Päivitetty 21.02.2017

Kodin saanut koira: REGINA


Syntymäaika: 2006-2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

30.11.2015
Kulkurien edustajat vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Marraskuussa 2015 Romanian matka kohdistui mm. bukarestilaisen eläinsuojeluyhdistyksen, Asociatia A Doua Sansan ylläpitämälle  Glinan tarhalle, jossa asuu ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Tutustuessaan näihin koiriin tapasivat Kulkurien aktiivit myös rauhallisen Reginan, joka oli pelastettu Bragadirun kunnalliselta tarhalta vain kuukausi takaperin. Tämä jo selvästi aikuiseen ikään ehtinyt rouva hurmasi luonteellaan ja valikoitui näin ollen yhdeksi onnekkaaksi koiraksi, joka pääsee aloittamaan kodinetsinnän Suomesta, osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Tavatessamme Reginan se eli häkissä neljän muun samaan aikaan kunnalliselta tarhalta ulos otetun koiran kanssa. Tässä laumassa Regina kuului nöyrimpään sakkiin, joka väistyi kiltisti tieltä vahvaluontoisimipien lajitoivereidensa tullessa ensiksi tervehtimään. Taaempana Regina sitten odotti vuoroaan ja kun aika oli oikea, tuli lempeästi tervehtimään. Uudet ihmiset Reginaa aluksi vähän ujostuttivat, mutta nopeasti se alkoi rentoutumaan ja antoi hyvin käsitellä itseään. Lopulta Regina jo nauttikin rapsuteltavana olosta.

Regina on noin 55cm korkea ja painoa sillä on noin 20kg.

22.3.2016
Tapasimme Reginan jälleen vieraillessamme Glinan tarhalla. Se on asunut tarhalla nyt muutaman kuukauden ja kotiutunut hyvin. Samasta häkistä on muuttanut pois kaksi koiraa (toinen Suomeen saapunut Fly) joka parantaa koirien elämänlaatua kun tilaa on enemmän. Regina on rauhallinen ja omanarvontuntoinen, varttuneempi rouvaskoira. Se on häkin kolmesta koirasta pomo ja hieman komentelee arempia häkkitovereita. Regina pystyy kuitenkin asumaa muiden koirien kanssa samassa häkissä ilman ongelmia. Se ei tappele tai räyhää turhia, vaan on ansainnut paikkansa itsevarmalla käytöksellään. Ihmistä kohtaan Regina on kultainen. Häkkiin mennessä se tulee rauhallisesti ja kohteliaasti luo. Käsittely rouvaa ei jännitä lainkaan, kauniisti se nauttii rapsutuksista ja antaa välillä pienen suukon poskelle. Regina on todella ansainnut kodin, jonka lämmöstä nauttia loppuelämä.

11.5.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Reginan viime viikolla vieraillessaan Glinan tarhalla. Mummeli oli aivan yhtä herttainen kuin ennenkin. Rauhallisesti se tuli ihmisten luo ja inisi hiljaa tyytyväisyyttään kun sai kaipaamiaan rapsutuksia. Regina antoi kärsivällisesti availla turkkinsa takkuja ja tutkia itseään. Reginan häkistä on nyt poistunut kaksi koiraa jolloin tilaa koirilla on enemmän. Ainakaan aktiiviemme vierailun aikana Regina ei komentanut muita koiria vaan laumassa vallitsi rauhaisa tunnelma.

Lisätty kuvia.

15.7.2016
Kulkurien aktiivien heinäkuisella Romanian reissulla Reginalla oli kerrottavanaan mukavia uutisia. Mummukka oli nimittäin päässyt viettämään oikein kauneudenhoitoiltaa ja saanut yllensä uuden kesätukat. Poissa ovat takut ja roskat, nyt on hieman keveämpi olla. Mutta oli mummulla ikäviäkin uutisia. Toinen sen pitkäaikaisista häkkikavereista oli menehtynyt hiljattain ja Regina asuu nyt kahdestaan vanhan uroksen kanssa. Tämän pappansa kanssa Regina tulee hyvin toimeen eikä murise tai päsmäröi yhtään, nyt kun tilaakin on enemmän. Ihmisiä kohtaan Regina on täysin sosiaalinen ja kiltti. Vieraita se tuli jälleen moikkaamaan välittömästi ja nautti huomiosta. Mummukka on myös kovin kiinnostunut siitä, mitä sen ympärillä tapahtuu. Hammastarkastus sujui hyvin. Tyypilliseen vanhan tarhakoiran tapaan Reginan hampaat ovat huonossa kunnossa ja hammaslääkäri onkin aiheellinen uudessa kodissa kunhan mummeli ensin kotiutuu. Eli nyt vain oma eläkekoti tälle täydelliselle mummelille!

Lisätty kuvia.

7.11.2016
On kulunut lähes päivälleen vuosi siitä, kun Kulkurien aktiivit ensimmäisen kerran tapasivat Reginan Glinan tarhalla. Tämä herttainen mummokoira on kehittynyt valtavasti ensi kohtaamisesta. Vaikka ainahan Regina on ollut helpon oloinen koira, on se vuodessa totuttuaan tarhaelämään muuttunut avoimemmaksi ja sosiaalisemmaksi toisten koirien kanssa.

Akviiviemme päivitykset Reginasta viime viikolta kuuluvat näin: “Ansaitsee vain ja ainoastaan parasta eikä sekään ehkä riitä. Tässä koirassa ruumiilistuu kiltteys, hyvyys ja tasapainoisuus. Kohtelias ja lempeä.” Tähän ei taida olla paljoa lisättävää. Reginasta joku onnekas koti saa varmasti kultaisen kaverin rauhallisiin koti-iltoihin.

26.11.2016
Ihana Regina on vihdoin varattu omaan kotiinsa.

20.2.2017
Regina saapui tänään omaan kotiin.

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Regina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Regina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.