Päivitetty 21.12.2018

Kotia etsivä koira: REKSI


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
kastroidaan

Perustiedot ja tausta
21.12.2018
Mihailestin kunnallinen koiratarha Romaniassa on tyypillinen lajissaan: se säilöö kodittomia koiria välittämättä lainkaan niiden hyvinvoinnista. Siksi romanialaiset eläinsuojelijat käyvät siellä ajoittain ja ottavat mukaansa muutaman onnekkaan. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Huhtikuussa 2017 Ioana vieraili Mihailestin tarhalla ja hänen mukaansa valikoitui onnekkaiden joukkoon Reksi. Reksi pääsi majailemaan Onevetin, bukarestilaisen eläinklinikan, ylläpitämälle tarhalle Cosoban kylässä, ja löysi siten tiensä Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Reksi eleli jo kunnallisella tarhalla kaverinsa Nooran kanssa, ja pariskunta asuukin nyt yhdessä Cosoban häkeistä.

Reksi on avoimen ja tasapainoisen oloinen herraskoira, joka antaa herrasmiehen elkein käsitellä itseään. Tuttuun ihmiseen Reksi kiintyy syvästi ja toivoisi pääsevänsä tämän mukaan päivän touhuihin. Resurssit häkkikaverinsa Nooran sekä ihmisten kanssa Reksi jakaa mieluusti, eikä ole tarkka omaisuudestaan.

Reksille etsitään kotia, jossa se saa nauttia eläkepäivistään rauhassa ilman turhaa hälinää tai vilskettä. Rauhallisesta tyttökaverista tämä vaari voisi hyvinkin nauttia, mutta pärjäisi varmasti myös ainoana koirana. Jo arvokkaaseen ikään ehtineen Reksin hampaat ovat aika huonossa kunnossa, joten tulevan kodin täytyy varautua hammasremonttiin. Korkeutta Reksillä on hieman yli 55cm ja painoa noin 30 kiloa.

Päivitykset
21.12.2018
Talven saavuttua Romaniaan asustaa Reksi-vaari edelleen yhdessä Cosoban ulkotarhoista kumppaninsa Nooran kanssa. Sekä Reksi että Noora ovat reippaita koiria, joita ei välttämättä ensimmäisenä uskoisi senioireiksi. Reksi on tarhaelämän johdosta hieman laihassa kunnossa: stressi ja ulkoelämä vievät energiaa, eikä ruoka ole varmasti kovin ravitsevaa. Vieraiden tarjotessa pariskunnalle nameja tulee Reksi mielellään niitä syömään. Tämä herrasmies on hieman varovainen uusien ihmisten kanssa, mutta ei kuitenkaan aralla tavalla. Ennemmin siinä on vuosien tuomaa kohteliaisuutta ja hienotunteisuutta. Reksi arvostaa erityisesti peppurapsutuksia ja saadessaan niitä steppailee mielissään. Senioripari tulee niin loistavasti juttuun keskenään, että ne voisivat muuttaa sopivan kodin löydyttyä jopa yhdessä. Tämä ei kuitenkaan ole edellytys, sillä molemmat varmasti nauttisivat kotikoiran elämästä myös erillään. Kuka siis huomaisi Reksin harmaantuneen karisman ja kohteliaan katseen?

26.10.2018
Romaniassa kesä on vaihtunut syksyksi ja syyssateet piiskaavat Cosoban tarhan häkkejä. Reksi-vaari on säänvaihdoksesta huolimatta entisellään ellei hieman virkeämpänä, jatkaen harmonista menoaan kaverinsa Nooran kanssa. Reksi on selvästi erityisen kiintynyt hoitajaansa Ioanaan, ja istahtaa onnellisena hänen jalkoihinsa vierailijoiden mennessä häkkiin Ioanan kanssa. Reksi jää hieman häkkikaverinsa Nooran jalkoihin, mutta on silti itsekin kovin tohkeissaan saadessaan ihmisiä häkkiinsä. Pappa pomppii ja ilakoi, minkä jälkeen rauhoittuu nautiskelemaan huomiosta. Reksi vaikuttaa hyvin rauhalliselta ja tasapainoiselta vanhemmalta herrasmieheltä, vaikkakin saattaa säikähtää äkillisiä tilanteita tai ääniä. Selkeästi rauhallinen koti ja leppoisat rutiinit olisivat papalle mieluisampia kuin esimerkiksi vilkas lapsiperhe. Reksi on ihana ja hellyyttävä, halailtavan oloinen nallukka, joka kipeästi tarvitsisi oman kotinsa ennen talven viimoja.

12.8.2018
Reksi odottaa yhä kotinsa löytymistä Cosoban tarhalla. Vieraiden saapuessa Reksin ja Nooran häkin luo innostuu vaari ottamaan vieraat vastaan matalan möreällä äänellä jutellen. Kun vierailijat pääsevät häkin sisälle, käy Reksi maahan pötköttelemään ja ottamaan vastaan rapsutuksia. Ruokakärryjen kulkiessa häkin ohi alkaa pappa jälleen haukkumaan, sillä kärryt jatkavatkin matkaansa hänen ohitseen – mikä vääryys! Turhaan Reksi ei kuitenkaan ääntään käytä, tarhalla ilot vain ovat kovin vähäiset, joten ruoan ja huomion toivossa sitä sietääkin hieman jutustella. Ruoka ja hellyys, eipä sitä taitaisi tämä vaari muuta omalta kodiltaan pyytää. Reksin katseessa on iäntuomaa viisautta, lempeyttä ja sielukkuutta. Niin kovasti soisimme tämän vaarikoiran pääsevän talven alta pois ja omaan kotiinsa torkkumaan lämpimällä pedillä ja pitämään omistajalleen seuraa aamiaspöydässä.

23.6.2018
Aktiiviemme tavatessa Reksin kesäkuun ensimmäisinä päivinä oli kuumuus vaatinut vaarilta veronsa. Reksi loikoilikin mielellään viileällä betonilla. Väsymyksestä huolimatta Reksi antoi herrasmiehen elkein käsitellä itseään kauniisti ja heilutti ystävällisesti häntäänsä vieraiden lähestyessä. Tuttua ihmistä Reksi olisi halunnut seurata ulos häkistä ja vaikuttaakin selvästi kiintyneen sekä Ioanaan että tämän ystävään. Resursseista Reksi ei ole tarkka, vaan jakaa ne helposti sekä ihmisten että muiden koirien kanssa. Kuten kuvastakin näkyy; Reksi ja Nora syövät täysin sulassa sovussa vierekkäin.

________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Reksi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Reksi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa