Päivitetty 02.10.2019

Enkelikoira: REKSI


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet/Ioana Bodea)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
Mihailestin kunnallinen koiratarha Romaniassa on tyypillinen lajissaan: se säilöö kodittomia koiria välittämättä lainkaan niiden hyvinvoinnista. Siksi romanialaiset eläinsuojelijat käyvät siellä ajoittain ja ottavat mukaansa muutaman onnekkaan. Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Huhtikuussa 2017 Ioana vieraili Mihailestin tarhalla ja hänen mukaansa valikoitui onnekkaiden joukkoon Reksi. Reksi pääsi majailemaan Onevetin, bukarestilaisen eläinklinikan, ylläpitämälle tarhalle Cosoban kylässä, ja löysi siten tiensä Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Reksi eleli jo kunnallisella tarhalla kaverinsa Nooran kanssa, ja pariskunta asuukin nyt yhdessä Cosoban häkeistä.

Reksi on avoimen ja tasapainoisen oloinen herraskoira, joka antaa herrasmiehen elkein käsitellä itseään. Tuttuun ihmiseen Reksi kiintyy syvästi ja toivoisi pääsevänsä tämän mukaan päivän touhuihin. Resurssit häkkikaverinsa Nooran sekä ihmisten kanssa Reksi jakaa mieluusti, eikä ole tarkka omaisuudestaan.

Reksille etsitään kotia, jossa se saa nauttia eläkepäivistään rauhassa ilman turhaa hälinää tai vilskettä. Rauhallisesta tyttökaverista tämä vaari voisi hyvinkin nauttia, mutta se pärjäisi varmasti myös ainoana koirana. Jo arvokkaaseen ikään ehtineen Reksin hampaat ovat aika huonossa kunnossa, joten tulevan kodin täytyy varautua hammasremonttiin. Korkeutta Reksillä on hieman yli 55cm ja painoa noin 25 kiloa.

Päivitykset
2.10.2019
Rakas Reksi on tänään lähtenyt sateenkaarisillalle sairauden uuvuttamana. Reksin voimat vei sydänmato- ja keuhkotulehdus. Pappakoiraa pyrittiin hoitamaan, mutta lopulta tilanteelle ei ollut enää mitään tehtävissä. Reksin kunto heikkeni koko ajan ja hän laihtui aivan olemattomiin. Lopulta oli tehtävä päätös eutanasiasta. Reksi tulee säilymään muistoissamme ikuisesti. Alla vielä Ionan muistosanat rakkaalle Reksille.

Dear Recsi,
Forgive us that we couldn’t do more for you …
Forgive us that we couldn’t love you as you deserved …
Forgive us for not finding a house to be loved and spoiled …
You were sad in the shelter and I think you missed the life you had before you came here, the hard life in the shelter kills my darling unfortunately … here the summer is very hot and the winter is very cold, so cold …
Run free my dear Recsi, run free where there is no pain and there is only love!

10.8.2019
Voi rakas Reksi! Heinäkuussa aktiivimme tapasivat jälleen ihanan pappakoiran Reksin, joka edelleen asustaa Nooran kanssa samassa häkissä. Reksi parkkeeraa heti ihmiseen kiinni, kun seniorikaksikon luokse mennään. Pappakoira nautii kovasti rapsutuksista ja ihmisten huomiosta. Tällä kertaa Reksi haukkuu hieman, kun viereisissä häkeissä haukutaan, mutta haukkuminen ei jää hänellä päälle. Reksi on laihtunut selvästi edellisestä tapaamisesta. Aktiivien matkan jälkeen Reksistä otettiin sydänmato testi ja Reksi todettiin sydänmato positiiviseksi ja hänellä on myös tulehdus keuhkoissa. Reksiä hoidetaan nyt Onevet klinikalla ja hän saa erikoisruokaa.

29.5.2019
Romaniassa ja One Rescue Associationin tarhalla toukokuussa vierailleet aktiivimme tapasivat myös ihmisystävällisen pappakoiran Reksin, joka edelleen asuttaa häkkiään Nooran kanssa. Reksi on kovin mielissään ihmisen huomiosta ja sitä saisi rapsuttaa niin kauan kuin vaan jaksaisi ja vielä hiukan päälle. Siitä saisikin varmasti uskollisen ystävän illalla sohvalle. Pyllyrapsutuksista Reksi alkaa oikein steppaamaan ja nauttii niin, että meinaa mennä onnesta solmuun. Sen ei kuultu haukkuvan, joten sen koti voisi sijaita kerrostalossakin. Reksi on hoikka, jopa vähän laiha, joten se varmasti hyötyisi kotiloloissa annettavasta laadukkaasta ruuasta ja uskallammepa arvata, ettei se nakkeja tai lihapulliakaan ylenkatsoisi.

Lisätty video ja pari kuvaa. 

24.3.2019
Aktiiviemme vieraillessa One Rescuen Cosoban tarhalla keväisenä helmikuun päivänä, ovat Reksi ja Noora jälleen pariskuntana ottamassa vierailijat vastaan. Reksi on säilyttänyt hurmaavan ujon suhtautumisensa ihmisiin, ollen samalla jotenkin loputtoman viisaan ja lempeän oloinen. Reksi tulee ujoudestaan huolimatta lähelle ihmistä, ja lopulta jopa herkkupalat jäävät toiselle sijalle ihmisen läheisyyden ja rapsutuksien rinnalla. Reksi käyttäytyy muutenkin rauhallisesti, eikä se haukuskele vasta kuin Nooraa peesatessaan. Reksi ei missään vaiheessa pakita koppinsa turvaan, vaan viihtyy ihmisten kanssa samassa tilassa ja vieraiden ja tutun hoitajan lähdettyä jää itkemään vienosti perään. Reksi on ihmisen koira, ihmisen paras ystävä, joka on tupsahtanut aivan väärään paikkaan. Tämä ihanan pappakullan paikka olisi ehdottomasti omistajansa kantapäillä, pitämässä seuraa ja kohtaamassa maailman yhtenä tiiminä.

18.1.2019
Lisätty video Reksistä ulkoilemassa ystävänsä Nooran kanssa. Reksi kulkee hihnassa kokemukseensa nähden mielettömän hyvin ja nauttii suunnattomasti hajujen tutkimisesta. Pääsisipä Reksi kovin virikkeettömistä oloista jo pian pois tutkiskelemaan ihan omaa naapurustoaan ja sen mielenkiintoisia hajuja!

21.12.2018
Talven saavuttua Romaniaan asustaa Reksi-vaari edelleen yhdessä Cosoban ulkotarhoista kumppaninsa Nooran kanssa. Sekä Reksi että Noora ovat reippaita koiria, joita ei välttämättä ensimmäisenä uskoisi senioireiksi. Reksi on tarhaelämän johdosta hieman laihassa kunnossa: stressi ja ulkoelämä vievät energiaa, eikä ruoka ole varmasti kovin ravitsevaa. Vieraiden tarjotessa pariskunnalle nameja tulee Reksi mielellään niitä syömään. Tämä herrasmies on hieman varovainen uusien ihmisten kanssa, mutta ei kuitenkaan aralla tavalla. Ennemmin siinä on vuosien tuomaa kohteliaisuutta ja hienotunteisuutta. Reksi arvostaa erityisesti peppurapsutuksia ja saadessaan niitä steppailee mielissään. Senioripari tulee niin loistavasti juttuun keskenään, että ne voisivat muuttaa sopivan kodin löydyttyä jopa yhdessä. Tämä ei kuitenkaan ole edellytys, sillä molemmat varmasti nauttisivat kotikoiran elämästä myös erillään. Kuka siis huomaisi Reksin harmaantuneen karisman ja kohteliaan katseen?

26.10.2018
Romaniassa kesä on vaihtunut syksyksi ja syyssateet piiskaavat Cosoban tarhan häkkejä. Reksi-vaari on säänvaihdoksesta huolimatta entisellään ellei hieman virkeämpänä, jatkaen harmonista menoaan kaverinsa Nooran kanssa. Reksi on selvästi erityisen kiintynyt hoitajaansa Ioanaan, ja istahtaa onnellisena hänen jalkoihinsa vierailijoiden mennessä häkkiin Ioanan kanssa. Reksi jää hieman häkkikaverinsa Nooran jalkoihin, mutta on silti itsekin kovin tohkeissaan saadessaan ihmisiä häkkiinsä. Pappa pomppii ja ilakoi, minkä jälkeen rauhoittuu nautiskelemaan huomiosta. Reksi vaikuttaa hyvin rauhalliselta ja tasapainoiselta vanhemmalta herrasmieheltä, vaikkakin saattaa säikähtää äkillisiä tilanteita tai ääniä. Selkeästi rauhallinen koti ja leppoisat rutiinit olisivat papalle mieluisampia kuin esimerkiksi vilkas lapsiperhe. Reksi on ihana ja hellyyttävä, halailtavan oloinen nallukka, joka kipeästi tarvitsisi oman kotinsa ennen talven viimoja.

12.8.2018
Reksi odottaa yhä kotinsa löytymistä Cosoban tarhalla. Vieraiden saapuessa Reksin ja Nooran häkin luo innostuu vaari ottamaan vieraat vastaan matalan möreällä äänellä jutellen. Kun vierailijat pääsevät häkin sisälle, käy Reksi maahan pötköttelemään ja ottamaan vastaan rapsutuksia. Ruokakärryjen kulkiessa häkin ohi alkaa pappa jälleen haukkumaan, sillä kärryt jatkavatkin matkaansa hänen ohitseen – mikä vääryys! Turhaan Reksi ei kuitenkaan ääntään käytä, tarhalla ilot vain ovat kovin vähäiset, joten ruoan ja huomion toivossa sitä sietääkin hieman jutustella. Ruoka ja hellyys, eipä sitä taitaisi tämä vaari muuta omalta kodiltaan pyytää. Reksin katseessa on iäntuomaa viisautta, lempeyttä ja sielukkuutta. Niin kovasti soisimme tämän vaarikoiran pääsevän talven alta pois ja omaan kotiinsa torkkumaan lämpimällä pedillä ja pitämään omistajalleen seuraa aamiaspöydässä.

23.6.2018
Aktiiviemme tavatessa Reksin kesäkuun ensimmäisinä päivinä oli kuumuus vaatinut vaarilta veronsa. Reksi loikoilikin mielellään viileällä betonilla. Väsymyksestä huolimatta Reksi antoi herrasmiehen elkein käsitellä itseään kauniisti ja heilutti ystävällisesti häntäänsä vieraiden lähestyessä. Tuttua ihmistä Reksi olisi halunnut seurata ulos häkistä ja vaikuttaakin selvästi kiintyneen sekä Ioanaan että tämän ystävään. Resursseista Reksi ei ole tarkka, vaan jakaa ne helposti sekä ihmisten että muiden koirien kanssa. Kuten kuvastakin näkyy; Reksi ja Nora syövät täysin sulassa sovussa vierekkäin.

________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Reksi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Reksi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:Mari Jokinen

 

We have some dogs in need of help. Recsi joined them unfortunately. He is a senior who after medical investigations was discovered he has heart worms and a lung infection. He is now in the clinic where receive treatment. For who wants to support Recsi, he needs 85 euros for pulmonary radiographs and cardiac ultrasound, 45 euros for blood tests, 50 euros for medicines and 15 euros for Advocate. Please friends, help us help Recsi !!! It is very important that this senior who has suffered so much in his life to heal quickly! Life in shelter is not easy for any dog!Thank you!!!Avem cativa caini care au nevoie de ajutor. Recsi s a alaturat lor din pacate. El este un senior care dupa investigatii medicale s a descoperit ca are viermi la inima si o infectie pulmonara. El este acum in clinica unde v a primi tratament. Pentru Cine doreste sa il sprijine pe Recsii ii spunem ca are el nevoie de 85 euros pentru radiografii pulmonare si ecografie cardiaca, 45 euros pentru analize de sange, 50 euros pentru medicamente si 15 euros pentru Advocate. Va rog prieteni, ajutati ne sa il ajutam pe Rexi!!! Viata in adapost nu este usoara pentru niciun caine!Este foarte important ca acest senior care a patimit asa multe in viata lui sa se vindece repede! Multumesc!!!Ioana Bodea BCR BANK BUCHAREST ROMANIARO31RNCB0317114529760001 SWIFT BCR RNCBROBU.XXXpaypal numbsoul71@yahoo.com

Publiée par Ioana Bodea sur Samedi 27 juillet 2019

10

 

 

 
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.