Päivitetty 22.10.2016

Rescueyhdistys Kulkurit ry:n kouluvalistuspaketti “Hobo Education” matkaa Rosiori de Vedeen


hobo_education

Sterilointien rinnalla valistus on toinen merkittävä tekijä, jolla vaikutetaan paikalliseen eläintenpidon kulttuuriin kestävällä tavalla. Kun steriloinnit ja valistus kulkevat käsi kädessä, on tuloksena myönteisiä seurauksia.

Valistuksen tavoite on saada paikallinen väestö muuttamaan hiljalleen suhtautumistaan eläimiin ja ymmärtämään sterilointien merkitys kodittomien koirien ongelman ratkaisemisessa. Valistuksella muutetaan jo syntyneiden, omistettujen ja kodittomien eläinyksilöiden elämiä suoraan ja konkreettisesti. Valistamme ihmisiä siitä kuinka eläimiä tulisi kohdella ja lähestyä. Lisäksi kerromme, kuinka merkittävää on steriloida omat ja muiden lemmikit.

Valistuksen pitkän ajan tavoite on saada paikallinen väestö kantamaan vastuuta oman maansa kodittomien koirien ongelmasta. Valistus kannattaa aloittaa erityisesti lapsista ja nuorista, Romanian tulevasta sukupolvesta, jotka voivat vaikuttaa kodittomien koirien tulevaisuuteen.

Kulkurien toiminnanjohtaja Salla Honkapää ja Kulkurien aktiivijäsen Reetta Herranen matkustavat Rosioriin 16.10.2016.  Kulkurien valistuspaketti lapsille lanseerataan Rosiori de Veden Dan Berindei -koulussa 18.10.2016 osana Rosiori-projektia. Yhdessä Rosiorin eläinsuojelijan, Cornelia Stancescun kanssa Salla ja Reetta viettävät päivän koulun oppilaiden ja opettajien kanssa. Mukanaan heillä on myös pieniä tervetuliaslahjoja.

Kulkurien valistuspaketin on suunnitellut ja toteuttanut myös opettajana työskentelevä Reetta. Sen tärkeimmät teemat ovat koirien kohtelu, elekieli ja steriloinnit. Paketti sisältää infoa edellä mainituista asioista ja yhdistyksestä. Se myös sisältää erilaisia käytännön harjoituksia ja rescuepassin, johon lapset saavat kerätä leimoja aina harjoituksesta suoriuduttuaan.

Rosiorin pormestarin on hyväksynyt valistuspaketin, ja hänen ystävällisellä avustuksellaan olemme saaneet sujuvasti sovittua käytännön asioista koulun opettajien kanssa. Tulevaisuudessa Kulkurien tavoitteena on laajentaa kouluvalistuksia myös muihin kaupunkeihin.

 

“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world” – Nelson Mandela

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.