Päivitetty 01.01.2015

Kulkurit ry:n sterilointiprojektit vuonna 2014


 

Tiedote steriloinneista                                                                                                                1/2015

Rescueyhdistys Kulkurit ry toimii Romaniassa tavoitteenaan helpottaa maan eläinsuojelullista tilannetta ja eläinten oloja paikanpäällä. Toimintaamme kuuluu mm. eläinten adoptiot, yhteistyökumppaniemme tukeminen ja avustaminen paikanpäällä mm. tarhanrakennushankkeilla ja säännöllisesti toimitettavilla ruokakuljetuksilla, sekä laajamittaiset sterilointiprojektit. Toimintamme kulmakivinä ovat alusta asti olleet kestävä kehitys sekä eettinen ja tehokas eläinsuojelutyö. Tästä syystä panostamme erityisesti sterilointeihin Romaniassa.

Steriloinnit ovat ainut kestävän kehityksen mukainen, eettinen ja tehokas tapa harventaa kulkukoirapopulaatiota sekä ennaltaehkäistä uusien koirien syntyminen ja hylkääminen kadulle. Haluamme yhdistyksenä panostaa sterilointeihin, ja kasvattaa steriloitujen eläinten määrää vuosittain.

Vuonna 2013 sterilointiprojekteissamme steriloitiin yhteensä 438 eläintä. Nämä eläimet koostuivat yhteistyökumppaneidemme tarhoilla olevista eläimistä, kadulla elävistä eläimistä sekä vähävaraisten ihmisten omistuksessa olevista eläimistä.

Vuonna 2014 tavoitteenamme oli kasvattaa yhdistyksen projekteissa steriloitujen eläinten määrää 100%. Tällainen kasvu operoitujen eläinten lukumäärässä on ennennäkemätön, ja tarkoitti 876 operoitua eläintä vuoden 2014 loppuun mennessä. Pääsimme tavoitteeseen, ja vuoden 2014 aikana projekteissamme steriloitiin yhteensä 1099 eläintä. Tähän lukuun ei ole laskettu mukaan eläimiä, jotka on steriloitu niiden saadessa kodin kauttamme.

Sterilointiprojekteihimme kuuluvat jatkuvat projektimme ja kertaluontoiset projektimme. Jatkuvia projekteja yhdistyksellä on käynnissä tällä hetkellä neljän eri yhteistyötahon kanssa. Lisäksi olemme juuri aloittaneet Rosiori de Vede- massasterilointiprojektin, joka on ensimmäinen projektimme kunnallisella koiratarhalla. Tämän projektin kautta pääsemme vaikuttamaan jälleen kerran kulkukoiraongelmaan aivan uudella tavalla. Kertaluontoisia projekteja järjestimme vuonna 2014  yhteistyökumppaneidemme kanssa kolme kappaletta. Kertaluontoisissa projekteissa olemme tehneet töitä mm. Romania Animal Rescuen, yhden Romanian tunnetuimmista eläinsuojeluyhdistyksistä, kanssa.

Olemme rakentaneet sterilointien saralla laajan ja luotettavan yhteistyöverkoston, jonka ansioista projektimme ovat sujuneet ongelmitta ja jouhevasti. Yhteistyökumppanimme projekteihin valitaan tarkasti, sillä haluamme varmistua siitä että operoidut eläimet saavat parhaan mahdollisen hoidon. Vaadimme myös yhteistyökumppaneiltamme avoimuutta sekä läpinäkyvyyttä; asioita joihin myös itse toiminnassamme panostamme.

Koska haluamme toimintamme olevan kaikilta osin tukijoillemme läpinäkyvää, pidämme kaikki projektimme  ja niiden etenemisen ajan tasalla. Koemme, että tämä on tärkeää luotettavuuden ja avoimuuden kannalta. Haluamme, että jokainen tukijamme ja toiminnastamme kiinnostunut tietää mihin varojamme käytetään ja löytää tiedot projekteista nopeasti.

Toiminnassamme painotamme arvojemme lisäksi kokonaisvaltaisuutta; haluamme tarjota yksittäisille eläimille mahdollisuuden täysipainoiseen elämään ja samalla vaikuttaa Romanian kulkukoiratilanteeseen kestävän kehityksen keinoin ja tehokkaasti. Koemme, että nämä kaksi tapaa eivät sulje toisiaan pois, vaan täydentävät toisiaan. Näin voimme vaikuttaa sekä yksilön että yhteisön elämään, ja tarjota useammalle koiralle paremman elämän.

Rescueyhdistys Kulkurit ryn kautta adoptoidut eläimet ja yhdistyksen projekteissa steriloidut eläimet vuosina 2013 ja 2014

Rescueyhdistys Kulkurit ryn kautta adoptoidut eläimet ja yhdistyksen projekteissa steriloidut eläimet vuosina 2013 ja 2014

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.