Päivitetty 15.03.2017

Kodin saanut koira: REXI


Syntymäaika: 11/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

5.4.2016
Rexi on onnekas koira romanialaisen mittapuun mukaan, sillä se pelastettiin rankkurien kynsistä Onevet-klinikan ihanan työntekijän Gabyn toimesta. Se löytyi sisarustensa Dien ja Reyan  kanssa parkkipaikalta jätettynä oman onnensa nojaan. Onneksi sen löysi ennen rankkureita eläinsuojelija ja se pääsi Onevet-klinikalle turvaan katujen vaaroista. Sitä kautta Rexi löysi tiensä Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja odottaakin nyt ikioman kodin löytymistä. Sisarukset Die ja Reya ovat jo saaneet kodit Suomesta.

Rexi on kaunis, hyvässä fyysisessä kunnossa oleva nuori koira. Aivan täydellistä ei niiden alkuelämä ole ollut, sen huomaa niiden arkuudesta uusia tilanteita kohtaan. Rexi jännittää uusia ihmisiä ja tilanteita. Se tulee vaatimaan aroista koirista kokemusta omaavan perheen, joka osaa vahvistaa sen luottamusta itseensä ja opettaa Rexille kärsivällisesti kaikki sosiaaliset- ja kotikoiran taidot. Rexi ei tule vapaaehtoisesti vieraan ihmisen luo, mutta antaa tarhan tutun työntekijän ottaa itsensä ulos häkistä ja antaa sitten vieraankin ihmisen silittää itseään. Se on jännittynyt, mutta ei paniikissa. Se oli pentueen arin, mutta on reipastunut pikkuhiljaa tarhalla ja pääsee nyt etsimään omaa kotiaan. Tarhaoloissa sen ei ole kuultu haukkuvan. Rexi on suurikokoinen, noin 60+ cm korkea ja painoa löytyy noin 25 kg. Toisen koiran ohi menemiseen ei reagoi, kun saa juuri syötävää kädestä samaan aikaan.

19.5.2016
Toukokuussa aktiivejamme odotti “Maailman komein koira” OneVetin tarhalla. Sillä Rexi on vain komistunut aikuistuessaan. Tutun ihmisen Rexi antaa rapsutella ja tulee itse lähelle. Vieraita kohtaan se on kuitenkin edelleen hyvin ujo ja käy vähän väliä hakemassa rohkeutta kopin suojasta. Se tarvitsee todella paljon aikaa ja ymmärrystä reipastuakseen. Se on energinen ja rohkaistuttuaan siitä saa varmasti touhukkaan kaverin.

12.6.2016
Lisätty komealle Rexille kuvia.

11.7.2016
Rexi odottelee edelleen Onevetissä omaa kotiaan. Heinäkuussa tarhalla vierailleet aktiivimme kertovat että Rexi on reipastunut hieman, mutta on edelleen selvästi ujo uusia ihmisiä kohtaan. Siitä näkee että ihmisten seura kiinnostaa sitä kovasti ja se haluaakin jatkuvasti kuikuilla mitä ihmiset puuhastelevat. Rauhallisissa kotioloissa ymmärtävän perheen kanssa se varmasti reipastuu ja oppii nauttimaan elämästä. Nyt puuttuu enää vain se ikioma koti.

19.10.2016
Ujo poika Rexi otti aktiivimme vastaan jälleen syyskuussa. Se on kovin innoissaan ja utelias vieraista, mutta heti kun vieraat tulevat sisälle sen häkkiin sitä alkaa jännittää. Eläminen kuukaudesta toiseen samassa, virikkeettömässä häkissä vailla ihmiskontakteja ei ole missään nimessä oikea paikka aralle koiralle. Niinpä Rexinkään on vaikea reipastua tarhaoloissa. Mistä löytyisi sitoutunut koti, joka olisi valmis näkemään vaivaa jotta Rexi oppisi itsevarmuutta ja voisi alkaa nauttia kotikoiran elämästä?

13.12.2016
Komea Rexi odottelee edelleen Onevetin tarhalla. Tarhaolosuhteet eivät tee hyvää aralle koiralle ja Rexinkin on tarhalla vaikea päästä ujoudestaan eroon. Pohjimmiltaan se on kuitenkin edelleen iloinen, leikkisä ja lempeä nuorukainen jonka täytyy aina tilaisuuden tullen päästä pusuttelemaan omaa ihmistään. Rexi tulee tarvitsemaan koirakokeneen kodin, jossa ymmärretään aran koiran sielunelämää ja ollaan valmiita panostamaan koiran reipastumiseen.

Lisätty Rexille video, josta näkyy, kuinka ihana poika se on tutun ihmisen seurassa.

2.1.2017
Lisätty Rexille tuore video.

13.2.2017
Sympaattinen Rexi odottelee edelleen ikiomaa kotiaan. Sen häkkikaverina elellyt Mika on hiljattain varattu ja pian Rexi jää jälleen yksin häkkiinsä. Uudet ja vieraat ihmiset jännittävät edelleen alkuun Rexiä, mutta kunhan se saa rauhassa ihmetellä jännittävää tilannetta se osaa kyllä rentoutua. Silloin uteliaisuus vie voiton ja Rexi tulee varovaisesti tutustumaan uusiin ihmisiin ja lopulta ottaa myös tyytyväisenä näiltä rapsutuksia vastaan. Ujoudestaan huolimatta Rexi on pohjimmiltaan ihmisrakas ja lempeä nuori poika, joka tarvitsee vain perheen joka ymmärtää sen herkkää luonnetta.

20.2.2017
Rexi on varattu omaan kotiin Suomeen!

14.3.2017
Rexi on tänään saapunut kotiin Suomeen.

______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rexi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rexi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.