Päivitetty 09.05.2016

Kodin saanut koira: RIVER


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroida

 

3.4.2016
Romaniassa eläinsuojelutilanne on erittäin heikko, eikä eläimiä todellakaan kohdella kunnioitettavasti tai hyvin. Enemmin elää ajatus siitä, että eläimeen on täysin ok purkaa kaikki paha olo mitä ihminen sisällään kantaa. Tietämättömyys eläinten hyvinvoinnin huolehtimisesta on suuri ja tästä johtuen niin omistetut kun kaduilla elävät koirat ja kissat ovat useimmiten steriloimattomia. Pentuja syntyy jokaisen nartun jokaisesta juoksusta, pentuja joille ei ole tilaa. Monen romanialaisen ratkaisu tähän ongelmaan on se, että pennut hävitetään melko pian syntymän jälkeen. Keinoja hävittää pentuja on monia, esim. viedä metsään, kaatopaikalle, heittää aidan yli muille koirille tai hukuttaa jokeen tai ojaan.

Onneksi Romaniassa on poikkeuksiakin, sieltä löytyy myös henkilöitä jotka aidosti välittävät eläimistä ja tekevät kaikkensa näiden eteen. Kulkurien yhteistyökumppanin Clinica Veterinara Onevetin tiloissa Cosobassa asustaa tällä hetkellä, monen muun koiran ohella, eräs pieni pentu. Tämän pennun elämä oli hiuskarvan varassa sillä se yritettiin hävittää juurikin hukuttamalla. Eräs Onevetin vapaaehtoisista oli nähnyt kun kassi heitettiin ojaan jossa virtasi vesi ja päätti äkkiä käydä tarkistamassa tilanteen. Tämä oli tämän pennun pelastus.

Pentu sai nimekseen River.

Riverillä on tällä hetkellä ikää noin 2-3kk ja oli löytöhetkellä noin kuukauden ikäinen. River ei päässyt helpolla elämänsä alkutaipaleella, vaan tämä pieni poika sairastui myös parvoon. Kiitosta hyvästä hoidosta, River toipui ja voi tänä päivänä hyvin. Riveriä jännitti tilanne kun Kulkurien aktiivit olivat paikalla kameroineen ja muistilehtiöineen mutta uskomme, että River reipastuu kotioloissa. River tarvitsee aikaa ja positiivista kannustusta, jotta tämä tottuu monenlaiseen sosiaaliseen tilanteeseen ja siitä kasvaisi iloinen, luottavainen koirakansalainen.

River on ja tulee jäämään pienikokoiseksi, todennäköisesti alle 35cm. Riveristä varmaan löytyy vielä riiviö-vaihde, sillä onhan kyse nuoresta pennusta. River herätti paljon mielenkiintoa jo ennen ohjelmaan tuloa, kun sen tarina nousi esiin Kulkurien facebook sivuilla. Pyydämme tutustumaan adoptioprosessiin etukäteen, sekä ottamaan yhteyttä sähköpostitse, kertoen teistä, eläinkokemuksestanne ja siitä millaiseen elämään River pääsisi, mikäli teille muuttaisi.

Tehtävämme on löytää Riverille se sille sopiva, hyvä loppuelämän koti joka sitoutuu tähän myös pojan kasvatessa teiniksi ja aikuiseksi, ja on valmis vastaanottamaan pojan kun rokotusohjelma on saatu päätökseen, noin kuukauden kuluttua.

11.4.2016
River varattiin tänään omaan kotiin, jonne pääsee tulemaan heti kun mahdollista <3

9.5.2016
Pienen Riverin maailma mullistui toistamiseen, kun oli pojan vuoro lentää kotiin, 6.5.2016. Kulkuri-lento laskeutui keskiyön jälkeen ja Helsinki-Vantaalta matka jatkui kohti ensimmäistä oikeaa kotia. 9

——————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään.

Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua. Mikäli River on tullessaan liian nuori kastroitavaksi, sitoutuu omistaja käyttämään Riverin kastroitavana kohtuullisen ajan sisällä saapumisestaan (n.4kk/kun uros siihen fyysisesti on valmis). Tällöin yhdistys osallistuu halutessaan kastroinnin kuluihin 70 eurolla kuittia vastaan. River saapuu Suomeen asianmukaisesti kastoituna mikäli ikä sen sallii, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi River on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Riverin yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.