Päivitetty 10.06.2021

Kotia etsivä koira: Riverto


Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

10.6.2021

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana asuu tällä hetkellä miehensä ja äitinsä kanssa kerrostaloasunnossa Bukarestissa. Hän on perinyt rakkautensa eläimiin äidiltään ja ukiltaan.

Ioana tekee yhteistyötä eläinlääkäri Adina Vladutin kanssa. Vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Ioana on ottanut Riverton turvaan Mihailestin kunnalliselta koiratarhalta 15.4.2021. Siellä Riverto oli kovin pelokkaan ja varovaisen oloinen, mutta heti päästyään sieltä pois hän muuttui silmissä. Ioanan mukaan Riverto ei ole arka koira, mutta pelkäsi Mihailestissa. Tämä ei ole lainkaan ihme, sillä kunnalliset tarhat ovat monesti koirille painajaismaisia paikkoja.
Riverto on nyt One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa, jossa Ioana pitää osan suojateistaan maksullisilla fosterpaikoilla. Riverto on tullut tarhalla toimeen niin ihmisten kuin muiden koirien kanssa.
Nappisilmäisellä Rivertolla on ikää noin 4-5 vuotta. Kokoa pojalta löytyy n. 50 cm sekä painoa n. 20 kg.

 

Päivitykset

10.6.2021
Suloinen Riverto pääsi mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään sitä ikioma loppuelämän kotia.
___________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Riverto saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Riverto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa