Päivitetty 06.04.2019

Kodin saanut koira: ROAN


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
27.7.2018

Rosiori de Veden kaupungissa sijaitsee Rosiorin kunnallinen koiratarha. Kunnallisella tarhalla olosuhteet ovat sanoinkuvaamattoman hirvittävät. Yhdessä vajaan 4 neliön häkissä saattaa olla yli kymmenen koiraa, eikä tappeluilta voida välttyä stressaavissa olosuhteissa. Romanian kunnallisilla löytöeläintarhoilla on työntekijöitä, mutta he eivät välitä koirista vaan koirille tarkoitetut rahat katoavat yleensä työntekijöiden omiin taskuihin. Rosiorin tarha eroaa kuitenkin muista Romanian kunnallisista tarhoista siinä, että Rosiorin koirien puolta pitää sinnikäs nuori opiskelija Cornelia Stan. Cornelia on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden hoitaa ja toimittaa ruokaa koirille sekä järjestää eläinlääkintäpalveluja kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Adoptio onkin näille koirille ainoa mahdollisuus, ilman sitä koirat lopulta kuolevat tarhalle. Cornelian sinnikkäällä työllä nyt myös Roan saa uuden mahdollisuuden Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Roanin taustoista ei valitettavasti ole mitään tietoa, ja ainoastaan Roan itse tietää mistä on tullut. Roan on kuitenkin hyvin ihmisrakas ja innostuu pomppimaan vieraiden lähestyessä. Roanilla on töpöhäntä ja poika osaa myös “hymyillä” paljastaen lempeästi hampaansa innostuessaan. Roan pyrkii ihmisen lähelle ja selvästi kaipaa ihmisen huomiota. Muiden tarhalla olevien koirien haukkuessa myös Roan innostuu satunnaisesti haukkumaan. Roan on hyvin sympaattinen koira. Roan on hoikka, noin 16-20kg ja korkeutta pojalla on noin 50cm.

 

Päivitykset
23.02.2018
Roan on matkustanut omaan kotiin.

8.12.2018
Roan on varattu omaan kotiin.

12.11.2018
Lisätty ihastuttavalle Roanille uusi video.

31.7.2018
Roan aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Roanin yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.