Kodin saanut koira: ROCKY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

ROCKY

* noin 5-vuotias

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

30.12.2013

Pienen Rockyn pelastuminen on todellinen ihme. Romanialainen eläinsuojelija Alina Murgu löysi sen makaamasta keskellä tietä marraskuun 2013 alussa. Ohi ajaneet autot väistelivät sitä, ja Alina luuli koiran olevan kuollut, niin pahalle se näytti. Alina päätti siirtää sen tien laitaan pois kadulta, mutta hänen koskettaessaan sitä, koira nousi ylös ja alkoi hyppiä peloissaan ympäriinsä. Alina onnistui saamaan sen syliinsä ja käärimään takkinsa sen ympärille. Sitten hän jäi tärisevä nyytti käsivarsillaan tien laitaan odottamaan isänsä tulevan hakemaan ja ajamaan heidät eläinlääkäriin.

Rockyksi nimetty koira oli ällistyttävän onnekas. Tarkemmat tutkimukset osoittivat, että sen vammat keskittyivät pään alueelle. Ehkä se oli joutunut auton töytäisemäksi tai joku oli pahoinpidellyt sen. Rockylla oli haavoja suussa ja kielessä sekä muualla ruumiissa, muttei onneksi mitään sisäisiä vammoja. Kun Alina vei Rockyn hoitotoimenpiteiden jälkeen äitinsä Andan tarhalle, poika oli todella peloissaan ja puraisi Alinaa sormesta.

Nyt, noin parin kuukauden tarhaelon jälkeen, Rocky on täysin toipunut ja osoittautunut varsin vahvatahtoiseksi pikkuäijäksi. Se ei toden totta ole mikään säälipallo! Ihanteellinen koti sille olisi toisen nartun tai narttujen kanssa. Muiden urosten suhteen Rocky on dominoiva.

Tulevan perheen pitäisi olla aktiivista sorttia, sillä tämä veijari tarvitsee paljon tekemistä, liikuntaa ja reipasta ulkoilua. Siitä voisi saada myös vauhdikkaan harrastuskaverin. Kodilla olisi hyvä olla ennestään koirakokemusta ja osaamista Rockyn vahvatahtoisuuden vuoksi.

Kerrostalo ei ole Rockylle ykkösympäristö, sillä ainakin tarhaolosuhteissa se tykkää haukkua. Ihmisten suhteen Rocky on kokemuksistaan huolimatta luottavainen ja sosiaalinen. Andan mukaan Rocky tykkää eritoten miehistä. Ikää sillä on arviolta 5 vuotta, ja painoa 6-7 kilon verran. Rocky kastroidaan ennen Suomeen tuloa.

 

21.1.2014

Rocky matkaa omaan kotiin Ranskaan.

 

Suomessa kodin etsinnässä auttoi Tanja.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: