Päivitetty 21.01.2014

Kodin saanut koira: ROCKY


ROCKY

* noin 5-vuotias

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

30.12.2013

Pienen Rockyn pelastuminen on todellinen ihme. Romanialainen eläinsuojelija Alina Murgu löysi sen makaamasta keskellä tietä marraskuun 2013 alussa. Ohi ajaneet autot väistelivät sitä, ja Alina luuli koiran olevan kuollut, niin pahalle se näytti. Alina päätti siirtää sen tien laitaan pois kadulta, mutta hänen koskettaessaan sitä, koira nousi ylös ja alkoi hyppiä peloissaan ympäriinsä. Alina onnistui saamaan sen syliinsä ja käärimään takkinsa sen ympärille. Sitten hän jäi tärisevä nyytti käsivarsillaan tien laitaan odottamaan isänsä tulevan hakemaan ja ajamaan heidät eläinlääkäriin.

Rockyksi nimetty koira oli ällistyttävän onnekas. Tarkemmat tutkimukset osoittivat, että sen vammat keskittyivät pään alueelle. Ehkä se oli joutunut auton töytäisemäksi tai joku oli pahoinpidellyt sen. Rockylla oli haavoja suussa ja kielessä sekä muualla ruumiissa, muttei onneksi mitään sisäisiä vammoja. Kun Alina vei Rockyn hoitotoimenpiteiden jälkeen äitinsä Andan tarhalle, poika oli todella peloissaan ja puraisi Alinaa sormesta.

Nyt, noin parin kuukauden tarhaelon jälkeen, Rocky on täysin toipunut ja osoittautunut varsin vahvatahtoiseksi pikkuäijäksi. Se ei toden totta ole mikään säälipallo! Ihanteellinen koti sille olisi toisen nartun tai narttujen kanssa. Muiden urosten suhteen Rocky on dominoiva.

Tulevan perheen pitäisi olla aktiivista sorttia, sillä tämä veijari tarvitsee paljon tekemistä, liikuntaa ja reipasta ulkoilua. Siitä voisi saada myös vauhdikkaan harrastuskaverin. Kodilla olisi hyvä olla ennestään koirakokemusta ja osaamista Rockyn vahvatahtoisuuden vuoksi.

Kerrostalo ei ole Rockylle ykkösympäristö, sillä ainakin tarhaolosuhteissa se tykkää haukkua. Ihmisten suhteen Rocky on kokemuksistaan huolimatta luottavainen ja sosiaalinen. Andan mukaan Rocky tykkää eritoten miehistä. Ikää sillä on arviolta 5 vuotta, ja painoa 6-7 kilon verran. Rocky kastroidaan ennen Suomeen tuloa.

 

21.1.2014

Rocky matkaa omaan kotiin Ranskaan.

 

Suomessa kodin etsinnässä auttoi Tanja.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.