Päivitetty 09.12.2018

Kotia etsivä koira: ROKKA


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat
27.6.2018
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Rokka niminen herrasmies on päätynyt noin vuosi sitten Roxanan hoiviin hänen ystävänsä löydettyä koiran harhailemasta kadulta. Nykyisin Rokka asuu ykstyisellä koirasuojalla, jonne Roxana on sijoittanut koiriaan. Kulkurien aktiivit vierailivat Roxanan luona kesäkuussa 2018 jolloin tapasivat ensi kerran myös Rokkan. Tämä saksanpaimenkoiramix hurmasi reissulaiset ja niinpä Rokka pääsi vihdoin aloittamaan kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Tarhaoloissa Rokka vaikuttaa tasapainoiselta koiralta. Se tulee tutustumaan uusiin ihmisiin luottavaisesti ja kohteliaasti. Aluksi se tuumii hetken, tutustuu rauhassa ja sitten kun saa huomiota, niin sokka on irti. Ihmisten huomio on niin ihanaa, että vanhempi mieskin saa hepulin. Rokka hassuttelee, hakee aktiivisesti homiota ja pysähtyy välillä nojailemaan rapsuttelijoiden jalkoihin. Ikäisekseen Rokka on yllättävän sulavaliikkeinen ja energinen, vaikka ylipainoa onkin sille päässyt kertymään kiitettävästi. Tarhalla Rokka tulee moitteettomasti toimeen toisten koirien, niin urosten kuin narttujenkin kanssa.

Rokka on 55-60cm korkea ja painaa 40+ kg. Kiloissa tosiaan on hivenen liikaa ja laihdutuskuuri ehdoton miekkosen kotiuduttua Suomeen.

Päivitykset
9.12.2018
Lisätty upealle Rokkalle uusia kuvia. Tarhalla Rokka on päässyt mm. opettelemaan hihnakävelyä joka kaverilta sujuukin mallikkaasti.


24.11.2018
Rokka odottaa yhä kotiaan Roxana Deissiman tarhalle. Roxana kertoo Rokkalle kuuluvan hyvää. Se on edelleen oma iloinen ja avoin itsensä. Vain se oma koti puuttuu edelleen. Olisiko se sinun luonasi?


15.7.2018
Lisätty video toukokuun reissulta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rokka saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rokka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa