Päivitetty 08.03.2019

Kotia etsivä koira: ROKKA


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat
Päivitetty 8.3.2019
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen ja yhteistyössä Kulkurien kanssa vuodesta 2014 lähtien.

Rokka-niminen herrasmies on päätynyt Roxanan hoiviin hänen ystävänsä löydettyä koiran harhailemasta kadulta vuonna 2017. Nykyisin Rokka asuu ykstyisellä koirasuojalla, jonne Roxana on sijoittanut koiriaan. Kulkurien aktiivit vierailivat Roxanan luona kesäkuussa 2018 jolloin tapasivat ensi kerran myös Rokkan. Tämä saksanpaimenkoiramix hurmasi reissulaiset ja niinpä Rokka pääsi vihdoin aloittamaan kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Tarhaoloissa Rokka vaikuttaa tasapainoiselta koiralta. Se tulee tutustumaan uusiin ihmisiin luottavaisesti ja kohteliaasti. Aluksi se tuumii hetken, tutustuu rauhassa ja sitten kun saa huomiota, niin sokka on irti. Ihmisten huomio on niin ihanaa, että vanhempi mieskin saa hepulin. Rokka hassuttelee, hakee aktiivisesti homiota ja pysähtyy välillä nojailemaan rapsuttelijoiden jalkoihin. Ikäisekseen Rokka on yllättävän sulavaliikkeinen ja energinen, vaikka ylipainoa onkin sille päässyt kertymään kiitettävästi. Tarhalla Rokka tulee moitteettomasti toimeen toisten koirien, niin urosten kuin narttujenkin kanssa.

Rokka on 55-60cm korkea ja painaa 40+ kg. Kiloissa tosiaan on hivenen liikaa ja laihdutuskuuri ehdoton miekkosen kotiuduttua Suomeen.

Rokka on todettu sydänmatopositiiviseksi tammikuussa 2019. Tarhalla sitä hoidetaan tällä hetkellä nk. slow kill metodilla, eli kuukausittain annettavalla ulkoloishäädöllä. Lisätietoja saat Rokkan yhteyshenkilöltä.

Päivitykset uudemmasta vanhempaan

8.3.2019
Rokka on siirretty adoptio-ohjelmassa senioriosastolle.

31.1.2019
Rokka on todettu sydänmatopositiiviseksi. Se saa tarhalla hoitona kuukausittaisen ulkoloishäädön, mikä estää sydänmadon kasvamisen ja lisääntymisen. Tämä ns. “slow kill”-hoitometodi on hidas ja vanhanaikainen tapa hoitaa sydänmatoa, mutta edullinen. Mikäli Rokka varataan omaan kotiin hoidetaan se toimestamme Romaniassa nopeammalla metodilla, immiticide-injektioilla ennen Suomeen tuloa, kuten muutkin kauttamme tulevat sydänmatopositiiviset koirat. Immiticide-hoidon vaste on erinomainen. Rokkan kuntoon sydänmatopositiivisuus ei onneksi vaikuta, vaan se on edelleen oma reipas ja rempseä itsensä.

9.12.2018
Lisätty upealle Rokkalle uusia kuvia. Tarhalla Rokka on päässyt mm. opettelemaan hihnakävelyä joka kaverilta sujuukin mallikkaasti.


24.11.2018
Rokka odottaa yhä kotiaan Roxana Deissiman tarhalle. Roxana kertoo Rokkalle kuuluvan hyvää. Se on edelleen oma iloinen ja avoin itsensä. Vain se oma koti puuttuu edelleen. Olisiko se sinun luonasi?


15.7.2018
Lisätty video toukokuun reissulta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rokka saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rokka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.