Päivitetty 24.04.2017

Kodin saanut koira: ROMANA (nyk. Luna)


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

7.2.2017
Romanan tarina on surullisen tyypillinen romanialaisen koiran tarina. Romanalla oli joskus koti, mutta valitettavan usein romanialaiset hylkäävät koiransa heppoisin perustein ja näin ollen koirat jäävät yksin kadulle, ilman hoivaa ja huolenpitoa. Romanan entinen omistaja oli muuttanut Espanjaan ja jättänyt koiran Romaniaan oman onnensa nojaan. Onneksi se saatiin pelastettua turvaan Onevetin klinikalle, jossa se saa nyt odottaa oman loppuelämän kodin löytymistä.

Romana on suloinen noin kaksivuotias ruskea-valkoinen tyttökoira, jolla korkeutta on 40 cm ja painoa 10-15 kg. Hän on hoikassa kunnossa, painoa saisi muutama kilo tulla lisää. Tytöllä on pörröinen turkki, töpöhäntä ja hyvä ruokahalu. Hampaat ovat erittäin hyvässä kunnossa.

Romana-tyttö on erittäin ihmisrakas ja ystävällinen. Hän tykkää loikoilla ihmisen lähettyvillä, nakertaa luuta ja olla vaan. Romana on rauhallinen ja antaa hienosti tutkia itsensä, eikä puolusta ruokaansa. Missä on tämän jo kertaalleen hylätyn, mutta silti niin luottavaisen tytön loppuelämän koti, jossa se saa rakkautta ja rajoja, ja jossa sen ei enää koskaan tarvitse pelätä tulevansa hylätyksi?

2.3.2017
Romanalle lisätty uusi kuva. Kuvassa Romana nautiskelee Eva Louhivuoren sylissä. Missä olisi Romanan ikioma ihminen ja sen ikioman ihmisen syli?

20.3.2017
Aktiivimme toivat Romanian reissultaan mukana Romanan kuulumisia! Heidän kertomansa mukaan tyttö on täydellinen. Se on kiltti ja iloinen, mutta rauhallinen. Se rakastaa ihmisten huomiota, mutta ei vaatimalla vaadi vaan rauhassa odottaa omaa vuoroaan. Kun sen aika koittaa, se on onnensa kukkuloilla ja painautuu syliin. Romanasta huomaa selvästi, että se on joskus ollut kotikoirana. Se osaa istumalla pyytää nameja ja on erittäin oppivaisen oloinen, haluaahan se miellyttää ihmistä. Tälle tytölle ei kehusanat riitä. Romana on ihana, herttainen, hiljainen, kiltti, alistuva, lempeä, pehmeä. Joko olisi Romanan aika päästä lämpimään petiin loputtomien rapsutuksien lähteelle? Uusia kuvia lisätty!

28.3.2017
Valloittava Romana on varattu ikiomaan loppuelämän kotiinsa, rakastavaan perheeseen jossa se pääsee aloittamaan uudelleen kotikoiran elämän, jonka makuun se jo joskus oli päässyt! <3

14.4.2017
Romanan elämä muuttui vihdoin, kun se lensi Suomeen oman perheensä luokse! Onnea ihanalle Romanalle, nykyisin Lunalle sekä ihanalle perheelle! <3

______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Romana saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Romana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Romanan yhteyshenkilö on Elina Silvennoinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.