Päivitetty 17.10.2020

Kodin saanut koira: RONDA


Syntymäaika: Noin 3/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

14.4.2020
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka voidaan jo kutsua pitkänlinjan eläinsuojelijaksi. Hän on tehnyt töitä eläinten hyvinvoinnin eteen yli 20 vuoden ajan mm. järjestämällä sterilointeja vähävaraisten perheiden lemmikeille tai kaduilla oleville koirille ja kissoille. Osalle hän on myös etsinyt koteja. Kulkurien kanssa Ioana on tehnyt yhteistyötä nyt  noin 6 vuotta ja Ioana antaakin hänen suojattejaan adoptioon toistaiseksi vain Kulkurien kautta, sillä hän on oppinut tuntemaan meidät ja luottaa meidän toimintatapoihin ja adoptioprosessiin.

Yksi hänen suojateistaan on Ronda, joka on vuokrapaikalla One Rescue Associationin tarhalla Cosoban kylässä. Ronda on otettu turvaan Slatinan kunnalliselta koiratarhalta, maaliskuussa 2020.

Ronda on kiva, iloinen ja avoin koira joka tulee mutkattomasti toimeen muiden koirien kanssa, oli kyseessä sitten iso tai pieni koira, nuori tai vanha. Rondaa saa käsitellä hyvin, se on erittäin kiltti ja leikkisä koira. Ronda rakastaa juosta ja haistella tuoksuja pihamaalla, minne se välillä pääsee Ioanan tai hänen miehensä kanssa, hihnassa. Ei hauku kovin paljon. Ronda jakaa häkkiä adoptio-ohjelmassa olevan Lady Taigan kanssa.

Rondan veressä virtaa metsästyskoiran rotuperimää ja tämän vuoksi Rondan kodin valinnan suhteen tullaan kiinnittämään erityistä huomiota ympäristöön ja ihan siihen, miltä tavallinen arki näyttää perheessä. Ronda tulee tarvitsemaan kodin, jossa se pääsee liikkumaan ja käyttämään päätään, mutta missä se myös saa olla rakastettuna perheenjäsenenä. Saattaa myös olla turvallista todeta, etä Rondan tulevan perheen tulisi olla varustettu hyvällä fiiliksellä sekä huumorintajulla, sillä tämän tytön kanssa saa varmasti jakaa monet ilot, sekä mahdollisesti tulee myös harottua hiuksia muutaman kerran 😉 . Lähtökohtaisesti emme tule luovuttamaan Rondaa kerrostaloon.

Ronda on noin 2-vuotias, steriloitu narttu ja kooltaan Ronda on suunnilleen 50cm/18kg.

Päivitykset

19.9.2020
Kaunis ja upea Ronsa kotiutui tänään 19.9.2020.

9.6.2020
Iloisia uutisia, Ronda on tänään varattu oman kotiin, jossa sitä odotetaan kovasti!

14.4.2020
Ronda astui Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä ikiomaa perhettä kenen kanssa jakaa loppuelämänsä, rakastettuna perheenjäsenenä.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ronda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ronda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rondan yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.