Päivitetty 12.06.2019

Kotia etsivä koira: RONI


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot
12.6.2019
Romaniassa, lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carpe-yhdistyksen perustajan Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä. Carmen Mandescu on pitkäaikainen romanialainen eläinsuojelija, joka halusi rakentaa kunnallisista tappotarhoista poiketen inhimillisemmän koiratarhan kodittomille koirille, joita Romaniassa on joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia. Omalta osaltaan Carmen Mandescu tekee kaikkensa auttaakseen kulkukoirien tilannetta muuttumaan parempaan suuntaan. Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta Kulkureiden kautta pääsee jatkuvasti koiria myös Suomeen omaan kotiin.

Roni on muuttannut veljensä Ramin kanssa Carpeen vasta melko hiljattain asuttuaan ennen vuosia vanhalla Glinan tarhalla. Roni on syntynyt Glinalla, jonne sen emo Rena päätyi kunnalliselta tarhalta. Renan oletettiin olevan steriloitu, mutta näin ei ollutkaan, vaan Glinan tarha sai Renan lisäksi kolme uutta asukasta, Rinan, Ramin ja Ronin.

Sisarusparvi on syntynyt ja asunut koko lapsuuden tarhalla. Roniin on tarhaolot vaikuttanut niin, että rohkeasta pennusta kasvoi vieraita ja uusia asioita jännittävä poika. Tutun ihmisen Roni uskaltaa päästää sisimpään kurkkaamaan, mutta vieraita, ja miehiä erityisesti, pelkää niin että hakeutuu piiloon turvaan. Ronin käsittely onnistuu, mutta kovin paljon poikaa jännittää ja pelottaa. Roniin vaikuttaa tarhan tunnelma ja jos on kovin paljon jännitteitä, stressaantuu Roni tästä ilmapiiristä. Ronin häkkikavereina on ollut useampikin koira ja on tullut hyvin toimeen muiden kanssa. Pohjimmiltaan Roni on edelleen se pojanviikari, jolla pilkettä silmäkulmassa ja iloinen mieli.

Ronille etsitään kotia, jossa ei ole pieniä lapsia ja asuinalue sijaitsee rauhallisella alueella, myös kodin täytyy osata käsitellä koiraa joka jännittää uusia asioita ja koiran elekieli on tuttua. Myös reipas koirakaveri olisi varmasti Ronille mukavaa ja opettavaista seuraa

Roni on noin 50 cm korkea ja paino noin 18 – 20 kg.

 

 

Päivitykset
12.6.2019
Roni on nyt asunut Carpella jonkin aikaa ja aktiivien tuleessa häkkiin, tulee Roni heti moikkaamaan tuttua Veeraa ja hasitelee myös vieraita. Roni ravaa ympäri häkkiä hieman hermostuneena ja käy välillä syömässä nameja kädestä ja jäi jopa vieraiden ihmisten viereen syömään. Tämä yllätti kaikki, sillä Roni on ennen ollut suurimmaksi osaksi kopissaan, eikä juuri ole tullut moikkaamaan vieraita. Mahdollisesti ukonilmallakin saattoi olla vaikutusta pojan käytökseen.

23.3.2018
Roni saa häkkiinsä nuuskuteltavakseen ihmisten ja koirien hajujen kyllästämän huivin ja haistelee sitä kovasti kiinnostuneena. Veera tarjoaa sille nameja ja se napsii niitä iloisena, vaikka vieraat toljottavat tapahtumaa häkin ulkopuolella. Se on tutun Veeran kanssa reippaampi. Roni on jokin aika sitten muuttanut eturivin häkkeihin, jolloin se näkee ihmisiä paljon enemmän. Tämä on selkeästi tehnyt sille hyvää ja se on rohkaistunut. Kotona se varmasti hyötyy siitä, että saa omasta turvallisesta sopestaan katsella ihmisten tulemista ja menemistä ja sitten omia aikojaan tulla heihin tutustumaan.

13.10.2017
Ronilla on vaihtunut häkkikaverit ja tällä hetkellä sen kanssa asuu nuori neiti Alina. Kun tarhalla on rauhallista, se on iloinen ja tulee aidalle tervehtimään tuttua, mutta mikäli on vieraita mukana, niin silloin Roni on kopin takana piilossa eikä uskalla tulla pois. Aktiivimme Veera on tehnyt töitä Ronin rohkaisemiseksi ja koira onkin reipastunut ja antaa koskea, eikä ole heti lähtemässä viereltä pois, vaan jopa nauttii huomiosta.

12.6.2017
Roni on edelleen vieraille arka ja säikähtää outoja ääniä tai äkkinäisiä liikkeitä. Se mitä Roni kaipaa, on ihmisen rauhallista ja kärsivällistä luonnetta ja rakkautta. Roni on kiltti ja antaa hyvin kosketella itseään ja sen kun tekee tuttu ihminen, on koira rento ja iloinen. Koti tekee varmasti ihmeitä jälleen näille aroille ja omaa turvallista ihmistä kaipaaville koirille. Ronista lisätty uusi video, jossa Ronin kanssa on aktiivimme Veera, tuttu ihminen, niin Ronin käytös on iloista ja jopa rohkeaa.

31.3.2017
Huomattava muutos on Ronissa tapahtunut. Tämä rohkelikko on tehnyt täyskäännöksen ja jännitys oli vieraista ihmisistä tällä kertaa niin suuri, että katsoi parhaakseen pysytellä omassa kopissaan koko tapaamisen ajan. Mikäli aikaa olisi ollut enemmän, olisi Ronikin varmasti tullut tervehtimään, mutta nyt tervehtiminen tapahtui kopin suulla. Siellä sai Ronia rapsutella ja kosketella, eikä väistänyt kättä. Tutun ihmisen kanssa, oli Roni rohkeampi. Roni tarvitsee arkaa koiraa ymmärtävän ihmisen ja taitoa viedä häntä uusissa asiossa eteenpäin.

23.11.2016
Roni on kasvanut jo teini-ikään, eikä ole juurikaan luonne tuosta pentuajasta muuttunut, komistunut vain entisestään. Edelleen on sisaruksistaan se suurin ja rohkelikko mieleltään. Innokkaasti ottaa vieraat vastaan ja jakelee huomiotaan ihan kaikille sitä haluaville. Namit olivat suurta herkkua, joten motivointi onnistuu varmasti. Reipas koira iloisella hännällä etsii omaa rakastavaa kotiaan. Kuvia ja video lisätty.

23.8.2016
Roni on tästä sisarusparvesta se porukan pelle. Pienen hetken, joka kestää noin 5 sekuntia, se jännittää, sen jälkeen alkaakin aikamoinen vouhotus. Roni pyörii jaloissa ja liikkuu ympäriinsä kuin ameeba ja häntä heiluttaa koko koiraa. Se on iloinen, kiltti ja ystävällinen koira, joka tykkää ihmisistä ja ehdottomasti niistä maharapsutuksista. Ujompi Rami saa välillä kuulla komennuksia Ronilta ruokailutilanteessa, joten pieni pomo saattaa asustaa Ronissa.

———————————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota.

Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roni saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

 

Kuvat aukeavat isommaksi klikkaamalla.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa