Kodin saanut koira: ROSAMUNDA (Pottutiimi)

Syntymäaika: 8/2019
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Uusimaa)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
2.11.2019
Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua.  maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla asuu koiria, kissoja, vuohia, hevonen ja poni ja löytyipä viimeisimmällä vierailulla pikkuruinen, vaalenpunainen possukin. Osa koirista pääsee päivittäin ulkoilemaan tarhan pihoilla, mutta koirien määrän kasvaessa, se ei ole mahdollista kaikkien koirien kohdalla.

Cosoban tarhalle paikalliset asukkaat voivat tuoda koiriaan ja kissojaan steriloitavaksi maksutta. Näin myös Pottutiimiksi nimetty pentue päätyi tarhalle: paikallinen nainen toi emokoiransa steriloitavaksi ja tarjosi sen pentuja Adinalle. Adinalla ei juuri ollut valinnan varaa, sillä oli ilmiselvää, että ellei hän ottaisi pentuja huostaansa, riski niiden hylkäämiseen oli suuri.
Pottutiimiin kuuluvat neljä pentua Anuschka, AdoraRocket ja Rosamunda aloittivat rokotusohjelman heti tarhalla. Kaksi pennuista varattiin omiin koteihinsa melko nopeasti, joihin ne lensivät tammikuun alussa 2020. Tytöt Adora ja Rosamunda odottavat kuitenkin edelleen omia loppuelämän kotejaan. Tammikuussa 2020 Adora ja Rosamunda saivat tilaisuuden päästä Suomeen kotihoitoon, opettelemaan kotikoiran elämää. Molemmat tytöt ovat iloisia ja rohkeita eivätkä arastele ihmisiä. Tarhalla niiden päivät kuluivat touhukkaissa leikeissä ja yhteisissä lepohetkissä. Kuten pennuilla yleensäkin, myös Rosamundalla vauhtia riittää eikä se oikein malttaisi pysähtyä kuvattavaksi. Syliin se kuitenkin asettuu nätisti poseeraamaan. Tulevan kodin tulee varautua siihen, että Rosamunda tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia, koiralähtöistä ja lempeää käsittelyä kasvaakseen reippaaksi koirakansalaiseksi.

Rosamunda painaa tällä hetkellä n. 10 kg ja on korkeudeltaan n. 40 cm. Rosamunda tuskin kasvaa enää kovinkaan paljon.

Päivitykset
21.3.2020
Rosamunda muutti ikiomaan kotiinsa! Onnea Rosa ja perhe!

20.3.2020
Vihdoin koitti se päivä, kun Rosamunda varattiin omaan kotiinsa!

22.2.2020
Aina ei reippaankaan pennun rooli ole se helpoin, sillä joskus reippaus voi olla muille koirille liikaa. Näin kävi Rosamundan, eli Rosan hoitopaikassa, jossa Rosan reippaus oli hoitopaikan omalle aremmalle koiralle liikaa ja koirien välit alkoivat olla liian jännittyneet. Rosa siirtyi kolmanteen hoitopaikkaansa, jossa se saa nyt rauhassa odottaa, että loppuelämän koti löytyy. Hoitopaikan vaihdoksesta Rosa ei ole ollut juuri millänsäkään. Ihmiset ovat Rosan mielestä edelleen parasta maailmassa ja pääsipä Rosa jo tutustumaan myös junalla matkustamiseen! Junassa Rosa oli vallan mallikkaasti ja reippaasti, kun taas autossa Rosa on selkeästi kärsinyt matkapahoinvoinnista, joka tulevan kodin onkin hyvä ottaa huomioon, mikäli Rosan kanssa ajetaan autolla pitkiä matkoja. Nykyisessä hoitopaikassa asustaa myös kissa, jonka kanssa Rosa on tullut ongelmitta toimeen.
Hoitopaikan vaihtumisen takia Rosan ESBL-uusintatestit siirtyivät hieman, mutta uusintatestit pyritään ottamaan lähiaikoina.

10.2.2020
Rosamunda, eli tuttavallisemmin Rosa, on ehtinyt olla kotihoidossa jo kuukauden verran! Rosa on erittäin reipas ja ihmisläheinen koira, joka ei turhia arkaile. Kotihoidon aremmalle koiralle Rosan tuttavallisuus on ollut hieman hankalaa kestää, sillä innokkaana tyyppinä Rosa ei aina osaa antaa toisille koirille niiden tarvitsemaa tilaa. Pennuille tyypilliseen tapaan Rosalla riittää energiaa ja se varmasti viihtyisi sellaisessa kodissa, jossa se saa osallistua yhteiseen tekemiseen.

27.1.2020
Rosamunda on ehtinyt olla Suomessa jo reilut kaksi viikkoa. Kotihoidossa kaikki on sujunut hyvin. Rosamunda on reipas räpätäti, joka ei turhia arkaile! Hoitopaikan aikuiset koirakaverit ovatkin olleet hieman hämmentyneinä neiti Rosamundan painellessa menemään kuin kokenutkin kotikoira. Räpätäti Rosamundasta lisätty kuvia!

18.1.2020
Rosamundan testitulokset multiresistenttien bakteereiden osalta saapuivat ja Rosamundalta löytyi ESBL-bakteeri. ESBL:stä voit lukea lisää mm. täältä ja Ruokaviraston sivuilta täältä. Tarvittaessa Rosamundan yhteyshenkilö Kira vastaa kaikkiin asiaa koskeviin kysymyksiin.

15.1.2020

Itsestään riippumattomista syistä Rosamunda vaihtoi kotihoitopaikkaa. Nyt Rosamunda jatkaa kodinetsimistä pääkaupunkiseudulla!

11.1.2020
Rosamunda lensi tänään Suomeen ja jatkaa kodinetsimistä Uudeltamaalta käsin!

8.1.2020
Myös pottutiimin Rosamunda sai mahtavan tilaisuuden ja on tulossa Suomeen kotihoitoon 11.1. Tervetuloa Rosamunda!

26.12.2019

Joulukuussa aktiivimme tapasivat myös vilkkaat pottupennut! Kaksi pennuista ovat löytäneet jo omat kotinsa, mutta tytöt Adora ja Rosamunda odottavat edelleen, että se oikea koti tulisi vastaan. Pennut ovat kaikki reippaita ja iloisia eikä niiden välillä ole havaittavissa suuria luonne-eroja. Ne rauhoittuvat hienosti syliin, häntiään heiluttaen mutta eivät suoranaisesti hakeudu ihmisten lähelle kiehnäämään. Namit kelpaavat sekä kädestä, että maasta ja toisinaan joku pennuista murahtaa tohinan keskellä. Normaaleja iloisia pentuja, joiden olisi jo aika päästä omaan kotiin kasvamaan!

2.11.2019
Pikkuinen Rosamunda sisaruksineen aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Rosamunda tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Rosamunda saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rosamunda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rosamundan yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: