Päivitetty 30.10.2018

Kotia etsivä koira: ROSEY


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/OR)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
30.10.2018
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi Ioanan suojateista on äärettömän kultainen mummokoira Rosey. Roseyn elämän alkuvaihesta meillä ei ole tarkkaa tietoa. Pitkään se kuitenkin eleli kadulla yhdessä siskonsa kanssa. Ioanan naapuri, jonka sydän sykkii niin ikää hylätyille koirille seurasi siskosten elämää tovin ja päätti sitten ottaa ne kadulta turvaan ja toimittaa Ioanan hoiviin. Kulkurien adoptio-ohjelmaan Rosey lisättiin lokakuussa 2018 sen hurmattua yhdistyksen aktiivit syksyisen romanianmatkan yhteydessä.

Rosey on yleisilmeeltään hieman raasun oloinen mummukka. Ihmisiä kohtaan se on luottavainen ja kaipaa lähelläoloa ja kosketusta. Täysin vieraita aktiivejamme Rosey katseli ensin hetken pää kallellaan ja hipsutteli sitten hiljaa vierelle. Aluksi se nojasi vieraisiin varoen, mutta kun tajusi, että kaikki aika tämän pienen hetken oli varattu vain sille, painautui se kiinni tiiviimmin. Rosey tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Aiemmin se asui ulkohäkissä siskonsa kanssa, mutta saatuaan korvatulehduksen se siirrettiin asumaan sisätiloihin. Tarhalla Rosey on tutustunut myös kissoihin, joita se nuuskutteli kohteliaasti ja oli tämän jälkeen välinpitämätön. Mummukan ei ole kuultu koskaan haukkuvan. Rosey olisi varmasti parhaimmillaan rauhallisessa aikuiskodissa jossa nauttia kiireettömistä eläkepäivistä oman ihmisen vierellä.

Rosey on noin 55cm korkea ja painaa noin 20kg. Sen korvatulehdus on hoidettu eikä tarvitse enää hoitoa.

 

———————————————————————————————————————————————————————————————

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rosey saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rosey on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.