Esittelyssä yhteistyökumppanimme, sterilointien huippuosaaja Dr. Aurelian

25.11.2014

Rosiorin kunnianhimoisessa tavoitteessamme olennaisin linkki on koirien sterilointeja suorittava Dr. Aurelian ja hänen tehotiiminsä. Katsotaanpa hieman lähemmin, kuka tämä sterilointien erikoistaitaja oikein on.

IMG_0322

Dr. Aurelian Stefan

Arvostettu Dr. Aurelian Stefan on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani, jonka kanssa teemme systemaattistesti töitä saman päämäärän eteen: koirien määrän pysyvään vähentämiseen Romaniassa. Dr. Aurelian on valmistunut Bukarestin yliopistosta vuonna 2004 ja on jatkokouluttautunut Yhdysvalloissa keskittyen erityisesti laajamittaisiin sterilointihankkeisiin. Dr. Aurelian työskentelee Almavet- ja Familyvet-klinikoillaan, minkä lisäksi hän on Romanian Animal Rescue –järjestön lääketieteellinen johtaja ja Homeless Animal Hospitalin voimahahmo. Hän organisoi ja toteuttaa yhdessä tiiminsä kanssa laajoja sterilointitapahtumia eri puolilla Romaniaa. Tiimiin kuuluu myös Dr. Aurelianin veli, niin ikään eläinlääkäri Dr. Petrisor, eli Pepe.

Dr. Aureliania voidaan pitää edelläkävijänä humaanissa koirakannan hallintametodeissa. Häntä ajaa halu kehittää leikkaustekniikoita ja hän myös mielellään jakaa osaamistaan mm. koulutustilaisuuksissa ja sterilointikampanjoiden yhteydessä opettaen muille eläinlääkäreille moderneja sterilointimenetelmiä. Dr. A:n käyttämä menetelmä on erittäin edistyksellinen ja eläimelle mahdollisimman vähän haittaa aiheuttava; leikkaushaava on ainostaan 2-4 cm eläimen koosta riippuen ja toipumisaika lyhyt.

Compassion is cool

Myös lapset ja nuoret lähellä toimeliaan lääkärin sydäntä, mistä johtuen sterilointikampanjoihin liittyy paljon osallistavaa valistustyötä. Mm. koululaiset pääsevät tutustumaan kädestä pitäen eläinlääkärin työhön ja tapahtumissa jaetaan koulutusoppaita liittyen eläinten hyvinvointiin ja vastuulliseen lemmikinomistajuuteen.

Romaniassa käsillä oleva koiraongelma on ihmisen vastuuttomuuden ja välinpitämättömyyden aikaansaama, ja ihmisen se on myös ratkaistava. Tulevat sukupolvet voivat oikeasti muuttaa maailmaa ja tehdä eläinten eteen paljon. Asennemuutos on äärimmäisen tärkeää.

Kulkurit on ilolla mukana tässä eteenpäin vievässä työssä.

Otteita Dr. Aurelianin ja RARin työprojekteista:

DR. Aurelianin tiimi on steriloinut & kastroinut jo lähes 1 000 eläintä Craiovan spayathonissa loka-marraskuussa 2014!

craiova6

Craiovan massasterilointikampanja, 10/2014. Kuva: mandyeaster.wordpress.com

 

141123-Catei-comunitari-de-rasa-pura3 141123-Catei-comunitari-de-rasa-pura6

Pitkät kuvat: Vatra Dornei, Catei comunitari de rasa pura, marraskuu 2014

Dr. Aurelianista ja hänen tiimistään voi lukea myös RARin sivuilta ja Homeless Animal Hospitalin sivuilta.

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.