Päivitetty 15.08.2017

Kodin saanut koira: ROZA, SUOMESSA


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

 

14.6.2014
Omaperäisen näköinen paimenkoiratyttö Roza on pelastettu tappotarhalta ja nyt Roza asustaa Glinan tarhalla. Roza jakaa häkkinsä sekä narttujen että urosten kanssa ja tuleekin kaikkien kanssa hyvin toimeen. Muut häkin koirat mekastivat ja saattoivat välillä jopa ottaa yhteenkin mutta Roza on kovin nöyrä ja mielummin väistyy kuin vastaisi takaisin.

Kulkurien aktiivien reissulla he tapasivat Rozan ja kun he pääsivät Rozan häkin eteen niin ei tämä tyttö enää tiennyt miten päin pitäisi olla. Roza rakastaa ihmisiä ja saakin aivan hulvattomia ilohepuleita ympäri häkkiä. Rozan keino toimii, näin se sai kiinnitettyä aktiiviemme huomion ja näin Roza päätyi Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Roza on aktiivinen, nuori paimenkoirasekoitus. Roza etsii kotia, joko ainoana koirana tai toisen koiran kaverina. Tulevan kodin tulee olla valmis tarjoamaan Rozalle aktiviteettejä ja mielekästä tekemistä. Roza tulee opettaa myös kulkemaan hihnassa ja sisäsiisteys harjoittelu tulee aloittaa heti koiran saavuttua kotiin. Palkaksi näistä Rozan oma ihminen tulee samaan Rozalta sen jakamattoman huomion ja kiintymyksen.

Rozan nuoren iän ja suht aktiivisen olemuksen takia Roza ei ole paras vaihtoehto ihan pienten lasten perheeseen, tästä tytöstä nimittäin välillä löytyy vauhtia sen verran että saattaa perheen pienimmät jäädä Rozan jalkoihin. Roza ei ole tarhalla äänekkäimmästä päästä mutta tulee muistaa että oman kodin vahtiminen saattaa aiheuttaa kerrostalossa ongelmia. Rozalle se parhain asumismuoto olisi rivi- tai omakotitalo, jossa on hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Roza etsii nyt sitä loppuelämän kotiaan, jossa ymmärretään nuorta koiraa ja kotia, jossa sitä rakastetaan juuri sellaisena kun se on.

Roza on noin 50-55cm korkea ja painoa tällä kauniilla tytöllä on noin 20kg.

4.11.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat kauniin Rozan lokakuisella Romanian reissullaan. Roza on kovin nöyrä mutta iloinen neiti. Häkkin mentäessä Rozaa alkaa aluksi jännittämään, mutta hetken päästä se saakin jo hirveät ilohepulit. Pienellä rohkaisulla Rozasta saisi varmasti harrastukaverin lajiin kuin lajiin. Sohvaperunaa tästä tytöstä ei saa tekemälläkään. Nyt olisikin jo korkea aika Rozan päästä loppuelämän kotiinsa opettelemaan tärkeitä kotikoiran oppeja.

2.1.2015
Rozalle lisätty uusia kuvia!

19.5.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat ihastuttavan Rozan toukokuun Romanian reissullaan. Roza senkun kaunistuu reissu reissulta! Kauniin ulkomuodon lisäksi Roza on luonteeltaan täyttä kultaa. Tasapainoinen, sosiaalinen ja miellyttämisenhaluinen. Roza tulee moitteetta toimeen häkkikaverinsa Yakyn kanssa. Täyden kympin tyttö siis. Enää Rozalta puuttuu se loppuelämän koti.

Rozalle lisätty uusia kuvia ja videota maaliskuun reissulta pääset katsomaan tästä.

9.7.2015-12.6.2016
Näihin päiviin mahtuu viittä vajaa vuosi. Vuosi pienessä häkissä vailla virikkeitä ja kunnollista suojaa. Ja siitä huolimatta Roza on säilyttänyt kultaisen ja tasapainoisen luonteensa. Roza on todellakin vähintäänkin valmis kotikoira, jolta puuttuu vain se tärkein: se koti.

15.7.2016
Heinäkuu, helteet ja Kulkurien aktiivit, siitä on Rozan kesä tehty. Liikunnan puutteesta johtuen Rozalle on tullut hiukan ylimääräistä kylkiin. Ja liikuntaa se tulee tarvitsemaankin, sillä se oli kämppiksensä Ashan kanssa repinyt alas vaivalla heille asennetun aurinkosuojan. Vaikka hellekin hillitsi koiria, Roza viis veisasi mokomasta ja jaksoi riekkua. Ihan sohvaperunaksi Rozasta ei siis missään nimessä ole. Kuten monella muullakin, myös Rozalla on taakkanaan tavallinen ulkomuoto, minkä takia se ei kiinnitä koiraa etsivien huomiota. Se on kuitenkin iloinen ja hyväntuulinen kaveri, joka aivan varmasti rakastaisi omia ihmisiään rajoitta. Lisätty kuvia.

17.11.2016
Jos aina saisi mennä kotiin niin, että siellä odottaisi Roza, voisi olla onnellinen ihminen. Rozan välittömyys, huumorintaju ja positiivisuus ovat vertaansa vailla. Se on pitkän sinkkukauden jälkeen saanut asuinkumppanikseen uroksen, jonka kanssa se tulee toimeen hyvin. Ankeat asuinolosuhteet ja rajoitetut ihmiskontaktit ovat saaneet sen hieman ujostelemaan, mutta jo pienen hetken jälkeen se rohkaistuu ja namien avulla se sitten jo miltei unohtaakin ujoutensa. Rozan kanssa tulee kuitenkin huomioida, että se on asunut tarhalla kauan ja tulee tarvitsemaan aikaa ja kärsivällisyyttä. Rozan kohdalla on kuitenkin helppo sanoa, että se varmasti kyllä kannattaa.

Lisätty kaunottareista marraskuisia kuvia.

21.3.2017
Aktiivimme tapasivat maaliskuisella reissullaan Romaniaan myös Rozan. Se on edelleen oma ihana itsensä ja pyytää malttamattomana huomiota aidan läpi ihmisiä nähdessään ja kun heidät sitten luokseen, on joka solullaan onnellinen kun saa vieraita. Tällä kertaa se on ihmisten kanssa rauhallisempi kuin ennen, eikä hösellä juuri lainkaan, vaan hakee nätisti nameja ja rapsutuksia. Roza on todella suloinen ja lempeä, todellinen kotikoira, joka tarvitsee ainoastaan oman perheen ollakseen täydellisen onnellinen. Pienestä rauhoittumisestaan huolimatta se on edelleen aktiivinen ja tylsistyessään käyttää energiaansa paikkojen tuhoamiseen. Roza on odottanut kotiaan vuosia ja niistä kolme se on ollut Kulkurien sivuilla. Voi kunpa viimeinkin joku näkisi sen sieluun ja haluaisi sen omakseen.

Lisätty kuvia.

30.3.2017
Rozan vuoro jättää Romania tuli viimein ja se lentää 9.4. kotihoitoon Suomeen.

3.4.2017
Suloisen Rozan huono tuuri senkun jatkuu, sillä sen lento peruuntui, kun sillä todettiin sydänmato. Se ei saa hoitoa vaivaansa, sillä tarhaolosuhteissa hoidon tulosta on hyvin vaikea ylläpitää. Roza hoidetaan sydänmadon suhteen, kun se varataan omaan kotiin.

19.5.2017
Tästä hyvä koira. Hauska, iloinen, ystävällinen ja hulluna ihmiseen. Omatoiminen, kiltti, aktiivinen ja fiksu, mitä tästä koirasta vielä voisi sanoa. Se on odottanut kotiaan nyt kolme pitkää, pitkää vuotta, käytännössä koko ikänsä. Sen sairastama sydänmato ei ole vaikuttanut sen terveyteen ja kuntoon, sillä se on aivan yhtä innokas ja hurmaava neito, kuin aina ennenkin. Roza on kertakaikkisen hurmaava koiraneito, jolla on hirmuisen paljon annettavaa kodilleen.

Lisätty kuvia.

12.7.2017
Kulkurit päätti auttaa aivan liian kauan kotiaan odottanutta Rozaa ja niin tyttösen sydänmadon hoito aloitettiin suomalaisin lahjoitusvaroin. Hoito etenee niin, että se saa osan hoidosta Romaniassa ja osan Suomessa. Romanian päässä hoito on edennyt jo siihen vaiheeseen, että se voisi matkustaa Suomeen jatkamaan hoitoaan. Pääsisikö se sinun omaksesi jatkamaan hoitonsa loppuun? Sydänmadosta lisätietoa sekä hoitoketjun kuvaus löytyvät täältä.

13.7.2017
Roza lentää Suomeen kotihoitoon 23.7.17. Parasta tietenkin olisi, jos sitä olisi kentällä sen oma perhe.

23.7.2017
Roza on tänään lentänyt kotihoitopaikkaansa Suomeen. Sen matka alkoikin hiuksianostattavan jännästi, kun se onnistui karkaamaan lentoboksistaan Amsterdamin kentällä. Vaan niin luotti Roza ihmiseen, että aikansa hämmästeltyään se antoi ihmisen ottaa sen kiinni ja laittaa lennolle, jolla se päätyi nukkumaan turvalliseen kotihoitopaikkaan. Ensimmäistä kertaa elämässään se nukkuu nyt sisällä pehmeässä ja turvassa.

29.7.2017
Roza on nyt viikon verran ollut Suomessa ja pikkuhiljaa se alkaa ymmärtämään, että tätä sen elämä oikeasti nyt on. Ensimmäiset pari päivää se tiiraili ympäröivää maailmaa terassipöydän alta, mutta sitten alkoikin sen luontainen uteliaisuus jo voittaa ja lähimetsän tuoksut vetivät sitä siinä määrin puoleensa, että sinnehän sitä oli päästävä. Tulessaan sillä oli virtsatieinfektio, mutta antibiootti puri siihen tehokkaasti ja Roza alkoi tekemään tarpeitaan myös ulos. Rozan ruokahalu on hyvä ja se on valinnut kotihoitopaikassa lempipaikakseen sohvan edustan, missä se voi paimenkoiramaiseen tapaansa tarkkailla koko laumaa. Enää Rozalta puuttuu se tärkein: koti.

Lisätty pari kuvaa.

11.8.2017
Kultainen paimentyttö on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

12.8.2017
Roza on matkustanut omaan kotiinsa. Onnea matkaasi, rakas Roza.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roza saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roza on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Heinäkuu 2016

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.