Päivitetty 22.01.2015

Kodin saanut koira: SALTY A (nyk. Tefra)


SALTY A (nyk. Tefra)

* arvioitu syntymäaika 8/2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

27.11.14
Salty on bukarestilaiselle kadulle syntynyt koira. Se ei ole nukkunut pehmeässä sängyssä ja tuntenut oloaan turvalliseksi rennon ja levänneen Mora – äitinsä lämmössä. Se oli veljensä Laken kanssa kuitenkin onnekas ja sattui osumaan ystävällisen eläinlääkärin, Dr. Adinan reitin varrelle. Dr. Adina otti perheen hoiviinsa ja nyt emo ja lapset ovat Kulkureiden sivuilla etsimässä loppuelämän kotia.

Salty on terve ja normaali pentu: se suhtautuu asioihin avoimesti ja reippaan uteliaasti, rakastaa yli kaiken leikkimistä ja hauskanpitoa ja pitää kaikkia elollisia olentoja ystävinään. Tämä pieni tyyppi pitää sisällään myös hiukan pentumaista riiviöainesta 🙂

Salty painaa tällä hetkellä noin 7-8 kiloa ja sen odotetaan kasvavan keskikokoiseksi.

2.12.2014
Saltyn ei enää kauaa tarvitse nähdä unia omasta kodista, sillä se on tänään varattu oman ihmisen luokse.

6.12.2014
Salty matkusti omaan kotiin 🙂

21.1.2015
Tefran (ent. Salty) omistaja lähetti tuoreita kuulumisia ja kertoi, että pikkuinen on jo aivan kotonaan paitsi ihmisperheenjäsenten, niin myös kani- ja kissasellaisten kanssa 🙂

 
“Hieman ajattelin laittaa tytön ja meidän kuulumisia. Nyt on kuusi viikkoa kulunut siitä kun Tefra saapui meille ja tässä ajassa on jo tapahtunut paljon kaikkea.Ensimmäinen viikko kului Tefran kanssa rauhallisesti ja hiljalleen paikkoihin tutustuen, Tefralla oli ylähengitystie infektio ja hän oli antibioottikuurilla tuon ensimmäisen viikon niin otettiin mahdollisimman rauhallisesti. Tämä aika käytettiin mm. valjaisiin totutteluun, ruokakupin malttamiseen sekä rappukäytävän ääniin totutteluun.

Tefran kunnon palauduttua aloitettiin hiljalleen harjoittelemaan kotikoiralle tärkeitä taitoja kuten hihnassa kävelyä, sisäsiisteyttä ja peruskäskyjä. Hän oppi nopeasti mm. istumaan kunnes ruokakuppi on lattialla, hän on hyvin perso ruualle, joten tämä oli todella positiivinen yllätys. Tästä syystä tuo taito onkin tullut tarpeeseen. Luoksetuloa harjoitellaan päivittäin paljon ja sekin alkaa jo sujua ellei sitten jotain todella jännittävää osu paikalle. Myös tavaroiden jättämistä ollaan harjoiteltu vaikka mikään tavaroiden tuhoaja tuo ei nyt olekaan. Kengät sekä pyykkikorin sisältö ovat kuitenkin todella mieluisia pesään vietäviä joten tätä ajatellen ja myös, kun ulkoa löytyy jotain mitä ei suuhun saisi laittaa. Tefra on todella nopea oppimaan uusia asioita ja ongelmanratkaisukykyäkin löytyy.

Ulkona kulkeminen oli aluksi todella jännittävää eikä siitä meinannut tulla yhtään mitään mutta nyt jo hieman kiinnostunut mitä se hihnan toine pää on asioista mieltä. Mutta joka kerta vain paranee kun nyt vauhtiin päästiin. Kovasti tietenkin haluaisi kaikkien koirien ym. vastaantulijoiden kanssa leikkiä eli silloin on tietenkin pentuhepulin paikka 😀

Tyttö on lähes täysin sisäsiisti, jotkut intopissat saattaa tulla välillä sisään mutta muuten pärjääkin jo todella hyvin. Sanomalhetiä meillä on vielä yhdessä paikkaa vahingon varalle.

Myös yksin oloa on harjoiteltu hyvällä menestyksellä ja Tefra pärjääkin mainiosti 3-4 h yksinään ja tämän pidempään harvemmin tarvitseekaan olla. Ei tuhoa paikkoja eikä ääntele poissa ollessamme. Kongi on ollut nyt käytössä kun lähdemme kotoa ja lisäksi olemme jättäneet telkkarin päälle jos olemme tienneet olevamme pidempään. Tämä siitä syystä että Tefra jonkin verran reagoi käytävän ääniin haukahtaen. Ilmeisesti jonkin verran vahtiviettiä on kun ilmoittaa jos jotain erityisempää kuuluu mutta ei muuten kyllä puhu paljoa. Leikkiessään kissojen kanssa pari pentumaista leikkihaukkua kyllä tulee mutta se nyt ei haittaa.

Kissojen kanssa Tefra tulee todella mainiosti toimeen ja kovasti yrittää leikkiä niiden kanssa. Jonkun verran vielä kissat säpsähtävät Tefran välillä aika vauhdikastakin leikkiä mutta yhteinen sävel alkaa hiljalleen löytymään ja jopa yhteistä ajanviettoa on päästy näkemään.

Tefra on todella aktiivinen ja alkanut jo nyt antamaan pientä viitettä sopivuudesta harrastuskoiraksi, ainakin kengurun aineksia on sen verran että agility voisi sopia hänelle mainiosti. Tietenkin pentumaisuus on nyt kotiutumisen kautta päässyt vielä enemmän valoilleen ja selkeästi tuollainen erittäin vilkas häslääjäpentu siis kyseessä.

Olemme todella iloisia että ryhdyimme tähän hommaan ja uskomme molemmat että Tefrasta tulee todella upea koira, sillä siihen hänellä on kaikki edellytykset ja luonteeltaan hän on mitä herttaisin ja rämäpäisin likka. 🙂

Terveisin

Tefra
Christa & Antto”

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Salty saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Salty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Salty tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu tällöin steriloinnin kustannuksiin 25% osuudella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Kodin löytymisessä auttoi Lilli

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.