Päivitetty 21.01.2019

Kodin saanut koira: SAMERA


Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru / One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

30.11.2018
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Samera on tuotu pentunsa Sachun kanssa Cosobaan, One Rescue Association tarhalle, Luizan tarhalla olleen tilanpuutteen vuoksi. Tämä tarha on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Samera tavataan sisätiloissa klinikalla. Samera on tosi reippaan ja tasapainoisen oloinen luottavainen tyttö. Se on saanut Sachu pentunsa tosi nuorena, kun on ihan nuorukainen vieläkin itsekin. Samera tulee ihmisen luo empimättä ja syö nameja kädestä.  Se jää rauhasssa istumaan ja ottamaan rapsutuksia vastaan.  Samera on nöyrän ja lempeän oloinen. Se tulee hyvin toimeen koirien ja kissojen kanssa tavattaessa. Klinikalta kerrottiin, että Samera on jäänyt auton alle ennen kuin on Luiza on ottanut sen turvaan, mutta mitään näkyviä vammoja eikä muitakaan vammoja ole tämän tiimoilta tiedossa. Sameran ei kuultu haukkuvan.

Samera on kooltaan 45-50cm korkea ja se painaa 15-18kg.

 

Päivitykset

19.1.2019
Samera lensi tänään Suomeen ja saapui kotiin. Onnea Samera ja perhe.

8.12.2018
Samera on varattu omaan kotiin.

30.11.2018
Samera aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Samera saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Samera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Sameran yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.