Päivitetty 07.09.2017

Kodin saanut koira: SAMULI


Syntymäaika: 10/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

Tausta

27.3.2017
Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Klinikka on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on klinikalla 15 työntekijää. Yhteistä kaikille OneVetin työntekijöille on se, että he välittävät aidosti eläimistä ja tekevät työtään tunteja laskematta.

Eräänä päivänä yksi näistä työntekijöistä huomasi OneVetiin johtavalla tiellä pienen koiralapsen. Eihän sen ohi voinut kulkea vaan koiralapsi pääsi sylissä turvaan, OneVet-klinikan koiratarhalle.

Samuli on siis yksi niistä onnekkaista pennuista, jotka saavat uuden mahdollisuuden onnelliseen elämään.

Samuli on ujohko poika. Se ei vielä uskalla itse tulla vieraiden ihmisten luokse, mutta ei myöskään pyri pakoon, kun sen luokse menee.
Aktiivimme tapasivat Samulin maaliskuussa ja kertoivat sen antavan hienosti silitellä itseään ja nauttivan siitä kun saa ihmiseltä huomiota. Ajan kanssa Samulista tulee varmasti reipas ja vekkuli poika, kunhan on saanut ensin tutustua kunnolla. Samuli tarvitsee siis aikaa ja kärsivällisyyttä, että pääsee ujoudestaan eroon.
Samuli ottaa paljon tukea uusissa tilanteissa toisista pennuista. Se katselee heidän keskellään uteliaana ja pieni pilke silmäkulmassaan. Niinpä Samulin tulevassa kodissa voisi olla koirakaveri, joka olisi myöskin antamassa tukea Samulille, sen opetellessa kotikoiran tavoille ja elämään.

Nykytilanne

7.9.2017

Samuli onnekas on tänään lentänyt Suomeen, ja saanut oman perheen ja kodin.

24.8.2017 

Samuli, tänään saan tuulen mukana lähettää sinulle terveiset : varattu. Kauas ei ole enää pitkä matka. Matkaat kotiin. Pian.

21.7.2017

Heinäkuussa aktiivimme pyörähtivät Samulin kotitarhalla Onevetissä.
Samuli ei tullut tervehtimään, sillä se oli kovin jännittynyt. Se katseli kaukaa ja sen silmissä oli suuri hämmennys. “Keitä te olette?” “Mitä te teette?” Se ei tiennyt. Se ei luottanut.
Mutta me tiedämme. Samuli on nuori poika. Sen luottamuksen voittaminen ei ole vielä mahdotonta. Tosin se vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Se vaatii lempeyttä ja päättäväisyyttä.  Se vaatii suuren sydämen ja hiukan  tahdon voimaakin ja ennenkaikkea sen, että on täysin sitoutunut voittamaan tämän nuoren koiran luottamuksen. Samulin täytyisi nyt  vain löytää ne omat ihmiset, jotta se pääsisi pois koiratarhalta, jossa muiden koirien haukunta ja kova meteli stressaavat erityisesti tätä poikaa.
Aktiivimme vilkaisivat vielä kerran Samulin suuntaan ennen poistumistaan näiden koirien luota. Samuli oli edelleen jännittynyt. Kunpa olisimme osanneet luoda siihen edes vähän uskoa, paremmasta huomisesta. Sillä näistä ei tingitä, se on ansainnut oman kodin, omat ihmiset ja onnellisen elämän.

Edelliset päivityket

17.5.2017
Aktiivimme tapasivat Samulin toukokuun Romanian reissullaan. Sen ihmisujous on hiukan voimistunut kokemuksien ja ihmisten vähäisen läheisyyden puuttumisen vuoksi. Kun muut koirat juoksivat ulos tervehtimään ihmisvieraitaan, Samulia ei näkynyt. Se ei uskaltanut tulla pihalle itse. Mutta se on edelleen kiltti, kun siihen koskee. Niinpä se pääsi sylikyydillä vieraiden luokse. Hiukan jännittyneenä se ihmetteli siinä aktiiviemme silmien alla, mutta ei varsinaisesti pyrkinyt poiskaan tilanteesta vaan jähmettymällä selvisi.
Samulin tulevalla kodilla täytynee olla jo koirakokemusta, myöskin ujoista koirista. Kodin on tärkeä ymmärtää, että Samuli tulee vaatimaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, ymmärtämistä ja rakkautta sen luottamuksen voittamiseksi. Mitä vanhemmaksi Samuli tulee Romaniassa tarha-koirana, jääden paitsi  kotikoiran elämään tarvitsemasta  kokemuksesta, sen syvemmälle omaan ujouteensa se piiloutuu.
Missä olisi Samulille loppuelämän koti, joka rakastaisi pientä ujoa koiralasta ehdoitta, joka  haluaisi aloittaa sen kanssa yhteisen elämän opettelun, sen elämän jonka Samulikin olisi ansainnut ?

Samuli on kooltaan tällä hetkellä hieman keskenkasvuinen.
N. 10 kg.  Aikuisena se tulee olemaan keskikokoinen koira.

——————————————- ———————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.
Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.
Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

sterilointi/kastrointi pennuille
Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä.

Mikäli Samuli tulee Suomeen kastroimattomana,  tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan.

Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia !

Tuontimääräykset

Samuli saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Samuli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Samulin yhteyshenkilö:   Marika Stillman

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.