Päivitetty 11.05.2020

Sanotaan yhdessä EI pentuäitiydelle


Tänään sadat tuhannet maailman äidit saavat herätä halauksin, suukoin ja sänkyyn kannetuin yllätysaamiaisin. Tarjottimella koreilee ehkä kimppu vastapoimittuja valkovuokkoja, itsepiirretty kortti tai lasten omin pikku kätösin tehty ja paketoitu lahja. Tänään äitejä kohdellaan silkkihansikkain, koska tekeväthän he isien rinnalla yhtä maailman tärkeimmistä (ja raskaimmista) työtehtävistä: kasvattavat uusia, fiksuja, ihania, hyväsydämisiä ihmisiä tätä meidän maailmaamme parantamaan.

Vaikka toivomme kaikille maailman äideille tänään aurinkoista ja ilon ja naurun täyteistä päivää, on kuitenkin hyvä muistaa, että kaikkien kohdalla äitiys ei ole ihanaa, eikä sitä juhlita edes yhden kukkasen vertaa. Jos äidiksi joutuu tulemaan esimerkiksi vasten omaa tahtoaan, aivan liian nuorena, vielä itsekin ihan lapsena, on se lähes väistämättä liian suuri vastuu ja taakka kannettavaksi.

Romaniassa on enemmän sääntö kuin poikkeus, että narttukoira tulee tiineeksi ensimmäisen kerran ensimmäisitä juoksuistaan. Käytännössä se tarkoittaa, että monet nartut saavat ensimmäiset pentunsa 6-9 kuukauden ikäisinä. Toisin sanoen ollessaan vielä täysin pentuja itsekin. Nuori koiraemo ei usein osaa tai jaksa hoitaa pentujaan kunnolla, joka aiheuttaa pennuille suurta stressiä heti syntyessään. Niin nuorena pentujen saaminen on myös suuri terveysriski sekä pennuille että emolle itselleen.

Tänä äitienpäivänä ja tulevana viikkona me pyydämme teiltä apua kamppailussa pentuäitiyttä vastaan. Vain steriloimalla voimme taata Romanian nartuille turvallisen pentuajan, välttää ensimmäisistä juoksuista syntyvien pentujen ankean alun elämälle ja vähentää maailmaan syntyvien kodittomien, kaduille kuolevien vastasyntyneiden koirien määrää pysyvästi.

Osallistu äitienpäivän keräykseen jollakin seuraavista tavoista:

1️⃣ Lahjoita painamalla “lahjoita”-nappia postauksen alla.

2️⃣ Lähetä vapaavalintainen summa MobilePay-sovelluksella numeroon 23855 ja kirjoita viestiksi “steriloinnit”.

3️⃣ Tee tililahjoitus tilille FI73 1029 3000 3566 41 sterilointiprojektien viitteellä 2299.

4️⃣ Ryhdy sterilointikummiksi jollekin tämän albumin koiralle: https://www.facebook.com/pg/kulkurit/photos/?tab=album&album_id=3038897916120521

Yhden steriloinnin hinta on noin 30 euroa. Voit lahjoittaa sen tai minkä tahansa muun summan. Pienestäkin tuesta on suuri apu.

Sanotaan yhdessä EI pentuäitiydelle! 👊

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa