Päivitetty 03.10.2017

Kodin saanut koira: SARI


Syntymäaika: 8/2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

Perustiedot ja tausta
Pentutehtailu on suuri ongelma myös Romaniassa (lue tästä lisää pentutehtaista ja siitä, miten välttää tukemasta niiden toimintaa!).

Jokunen Bukarestissa toimivan pentutehtaan kääpiökoirista on pelastunut eläinsuojelijoiden huomaan, ja näihin onnekkaisiin kuuluu n. 5-vuotias Shih tzu-narttu Sari, joka hylättiin tehtaasta toisen samanikäisen narttukoiran Pollin kanssa. Ne saattavat olla keskenään sisaruksia, mutta tästä ei tietenkään ole varmuutta.

Sari pääsi pois tehtailijan kynsistä, sillä se ei ollut tarpeeksi tehokas synnyttäjä, vaan sai aikaan ainoastaan kaksi pentua kerrallaan.

Sari on noin 30 cm korkea ja painaa 5-6 kg, sen ei saa antaa kerätä yhtään lisäkiloja!

Perehdythän Shih tzun rotuominaisuuksiin ja esimerkiksi turkin hoitoon liittyviin seikkoihin kun harkitset adoptiota. Pienikin koira tarvitsee liikuntaa, eikä pitkä selkä kestä ylipainoa.

23.8.2017
Sarin ei tarvinnut kauaa odotella, kun kauttamme aiemmin koiran adoptoinut ja tälle ystävästä haaveillut henkilö tarjosi Sarille ihanan loppuelämän kodin.

23.8.2017
Sarin ei tarvitse enää synnyttää yhtään pentua, vaan se steriloidaan. Shih tzu-kaksikko asustaa Carmen Mandescun omistamassa talossa Bukarestissa.

Sari on luonteeltaan erittäin ystävällinen ja tulee toimeen niin ihmisten,toisten koirien kuin kissojenkin kanssa. Se ei hauku juuri satunnaista leikkihaukahtelua enempää.

Sarin kutsumanimi oli alunperin Sara, mutta se muokattiin Sariksi nimisekaannusten välttämiseksi. Koira kuitenkin tunnistaa Carmenin mukaan Sara-nimen sille puhuessa. Tuleva koti voi siis harkita tämän tai ainakin samantyyppisen nimen käyttämistä.

Pikkukoira on seurallinen, ja hieman rauhallisempi kuin toverinsa Polli. Tyttönen kaipaa hellää hoivaa ja positiivista vahvistamista jotta se oppii kotikoiran elämään.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sari  saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sari on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sarin yhteyshenkilö: Noora Lindroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.