Päivitetty 03.03.2016

Kodin saanut koira: SARMA


Sarma1-0515-e1446758935721-1024x1024SARMA

* arvioitu syntymävuosi 2011-2012

* uros

* kastroitu

* Romaniassa.

 

 

 

 

14.01.2015
Sarma on saanut nimensä karkean karvapeitteensä ansiosta. Nyt oltuaan yhteistyötahomme Anda Murgun Jilavan tarhalla toukokuusta lähtien on karva jo hieman pehmentynyt. Sarma on päätynyt Jilavaan toiselta tarhalta, jossa on lähes 150 koiraa. Jilavan tarhalla Sarma toimittaa ”vahtikoiran” virkaa yhdessä sivuiltamme löytyvän Lady Lassien kanssa. Sarmalla oli Andalle tullessaan kyljessä haava toisen koiran hyökkäyksen jäljiltä, joka oli Sarman saapuessa täynnä mätää. Nyt haaverista on tuskin enää jälkiä näkyvissä ja Sarma olisi valmis omaan kotiinsa.

Sarma on iältään n. 3-4-vuotias ja kokoa tällä pojalla riittää. Korkeutta on 65-70 cm ja painoakin 30-35 kilon paikkeilla, Romanian mittapuulla Sarma on suuri koira. Anda on välillä antanut Sarman kulkea vapaana tarhan alueella, eikä poika mene kauas ihmisestä. Toki irtipitoa pitää uudessa kodissa harjoitella kuten muitakin kotikoiran taitoja.

Sarma rakastaa ihmisiä. Andan tytär Alina saa aina saapuessaan iloisen hyppytervehdyksen osakseen, eikä Sarma haluaisi päästää tassujaan irti ollenkaan. Luonteeltaan Sarma on sosiaalinen, avoin ja leikkisä. Kulkurien aktiivit tapasivat Sarman lokakuun vierailullaan ja kuvailivat Sarmaa kivaksi ja upeaksi koiraksi. Sarma tulee muiden koirien kanssa toimeen, mutta jos koiria on liikaa, saattaa Sarma ahdistuessaan murista ja ilmaista tarpeensa omaan tilaan. Sarma haukkuu tarhalla jonkin verran, joten ideaalein ympäristö tälle pojalle olisikin alue, jossa naapurit eivät pienestä äänenavailusta häiriinny.

11.05.2015
Sarma on hurmuri. Ainakin jos katsotaan mitä Kulkurien aktiivit matkoiltaan tästä hepusta kertovat. Sarma on Anda Murgun ja Alina Murgun uudella Sintestin tarhalla vahtikoiran roolissa, mutta ennemminkin Sarmaa pitää vahtia, sillä se päästäisi kaikki vieraat sisään iloisesti häntää heiluttaen. Aktiivit kuvailevat Sarmaa sanoin rauhallinen, sosiaalinen, “vähän äijä”, tasapainoinen ja sympaattinen. Toukokuun vierailulla vapaana ollessaan Sarma ei jaksanut keskittyä ihmisten rapsutuksiin, vaan puuhaili omiaan tarhan alueella. Ketjussa ollessaan kuitenkin heittäytyi selälleen maahan ja otti rapsutukset ilolla vastaan. Sarmaa ei ole vielä kastroitu, mutta toimenpide tehdään ennen Suomeen saapumista.

15.08.2015
Hurmaava ja upea Sarma odottelee edelleen kotiaan Suflete Dragin Sintestin tarhalla Romaniassa. Tämä lempeä jätti on luonteeltaan avoin, sosiaalinen ja reipas ja onkin ihme, ettei Sarmalla ole vielä sitä omaa kotia. Sarman sydän on täyttä kultaa. Kulkurien aktiivit tapasivat Sarman heinäkuun matkallaan ja ylisanoista ei meinaa tulla loppua. Sarma on lempeä ja tulee mainiosti toimeen sekä tarhalla avustavan lapsen, että siellä asuvien aasien kanssa.

27.9.2015
Sarma on kerennyt kokea yhtä sun toista elämänsä aikana. Viimeisin suurempi asia on se, että Sarman takajalka rupesi vaivaamaan tätä lempeää jättiläistä. Alina Murgu kertoo kyseessä olevan todennäköisesti vanha vamma joka nyt ärtyi sen verran, että Sarma joutui leikkauspöydälle kolmisen viikkoa sitten. Pian edessä on leikkauksen jälkeinen tarkistus.

Yhdistyksemme edustajat tapasivat Sarman syyskuun reissulla ja ylistyssanat sen kun jatkuvat. Sarma on edelleen oma, ihana itsensä. Sarma imee itseensä kaikki hellyydenosoitukset jotka saa ja kellahtaakin herkästi selälteen heti kun on pienikin mahdollisuus rapsutuksiin. “Kertakaikkiaan upea persoona”, on edustajamme sanat.

Sarmalle lisätty kuvia syyskuulta.

5.11.2015
Kulkureilta lähti jälleen edustajia tapaamaan yhteistyökumppaneita ja koiria Romaniaan. Sintestin tarhalla he tapasivat ihanan, lupsakan Sarman. Sarmalta on leikattu oikean polven ristisidevamma ja Alina Murgu lupasi käyttää Sarman jälkitarkastuksessa sillä Sarma valitettavasti ontuu yhä voimakkaasti.

Sarma on kuitenkin iloinen ja lempeä kaveri edelleen, tykkää leikkiä ja lähestyy vieraitakin luottavaisesti ja helposti. Alina voi päästää Sarman ulkoilemaan tarhan ulkopuolelle ja hetken nuuskittua poika tulee takaisin, paikkaan joka tällä hetkellä tarkoittaa Sarmalle kotia. Missä se oikea koti löytyisi? Sarmalle on lisätty kuvia marraskuulta.

3.3.2016
Sarma on varattu Ranskaan. Onnea ihana Sarma <3

—————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sarma saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sarma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sarman yhteyshenkilö: Mia Takolander

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.