Päivitetty 15.02.2021

Kodin saanut koira: SELJA


Syntymäaika: n. 1/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.2.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Kodittomia koiria Romaniassa ikävä kyllä riittää, niin myös Cosoban tarhalla sekä sen ympäristössä. Ihmiset saattavat hylätä koiriaan tarhan läheisyyteen juuri siksi, että toivovat jonkun muun kantavan koirasta vastuun, tai sitten koirat päätyvät itse vaelteluidensa päätteeksi lähelle tarhaa. Joskus ihmiset tuovat koiria steriloitavaksi Cosobassa järjestettävinä sterilointipäivinä, mutta eivät haekaan enää niitä takaisin. Tällä tavoin tarhalle päätyivät sisarukset Selja ja Kaisla, kukaan ei sitten koskaan enää kaivannutkaan niitä takaisin. Molemmat tytöt tulevat toimeen muiden koirien kanssa ja suhtautuvat ihmisiin ystävällisesti. Tyttöjen rotuperimää voi vain arvailla, mutta voisi olla oletettavissa, että pennut kasvavat aktiivisiksi ja toimeliaiksi aikuisiksi. Tytöt haukkuvat tarhalla jonkin verran, mikä on toki ymmärrettävää, sillä tarhalla sattuu ja tapahtuu paljon sellaista, mihin koiran on luonnollista reagoida. Tyhjänhaukkujia ne eivät ole, mutta taipumus reagoida haukkumalla on vahvistunut ja tämä on hyvä ottaa huomioon kotiympäristössä.

Seljalle sopii reipas ja sitoutunut omistaja, jolla on kärsivällisyyttä tukea neitokaista uuteen kotiin sopeutumisessa, sekä matkalla aikuiseksi koiraksi. Kodilta edellytetään lempeää suhtautumista sekä sitoutumista koiralähtöisiin koirankäsittelymenetelmiin.

Kaunis mustavalkoinen Selja on noin 10 kuukauden iässä noin 55 cm korkea ja painaa noin 17 kg, eli hoikka neiti. Selja tuskin enää merkittävästi kasvaa tästä korkeutta, mutta iän myötä massaa saattaa tulla lisää. Seljalla on kuvista huolimatta normaalit silmät. Kuvat on otettu steriloinnin jälkeen, jolloin koirat ovat olleet vielä hieman “pöllyssä”.

Päivitykset

15.2.2021
Kaunis Selja matkusti oman ihmisensä luo 13.2. ja on aloittanut varovaisen tutustelun uutta maailmaa kohtaan <3

28.1.2021
Selja on tänään varattu omaan kotiin <3 Onneksi olkoon perhe ja Selja!

5.1.2021
Seljan sisko, Kaisla, varattiin omaan kotiinsa tänään. Missä olisi Seljan koti? Lisätty video ihanista sisaruksista!

4.10.2020
Sympaattinen Selja pääsi adoptio-ohjelmaamme oman kodin etsintään.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Selja saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Selja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.