Päivitetty 02.12.2022

Kotia etsivä koira: SERAPHISA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.12.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Seraphisa tavattiin tarhalla syyskuussa 2022. Se oli silloin ollut siellä noin 3-4 kuukautta. Seraphisa on tullut Cosoban tarhalle toiselta yksityiseltä tarhalta. Tarhan pitäjä joutui luopumaan koiristaan, koska hänellä oli ongelmia lakiasioiden kanssa.

Kaunis Seraphisa vaikuttaa reippaalta, rohkealta ja ihmisrakkaalta tyypiltä. Se nauttii aktiivien rapsutuksista ja oikein kellahtaa maahan rapsuteltavaksi. Namit maistuu myös suoraan kädestä syötynä. Adinan mukaan Seraphisa puolustaa ruokaansa jonkun verran muilta, mutta namien syöttelyn lomassa sitä ei huomaa. Seraphisan tavanneet aktiivit kuvailevat sitä ihanaksi ja sympaattiseksi tapaukseksi. Seraphisa selvästi nauttii saamastaan huomiosta ja seurailee aktiiveja päivän mittaan iloisena ja tykkää kovasti, kun sille jutellaan.

Tämä kultainen muori on aivan valmis muuttamaan omaan kotiin. Se tulee kuitenkin tarvitsemaan lempeää koiralähtöistä opastusta uuteen elämään. Monet kotikoiralle tutut asiat saattavat olla sille vieraita. Seraphisa sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, missä sille riittää rapsuttavia käsiä.

Seraphisa on kooltaan noin 47 cm ja 19 kg. Sen turkki on kauniin vaalea ja siinä on ruskeita pilkkuja. Kuvista huomaakin, että sen toisessa korvassa on vanha trauma.

2.12.2022
Kaunis Seraphisa aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Seraphisa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Seraphisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Seraphisan yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.