Päivitetty 12.10.2015

Kiitos kaikille Hyväntekeväisyys-shindopäivään osallistuneille!


shindo_kiitoksetShindo-ohjaaja Laura Kokkonen järjesti yhteistyössä Kulkurien kanssa Hyväntekeväisyys-shindopäivän Tampereen Pispalassa sijaitsevassa Mahdollisuuksien Tilassa 20.9.2015.

Shindopäivänä venyteltiin ja rentouduttiin yhdessä. Kaikki venytykset tapahtuivat pehmein ottein.

Hyväntekeväisyys-shindopäivä tuotti yhteensä 82,50 euroa. Shindo-ohjaaja Lauran Kokkosen pyynnöstä tuotto ohjataan Kulkurien sterilointiprojekteihin. Sydämellinen kiitos Lauralle, joka antoi meille mahdollisuuden rentoutua ja kerätä voimia seuraavaan viikkoon. Lämmin kiitos kaikille osallistujille – myös te teitte tapahtumasta onnistuneen ja ainutlaatuisen. Kiitos myös valmistuvalle shindo-ohjaajalle Saijalle, joka auttoi Lauraa liikkeiden ohjaamisessa. Kulkurit toivoo, että Laura järjestäisi vastaavanlaisen tapahtuman uudestaan. Jokainen tarvitsee ripauksen shindoa elämäänsä!

Mitä shindo sitten oikein on? Ainakin hyvin terapeuttista! Kulkurien aktiivin Annu Piensohon on vaikea rentoutua. Hän puree usein hampaitaan yhteen yöllä ja päivällä sekä kärsii alaselkä- ja niskakivuista. Lisäksi suorittaminen ja suoriutuminen kuuluu hänen jokapäiväiseen elämäänsä. Tämä voi viedä voimavaroja. Mutta mikä se sellainen laji on, jossa ei tarvitse suorittaa mitään? Shindossa liikkeet tehdään mukavasti ja vatsan saa rentouttaa ja pyöristää ulos. Lisäksi halutessaan voi kertoa, miltä venytys tuntuu.

Tunnilla sai olla oma itsensä. Tarkoitus oli suhtautua itseensä lempeästi. Venytykset tehtiin kuunnellen omaa kehoa. Ohjaaja kävi tukemassa liikkeitä ja opasti, kuinka syvän hengityksen kautta saavutetaan rentoutuminen. Syvällä sisään- ja uloshengityksellä venytystä pystyi halutessaan syventämään. Annu kertoo: “Vaikka jokin venytys aiheutti hieman painetta, olin samalla niin rentoutunut, että meinasin nukahtaa asentoon.” Shindopäivässä venytysten ei täytynyt olla täydellisiä suorituksia, vaan oman joustavuuden ja tuntemusten mukaisia. Kehon jännityksen avautuminen on ihmeellinen kokemus.

On tärkeää antaa aikaa keholle kuunnellakseen sen tuntemuksia. Menethän rohkeasti kokeilemaan shindoa jos saat tilaisuuden. Shindon tiedetään esimerkiksi helpottaneen astmaatikkojen oireita ja parantaneen muistia.

 

WP_20150920_003

Lue lisää Kulkurien #spayone-sterilointikampanjasta >

Käy myös tykkäämässä Spayone by Rescueyhdistys Kulkurit ry Facebook-sivuista >

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.