Päivitetty 04.03.2016

Kodin saanut koira: SHIRIN


SHIRIN

* narttu

* arvioitu syntymäaika 5/2015

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

29.11.2015
Romanian kaduille päätyy vuosittain todella suuri määrä pentuja. Osa niistä syntyy kadulle ja osa hylätään sinne kodeista. Kaikille yhteistä on kuitenkin se, että niiden mahdollisuudet selvitä ovat hyvin pienet. Tällaisille pienille pennuille jo päätyminen yksityiselle tarhalle on oikea lottovoitto. Vielä suurempi onni osuu niiden kohdalle, jotka päätyvät tarhoille jotka tekevät yhteistyötä rescueyhdistysten kanssa. Tällainen tarha on Kulkurien yksi pääyhteistyökumppani, eläinklinikka Onevet.

Shirin on pienenä pelastettu Onevetin tarhalle, jossa se nyt odottelee ikiomaa kotiaan. Shirin ja sen sisko Shadi asuttivat pitkään tarhan pihaa, jossa ne saivat vapaasti liikkua ja touhuta muiden koirien kanssa. Shirin on kuitenkin luonteeltaan hyvin herkkä ja alistuva ja ennen pitkää muut koirat alkoivat kiusata sitä. Lopulta tilanne oli niin paha etteivät muut koirat antaneet Shirinin edes syödä. Nyt Shirin on siirretty turvaan omaan häkkiin, mutta se on ymmärrettävästi edelleen hyvin jännittynyt ja stressaantunut tarhaoloista.

Shirin on kaikesta kokemastaan huolimatta edelleen pieni kullanmuru. Se on rauhallinen, kiltti ja lempeä ja suhtautuu edelleen pehmeästi niin ihmisiin kuin muihin koiriinkin. Shirin tulee kodissaan tarvitsemaan tukea ja aikaa, sekä sosiaalistamista jotta se pääsee epävarmuuksiensa yli. Reipas ja oikeudenmukainen koirakaverikin olisi varmasti Shirinin mieleen.

Shirin tulee olemaan keskikokoinen, noin 50-55 cm korkea ja painamaan noin 20 kiloa.

Shirinillä on lievää sikaripunkista johtuvaa ihottumaan, johon se saa parhaillaan hoitoa. Lisää sikaripunkista voit lukea täältä.

7.2.2016
Suloisesta Shirinistä on kasvanut jo keskikokoinen pörröinen tyttö. Se on edelleen melko ujo ja uskaltautuu rentoutumaan lähinnä tuttujen ihmisten seurassa. Tutuille ihmisille Shirin on oma hellä itsensä. Tyttö kaipaisikin kovasti kotia, jossa sen herkkää luonnetta ymmärrettäisiin ja sille annettaisiin aikaa sopeutua uuden elämään tuomiin uusiin ja jännittäviin asioihin kaikessa rauhassa.

Shirin ei tarhalla hauku oikeastaan lainkaan. Se muistuttaa ulkonäöltään todella paljon groenendaelia. Shirinin sikaripunkki ei ole stressaavissa tarhaoloissa vielä päässyt täysin parantumaan ja sillä on edelleen pieniä karvattomia kohtia naamassaan.

4.3.2016
Shirin on tänään matkannut Saksaan kohti omaa kotiaan.

_________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Shirin saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shirin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.