Päivitetty 22.10.2017

Kodin saanut koira: SIERRA


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
steriloitu


Perustiedot

Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Kaupunki on täynnä kodittomia koiria ja sen kunnallisella tarhalla elää jatkuvasti noin 350 koiraa. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Aina kun joku onnekas aloittaa matkansa kohti uutta kotia, ovat kaupungin rankkurit kuitenkin jo täyttäneet tyhjentyneen paikan uudella kiinniotetulla koiralla. Osa koirista elää sisätiloissa suurissa betonipohjaisissa häkeissä, joihin rankkurit tuovat säännöllisesti lisää koiria. Suuren koiramäärän ja vähien resurssien vuoksi tappeluita sattuu ja tämän vuoksi Cornelia pyrkii aina mahdollisuuksien mukaan siirtämään koiria ulos koppeihin. Nämä koirat, jotka elävät puolentoista metrin pituisen kettingin päässä, ovat Rosiorin mittapuulla onnekkaita. Yksi näistä onnekkaista on Sierra.

Sierra on helppo ohittaa tarhalla. Vieraat ihmiset ja heistä aiheutuva hälinä saavat sen jännittämään sen verran, että se vetäytyy rikkinäisen koppinsa turvaan. Sitä ei edes huomaisi, ellei kopin rikkoutuneen seinän raosta pilkistäisi utelias musta nenänpää. Kun Sierran kopin oviaukosta kurkistaa sisään, vastassa on kainosti häntäänsä heiluttava kaunotar. Rapsutukset saavat Sierran naaman kirkastumaan ja se on silminnähden onnellinen, että joku on tullut juuri sitä katsomaan. Kun rapsutukset loppuvat ja ihminen siirtyy kauemmas Sierra säntää ulos kopistaan. Ja sitten iskee ilohepuli. Se pomppii ja hypähtelee ympäriinsä vallattoman onnellisena ja käy aina välissä moikkaamassa lähelle nauravaa ihmistä. Myös kopin ulkopuolella Sierra on todella ystävällinen ja kiltti. Heti kun sitä alkaa rapsuttaa se kumartuu varovasti alemmas ja painaa päänsä kättä vasten. Rapsutusten lomassa Sierran häntä heiluu niin onnellisesti, että sen koko takapuoli seuraa perässä.

Sierra on tarhalla hyvin tasapainoisen ja iloisen oloinen. Sen pienen ujouden alla piilee suuri sydän ja riemukas, huoleton tyttö. Se on hyvin ihmisrakas ja ikionnellinen aina, kun joku huomaa sen edes hetkeksi. Sierra ei tarhalla hauku juuri lainkaan ja se on muutenkin hyvin ystävällisen ja kohteliaan oloinen koira.

Sierra on noin 55 cm korkea ja painaa noin 20-23 kiloa.

22.10.2017
Upea Sierra on varatt ikiomaan kotiinsa Saksaan.

15.10.2017
Kaunis Sierra on niin tavattoman tavallinen ja hiljainen, että se hukkui jatkuvasti Rosiorissa satojen muiden riehakkaiden koirien sekaan. Niinpä se päätettiin siirtää rauhallisemmalle Onevetin tarhalle, josta sillä on edes hieman paremmat mahdollisuudet päästä kotiin asti. Onevetissä Sierra on osoittautunut äärettömän kiltiksi ja kultaiseksi koiraksi. Se antaa hienosti käsitellä itseään ja on aivan kaikkia ihmisiä kohtaan kiltti. Se ei riehu eikä häiriköi, mutta käy aina sopivan tilanteen tullen kohteliaasti pyytämässä hetken rapsutuksia tutuilta ja vierailta ihmisiltä. Sierra tulee mainiosti toimeen isossakin koiraporukassa ja se lähinnä väistää kohteliaasti, jos muut ovat sitä kohtaan liian tungettelevia. Sierra vaikuttaa tarhalla kovin rauhaarakastavalta neitokaiselta, joka olisi varmasti onnellisimmillaan käpertyessään ihmisen kainaloon sohvalle.

11.6.2017
Kun aktiivimme vierailivat toukokuussa Rosiorin tarhalla, oli vastassa myös ikisuloinen Sierra. Alkuun hälinä sai tytön vetäytymään omaan koppiinsa, mutta huomattuaan että tulijat ovat ystävällisiä Sierra tuli innokkaasti tervehtimään vierailijoita. Ihmiset ja näiden huomio saavat Sierran suorastaan säteilemään ja se onkin oikea aurinko hypähdellessään innokkaasti ympäriinsä naama leveällä hymyllä. Kotona, rauhallisemmassa ja vähemmän stressaavassa ympäristössä Sierrasta kuoriutuukin varmasti leikkisä ja hupsutteleva tyttö, joka haluaa kaivautua oman ihmisen kainaloon ja tuhista siinä onnellisena. Ihmisten läheisyys on selvästi Sierralle tärkeä asia ja se yrittää kovasti toimia oikein, jotta ihmiset eivät lähtisi sen luota pois.

____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sierra saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sierra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.