Päivitetty 20.06.2017

Enkelikoira: RANSU (ent. Sile)


7/2014

7/2014

 

RANSU

* n. 3v

* uros

* kastroitu

* Suomessa

 

 

 

 

TAUSTAA:
Ransu pelastettiin kadulta Anda Murgun toimesta alkuvuodesta 2013, kun se oli sinne hylätty kodistaan. Ransu oli jo löytöhetkellään sosiaalinen ja iloinen pieni poika, joka rakasti ihmisen huomiota. Toisten koirien kanssa Ransu tuli hyvin toimeen ja oli kova poika leikkimään, muutenkin Ransu oli kovin aktiivinen ja energinen pusupoika! Avoimuutensa ansiosta Ransu oli helposti lähestyttävä vieraankin ihmisen toimesta.

Ransu on kooltaan pieni, se painaa n. 11kg.

18.7.2014
Ransu matkasi omaan kotiinsa Suomeen 8.5.2013. Koti on reilun vuoden ajan työstänyt Ransulla ilmennyttä eroahdistusta sekä remmissä huutelua. Työ on tuottanut tulosta, mutta edelleen Ransun jäädessä ihan ypöyksin, ilman toisen koiran seuraa, alkaa se askartelemaan ja saattaa availla sanaista arkkuaan. Remmilenkkeily on helpottanut suuresti, vaikka isommat koirat jännittävätkin Ransua jolloin se ilmoittaa tämän vastapuolelle ääntään käyttäen.

Ransun kanssa on harjoiteltu tokoa ja se osaa ALO:n liikkeitä jo jonkun verran. Innokkuutta ja ponnua pikkupojalla löytyy myös agilityyn. Tässä onkin pieni harrastuskaveri vailla vertaa!

Ransun energisyyden takia kodilta vaaditaan pitkäjänteisyyttä ja motivaatiota niin aivojumppaan kuin tarvittavan liikunnankin tarjoamiseen. Ransu on äärettömän kiltti luonteeltaan ja nauttii myös lasten seurasta kovasti, se voisi sopia hyvin lapsiperheeseenkin. Nykyisessä kodissaan Ransu pystyy ulkoilemaan myös vapaana ja luoksetulo on hyvin hallussa.

26.8.2014
Ransun kodinsaannilla alkaa olemaan kiire sillä se ei tunnu sopeutuvan uuteen kotiinsa, joka sijaitsee kaupungin vilskeessä. Ransu olisi onnellisimmillaan varmasti koirakaverillisessa kodissa, joka sijaitsee taajaman ulkopuolella. Paras asumismuoto Ransulle olisi omakotitalo.

8.9.2014
Ransun koti haluaa vielä yrittää, josko Ransu sopeutuisi sittenkin kerrostaloon. Tällä hetkellä Ransulle ei etsitä uutta kotia.

4.3.2015
Noin puolivuotta on kulunut siitä, kun Ransu muutti isännän kanssa kerrostaloon. Alla Ransun kuulumisia ja kuviakin lisätty galleriaan, ei paremmin voisi olla <3

“Eroahdistus on nykyään jo taaksejäänyttä elämää. Ainakin täällä omassa kodissa yksin jäänti onnistuu ihan ilman ongelmia, ja myös muissa jo tutuissa paikoissa homma toimii ihan normaalisti. Näin ollen herralle löytyy myös hoitopaikkoja tarvittaessa. 🙂

 Muutakaan isompaa ”mölyämistä” ei kerrostalo-kodissa esiinny. Öisin välillä Hesarinjakaja ärsyttää Ransua ja siitä pitää ilmoittaa, mutta muuten homma on hyvällä tolalla. Edes kodin vierestä menevä rautatie ei hämmennä Ransua mitenkään.
Koirapuistossa käydään edelleen säännöllisesti. Välillä saattaa tulla pientä kärhämää, mutta yleensä sieltä löytyy mukavia koirakavereita joiden kanssa Ransu saa juosta (Juokseminen on edelleen ihan ykkösjuttu!) kilpaa.
Olen siis erittäin onnellinen että päädyin pitämään Ransun elämässäni. Ransu tuo elämääni paljon iloa (ja liikuntaa…:)) ja nyt kun tässä on jo reilu puoli vuotta pärjätty hyvin, myös itseluottamus itselläni on kasvanut niin että tiedän pärjääväni herran kanssa hienosti. :)”

20.6.2017
Pienestä Ransusta on tullut enkeli <3

 

Varaajana toimi Nea.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.