Sir Roosty
Päivitetty 02.10.2022

Kotia etsivä koira: SIR ROOSTY


Syntymäaika: 2/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.10.2022

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa ja sen aidatulla piha-alueen tarhalla asuu Luizan pelastamia koiria sekä kissoja.

Sir Roosty on ehtinyt olla jo jonkun omistama koira, mutta sen ilmeisesti tapettua pihapiirissä kanoja, se hylättiin Luizan noudettavaksi. Alkuun pelkäsi tarhalla uusia ihmisiä niin, että pissaili pelosta alleen. On ollut alusta saakka lempeä, pehmeä ja alistuvainen koira.

Elokuussa järjestömme toimijat kävivät katsomassa Roostya, ja ensimmäisenä vierailupäivänä se oli vieraista alkuun ihan kauhuissaan, piiloutuu koppiin ja haukkuu hädissään. Tarhakaverin Noriksen tuella se kuitenkin lopulta reipastuu ja uskaltaa lähestyä istuvia ihmisiä.

Toisena vierailupäivänä Roosty onkin jo edellistä päivää reippaampi – tulee jo tervehtimään vieraita ja syö nameja kädestä, joskin seisoskelevat tai liikkuvat ihmiset jännittävät yhä. Tulee hyvin juttuun tarhalla olevien muiden koirien kanssa, ja Roostyn tulevassa kodissa olisikin hyvä olla jo reipas koirakaveri valmiina. Tästä kriteeristä voitaneen joustaa, jos tuleva koti on muuten osaava ja sopiva arkailevalle Roostylle.

Roosty on aktiivinen, älykkään oloinen koira, ja sen tulevan kodin tulisi olla vähän rauhallisemmalla alueella, ei kaupungin vilinässä. Roostylla on jonkin verran tottumattomuutta ihmisten kanssa, mutta hyvin todennäköisesti taustalla on myös liian kovan käsittelyn aiheuttamia negatiivisia kokemuksia. Tämän vuoksi Roostylle etsitään ymmärtävää kotia, joka sitoutuu tukemaan ja kouluttamaan Roostya vain ja ainoastaan koiralähtöisesti, positiivisin koulutusmetodein. Roosty tarvitsee kotiutumiseen runsaasti aikaa ja kärsivällisyyttä.

Roosty oli elokuussa noin 55 cm korkea ja noin 20 kiloa – Roostyn aikuispano on mitä todennäköisimmin lähellä 25 kiloa ja korkeutta tullee vielä jonkin verran lisää.

2.10.2022

Suloinen Sir Roosty saapuu Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roosty saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roosty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sir Roostyn yhteyshenkilönä toimii Ida Ekman

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.