Päivitetty 11.01.2020

Varattu koira: SIRINA


Syntymäaika: noin 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
16.12.2019
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva, suomesta Romaniaan muuttanut Veera. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Carpen tarhalla asustelee noin 100 koiraa. Näistä sadasta yksi on sympaattisen surulliset silmät omaava narttu nimeltä Sirina. Sirina muutti Carpelle joulukuun alussa. Tullessaan Sirina oli tiineenä, joten se steriloitiin välittömästi ja pennut abortoitiin. Tällä hetkellä se jakaa häkin kahden muun koiran kanssa ja tulee niiden kanssa mainiosti toimeen. Mikäli koirasta voi käyttää nimitystä “ihmisliima”, niin se jos mikä kuvastaa Sirinaa täydellisesti. Aktiiviemme astuessa häkkiin, Sirina tulee heti tervehtimään vieraita iloisesti. Se nauttii suuresti ihmisen läheisyydestä, kiipeää syliin ja pysyy sylissä vaikka rapsutuksia ei pahemmin heruisikaan. Lopulta aktiivimme Jennin pitää hellästi nostaa Sirina pois sylistä, jotta aktiivit voivat jatkaa tutustumista tarhan muihin koiriin. Sirina on helpon, avoimen ja tasapainoisen oloinen koira, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Koska Sirina selkeästi nauttii ihmisten läsnäolosta, ei se varmaankaan viihtyisi kovin pitkiä aikoja aivan yksin. Koirakaverit olisivat myös varmasti Sirinan mieleen.

Tällä hetkellä Sirina on melko tuhdissa kunnossa ja tulevan kodin tuleekin varautua siihen, että Sirinan painoon tulee kiinnittää erityistä huomiota. Sirina on korkeudeltaan noin 30 cm ja painaa noin 8 kiloa. Aiemmin Sirinan arveltiin olevan n. 2-3 -vuotias, mutta eläinlääkärikäynnillä Sirina arvioitiin n. 6-vuotiaaksi.

Päivitykset
9.1.2020
Sirinan vuosi alkoi upeasti, sillä se varattiin juuri omaan kotiinsa!16.12.2019
Liikuttavan suloinen Sirina aloitti kodinetsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________________________Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sirina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sirina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviinluovutussopimukseen,oppaaseenkotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimenterveyteen jakustannuksiin.

Sirinan yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.