Päivitetty 23.11.2013

Sirpa Pietikäisen kysymyspatteri EU-komissiolle Romanian tilanteesta


Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen on ollut eturivissä vaatimassa eläinrääkkäystilanteeseen puuttumista Romaniassa. Hän laati EU-komissiolle kysymyslistan koskien komission tietoja Romanian koiratarhojen tilanteesta 16.11.2013:

———–

Romanian on viime aikoina ollut kyseenalaisessa julkisuudessa liittyen sen epäinhimilliseen tapaan hallita kulkukoirakantojaan. Euroopan unionilla ei ole lainsäädännöllistä toimivaltaa puuttua kulkueläinten huonoon kohteluun jäsenvaltioissa, mutta sillä on valtaa puuttua EU-rahoituksen käyttöön.

Onko komissio selvittänyt tai aikeissa selvittää käytetäänkö EU-varoja suoraan tai välillisesti Romaniassa koiratarhojen ylläpitoon tai koirapopulaatioiden hallintaan?

Onko komissio tietoinen tiedotuskampanjasta, jossa Romanian viranomaiset teiden varsilla harhaanjohtavasti mainostavat kulkukoirien adoptio-ohjelmaan, tarkoituksenaan kuitenkin löytää ja tappaa tällä keinolla lisää koiria?

Craiovan pormestari on ilmoittanut kaupungin koiratarhojen noudattavan EU-normeja. Onko Euroopan unionilla lainsäädäntöä, joka määrittelisi kulkueläinten suojia ja hoitoa koskevat vähimmäisvaatimukset?

Onko komissio tietoinen millä summalla EU rahoittaa Romanian 10-vuotista Rabieksen torjuntaohjelmaa?

Torjuntaohjelmien vähimmäisvaatimuksissa todetaan, että ollakseen oikeutettu EU tukeen, on ohjelman oltava tehokas. Rabies-tapaukset Romanian kotieläinpopulaatiossa ovat viime vuosina lisääntyneet, eivät vähentyneet. Pitääkö komissio Romanian Rabies-torjuntaohjelmaa EU-sääntelyn tarkoittamassa mielessä tehokkaana?

———–

Kiitos Sirpa! Hienoa ja arvostettavaa tarttumista asiaan, joka ei toden totta ole kaikkein helpoimmasta päästä. Jäämme odottamaan vastauksia.

Alkuperäinen kysymyslista pdf-tiedostona tässä >

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.