Päivitetty 08.10.2016

Kodin saanut koira: SNOW WHITE (nyk. Neri)


Snow White 3/2015

Snow White 3/2015

SNOW WHITE

* narttu

* n.1-2-vuotias

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

7.5.2015
Rosiori deVede on kaupunki joka sijaitsee noin 120km Bukarestista lounaaseen. Kaupungista löytyy myös kunnallinen tarha. Koiria tarhassa on laidasta laitaan; suuri osa on kilttejä, ystävällisiä ja uteliaita koiria – tavallisia lemmikkejä tai yhteisökoiria, jotka ovat päätyneet rankkurien kynsiin. Kun osa Kulkurien aktiiveista ensimmäisen kerran vieraili tarhalla, mieli ja tunteet kokivat järkytyksen. Tarhalla oli liian paljon koiria. Stressitaso ja meteli olivat ennennäkemätöntä. Samassa häkissä oli isoja ja pieniä koiria, pentuja ja senioreita, terveitä ja sairaita. Tilanne oli kammoksuttava ja juurtui mieliin ikuisiksi ajoiksi.

Tuon päivän jälkeen syntyi massiivinen projekti. Projekti jonka tavoite on parantaa Rosiorin koirien elinolosuhteita. Kulkurit ryhtyi tekemään tiivistä yhteistyötä ainoan henkilön kanssa joka avoimesti ja rehellisesti välitti Rosiorin koirista ja yritti tehdä niiden elämän siedettävämmäksi. Tämä henkilö on Cornelia Stan. Cornelian päättäväisyyden ja sitoutuneisuuden ansiosta, Rosiorin kunnallinen tarha on tänä päivänä huomattavan paljon siedettävämpi kuin tuon ensimmäisen vierailun aikana. Kulkureilla on myös käynnissä jatkuva projekti, Rosiorin koirien vuoksi.

Yksi koirista jotka asustaa Rosiorin kunnallisella tarhalla on sympaattinen Snow White.

Snow White on asunut tarhalla melkein vuoden. Snow White on yhdistyksemme aktiivien sanoja lainaten ”todella symppis tapaus” joka tulee toimeen moitteettomasti muiden koirien kanssa. Samassa häkissä Snow Whiten kanssa asuu niin uroksia kuin narttuja.

Snow White on arvioitu olevan n.1-2-vuotias, 35-40cm korkea ja painoa tällä kauniilla tytöllä on 13-15kg.

Vaikka muut koirat ympärillä haukkui, Snow White ei lähtenyt mukaan tähän kuoroon. Kerrostaloasuminenkin siis sopisi asumismuotona.

Snow White on ihmisille todella avoin ja sosiaalinen, sekä miellyttämishaluinen. Snow White hakeutui aivan lähelle ja olisi voinut olla siinä vaikka kuinka pitkään, nauttien ihmisen läheisyydestä.

11.5.2015
Snow White pääsee tekemään ilotanssit, oma koti löytyi 🙂

17.5.2015
Snow Whitella kävi tuplaonni, ensin varattiin omaan kotiin ja sitten pääsi vielä nopeasti matkustamaan. Vuorokauden vaihtuessa Snow White ja perhe kohtasivat ja kotimatka alkoi.

29.7.2015
Saimme kesällä kivoja kotikuulumisia Nerin perheeltä, kiitos näistä sekä ihanaa kesänloppua teidän koko porukalle <3 :

” Hei!

Nerillä tulee 17.7. täyteen 2kk omassa kodissaan joten ajattelin sen kunniaksi laittaa hieman kuulumisia neidistä!

Neri muutti kahden muun romanialaiskoiran kaveriksi, Muffinin ja Lunan.

Nyt kun muistelee Nerin alkuaikaa niin ei uskoisi kuinka vähän aikaa on vasta kulunut. Nerillä osoittautui erittäin voimakas resurssiaggressiivisuus heti ensimmäisenä päivänä. Kaikesta piti ärhennellä toisille, nukkumapaikasta, ruuasta, sohvasta. Asia jonka Neri koki puolustamisen arvoiseksi niin se sitä myös puolusti. Toinen asia mikä tuotti suurta päänvaivaa oli Nerin riistavietti, sillä meillä asustaa talossa myös kani Hector. Jos Nerin olisi päästänyt kanin luo se olisi tehnyt siitä selvää välittömästi. Myös lenkillä Neri riehaantuu jos se näkee lintuja tai jäniksiä. Nerin kanssa ongelmat olivat ihan uudella tasolla kuin kahden aikaisemman romanialaisen kanssa, suorastaan yllättivät vaikka ‘kaikkeen oltiin varauduttu’. Olenkin erittäin kiitollinen Kulkureille keskusteluavusta jolla sain helpotusta mieltä painaviin asioihin.

No miten nyt? Kuten kuvista näkee, ongelmat ovat pienentyneet paljon näin lyhyessä ajassa! Neri ei enää puolusta nukkumapaikkaansa koska niitä on talossa ylimäärin tarjolla. Lisäksi ruokarauha on rauhoittanut neidin yliaggressiivisuuden herkutellessa. Kanin kanssa edettiin pienin askelin ja tällä hetkellä Neri on uteliaan kiinnostunut kanista, mutta ymmärtää ettei se ole syötäväksi tarkoitettu.Tuntuukin uskomattomalta että kaikki tämä on saavutettu 2 ensimmäisen kotiutumiskuukauden aikana.

Neri on perusluonteeltaan avoin ja positiivinen, me kutsummekin sitä ‘maailman iloisimmaksi koiraksi’ koska sillä heiluu häntä aina, jopa syödessä. Vauhkoontuu helposti asioista jotka nostattaa kierroksia, kuten pelkkä jäniksen haju saa neidin sekaisin. On motivoitunut oppimaan asioita, joskin vähän hitaan puoleinen oppilas. 🙂 Se on vähän hömelö, sellainen hyvällä tavalla omalaatuinen tapaus. Tykkää räpiköidä vedessä ja on käynyt jo uimassakin sekä noutaa mielellään sille heitettyjä leluja. Nerin lempinukkumapaikka on eteisessä kenkien päällä tai sohvalla, aamulla se sitten pomppaa sänkyyn viereen nukkumaan. Se oli heti ensimmäisestä päivästä asti sisäsiisti, muutamat reviiripissat vain teki sisälle. Hihnassakin osataan jotenkuten kulkea, vielä on kuitenkin siinä oppimista. Muffinin kanssa Neri leikkii melkein päivittäin sellaiset pikkupainit ja Lunan kanssa ne köllöttelee toisinaan vierekkäin sohvalla. 🙂

Nerin ansiosta opin taas uusia asioita koirien ajatuksenjuoksusta ja käyttäytymisestä. Tämä tyttö on oikein sopiva lisä perheeseemme ja onhan se tietty maailman ihanin koira. <3
Terveisin, Krista & Risto sekä Muffin, Luna, Neri ja Hector.”

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan.

Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Snow White saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Snow White on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Snow Whiten varausta hoiti Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.