Päivitetty 28.09.2015

Kodin saanut koira: SONIA M (nykyinen VILJA)


Sonia 1SONIA M

* n. 2 v.

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

12.7.2015
Kulkureiden yhteistyökumppani, romanialainen eläinsuojelija Mihaela Soare kohtaa kotikaupungissaan päivittäin yksinään vaeltelevia koiria. Noin kuukausi sitten Mihaela oli bussiasemalla jo asettautuneensa linja-autoon, kun hän huomasi pienen koiran kyyhöttävän yksinään bussien seassa. Mihaela hyppäsi ulos bussista ja meni nostamaan pienen tytön turvaan. Kyseltyään omistajaa Mihaela sai kuulla, että koira oli ollut jo jonkin aikaa asemalla. Senkin kohtaloksi oli siis koitunut hylkääminen, kuten niin monen muunkin lemmikkikoiran Romaniassa.

Mihaela nimesi tytön Soniaksi ja otti mukaansa kotiin. Sonia on luonteeltaan kiltti ja lempeä ja se tulee mainiosti toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa. Vieraita ihmisiä kohtaan Sonia on aluksi varautunut. Kun Kulkureiden aktiivit tapasivat Sonian matkallaan heinäkuun alussa, ei se päästänyt vieraita lähelleen ollenkaan. Mihaelaan Sonia luottaa ja Mihaela uskookin Sonian tottuvan nopeasti uuteen perheeseensä. Tulevan perheen on kuitenkin varauduttava siihen, että Sonian luonteessa tällä hetkellä näkyvä varovaisuus saattaa tulevaisuudessakin vaikuttaa yhteiselämään.

Etsimme hurmaavalle Sonialle perhettä, jossa ymmärretään pienen ja ujon koiran sielunelämää. Perhettä, jossa uusiin ihmisiin ja asioihin tutustumiseen varataan runsaasti aikaa, kärsivällisyyttä ja lempeyttä. Kärsivällisyyden ohella tämä pieni koira tarvitsee paljon rakkautta ja mahdollisuuden elää perheenjäsenenä tasapainoista kotikoiran elämää. Emme tiedä, onko Sonia ollut aiemmin tekemisissä lasten kanssa, mutta sen ujon luonteen takia suosittelemme sille ennemminkin rauhallista kuin kovin vilkasta ympäristöä.

Sonia M on kooltaan pienikokoinen ja painaa vain noin 5 kiloa.

14.7.2015
Sonialle lisätty vielä muutama kuva.

22.7.2015
Sonialle lisätty tuoreita kuvia ja video. Joko löytyisi Sonialle perhe, jossa olisi jo kokemusta aroista koirista?

20.8.2015
Uusimpia kuulumisia kysyttäessä Mihaela kertoi Sonian olevan leikkisä tyttö, joka pitää peuhaamisesta muiden koirien kanssa. Mihaela lähetti myös uusia kuvia Soniasta, jotka päivitetty Sonian esittelyyn.
Sonia on onnekkaassa asemassa, koska hyväsydäminen Mihaela otti sen luoksensa, mutta kaikkein parasta mitä voisi tapahtua olisi sen ikioman loppuelämän kodin löytyminen. Tämä suloinen neiti palkitsee varmasti kärsivällisen ja lempeän perheen pyyteettömällä rakkaudellaan vuosiksi eteenpäin. Olisiko sinun sydämessäsi paikka myös Sonialle?

2.9.2015
Suloiselle Sonialle lisätty tuoreita kuvia.

4.9.2015
Soniaa onnisti, sillä se on nyt varattu omaan rakastavaan kotiinsa.

13.9.2015
Sonia saapui 12.9.2015 omaan loppuelämän kotiinsa.

27.9.2015
Saimme ihania kuulumisia Viljan omistajalta: “Vilja saapui Suomeen kaksi viikkoa sitten ja asuu nyt pienellä saaristotilalla kanojen, vuohien ja lampaiden kanssa. Hänen sopeutumisensa on ylittänyt kaikki odotukset. Vilja leimaantui nopeasti uuteen omistajaansa ja oli ensi päivistä alkaen kuin kotonaan. Jo ensimmäisellä viikolla arasta Viljasta kuoriutui iloinen ja leikkisä koira, joka meuhkaa onnellisena talon kissojen ja lelujensa kanssa. Arkuus näkyi lähinnä ulkoilussa, kaikkea piti pysähtyä katsomaan ja kuuntelemaan. Toisella viikolla Vilja kuitenkin kulkee jo rennosti pitkiäkin lenkkejä ja pysyy irrallaan mukana. Vilja oppi parissa päivässä oman nimensä ja “tule” -käskyn. Vilja on ollut täysin sisäsiisti ja hoitotoimenpiteet ovat alusta asti sujuneet helposti. Työpäivät Vilja on viettänyt rauhallisesti kissan kanssa. Vilja on hyvin hiljainen, ei hauku eikä vingu. Uudet ihmiset jännittävät, mutta jos Viljaan ei kiinnitetä huomiota, saattaa hän piankin uskaltautua nuuskimaan ja lopulta silitettäväksi. Tuskin menee montakaan kuukautta, kun ainakin tutut vieraat ovat jo Viljalle iloinen yllätys. Viljan tulo on  rikastuttanut ja ihastuttanut elämää, ja katsomme luottavaisin mielin tulevaisuuteen, joka toivottavasti pitää sisällään uusia ihmis- ja koiratuttavia, ihania hetkiä kotona ja kodin ulkopuolella, ja ehkä joskus uuden romanialaisen koiraystävän.”

 

Sonian varauksessa auttoi Rosanna.

Videon ihanasta Soniasta pääset katsomaan täältä.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.