Päivitetty 05.12.2022

Kotia etsivä koira: SONYA


Syntymäaika: 2-3/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

4.12.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Sonya on tullut tarhalle alkuvuodesta 2022. Adina ei muista tarkkaan Sonyan löytymispaikkaa, sillä samoihin aikoihin tarhalle tuli lukuisia muitakin pentuja. Sonya on kuitenkin joka tapauksessa löydetty nuorena pentuna ja päätynyt tarhalle odottelemaan omaa, positiivista tulevaisuuttaan.

Sonya on energinen tyttökoira. Aktiivit epäilevät, että Sonyassa saattaisi olla jonkin verran belgianpaimenkoira malinoisia ulkonäön, käyttäytymisen ja aktiivisuustason perusteella. Uuden kodin on hyvä perehtyä tämän tyyppisen koiran rotukuvaukseen.

Tällä hetkellä Sonya asuu tarhan pihalla. Hänet siirrettiin sinne häkistä, joka oli hieman liikaa Sonyalle. Häkin pienempi tila sai Sonyan haastamaan riitaa muiden koirien kanssa, mikä korostui erityisesti ruoka-aikaan. Tarhan pihalla vapaana ollessaan Sonyalla on ollut enemmän tilaa ympärillään, mikä on auttanut häntä tulemaan paremmin toimeen muiden koirien kanssa. Sonya voisi toimia ainoana koirana, vaikkakin tarhalla Sonya myös hakee muita koiria leikkimään.

Sonya on aktiivinen koira ja sopisikin parhaiten aktiiviseen ja liikunnalliseen kotiin. Tarhalla Sonya tulee oma-aloitteisesti ihmisen viereen ja antaa koskea, mutta ei kuitenkaan vaikuta erityisemmin nauttivan ihmisen kosketuksesta. Tämä voi olla osittain tottumattomuutta, mutta myös osittain hänelle tyypillinen luonteenpiirre. Voi olla, että tulevassa kodissakin Sonya tulee nauttimaan enemmän yhteisestä tekemisestä kuin lokoilusta kylki kiinni ihmisessä. Kaiken kaikkiaan Sonya on tarhalla rohkea ja iloinen koira, ja hännän nähdään heiluvan paljon.

Tarhalla kissojen huomataan nostavan Sonyan kierroksia, minkä vuoksi kissaton koti voisi varmuuden vuoksi olla paras vaihtoehto hänelle. Sonya haukkuu tarhalla silloin tällöin. Sonya on varttunut tarhalla, joten kaikki kotikoiralle normaalit asiat on vieraita ja rohkeasta olemuksestaan huolimatta myös varmasti jännittäviä asioita hänelle.

Syyskuussa 2022 aktiivit tapasivat Sonyan ja koiran sen hetkiseksi painoksi arvioitiin n. 14-16 kg ja säkäkorkeudeksi n. 45-50 cm.

Päivitykset

4.12.2022
Sonya aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Sonya saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sonya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sonyan yhteyshenkilönä toimii Henna Peltokorpi

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.