Päivitetty 22.10.2016

Kodin saanut koira: SORINA (nyk. Siiri)


Syntymäaika: Noin 6/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Ei steriloitu

20.8.2016
Yksi Rescueyhdistys Kulkurien ry:n tärkeistä yhteistyökumppaneista on Clinica Veterinara OneVet. OneVet on eläinlääkäriklinikka Romaniassa. Heillä on klinikka Bukarestissa sekä hoitola hieman Bukarestin ulkopuolella, Cosobassa. OneVetin perusti ja omistaa eläinlääkäripariskunta Dr. Adina ja Dragos Vladut. Klinikalla ja hoitolassa moni koira odottaa mahdollisuutta onneen ja aika moni löytyykin jo Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Aika moni koirista ovat ns. “taviksia”. Keskikokoisia ja tavallisen näköisiä koiria. Tyypillisiä romanialaisia hylättyjä koiria, jotka kantavat useamman rodun geenejä. Hiomattomia timantteja.

Sitten aina välillä jostain ilmestyy myös Sorinan kaltaisia koiria. Koiria jotka saavat monia ihastuneita huokaisuja ja monia yhteydenottoja. Täällä Suomessa. Romaniassa Sorinakin oli roska.

Jokainen koira on mielestämme hyvän ja turvallisen elämän arvoinen. Oli se sitten pentu, aikuinen tai seniori, pieni tai iso, ujo tai rohkea. Sorina etsii nyt omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelman avulla. Sorinan on löytänyt ryhmä lapsia, tämän pienen pennun piilotellessa auton alla. Onneksi lapset kuuluivat niihin, jotka ovat oppineet sen, että eläimiä tulee kohdella hyvin sekä auttaa hädässä olevaa. Näin Sorina päätyi Onevetiin turvaan.

Sorina on tällä hetkellä noin 2,5kk vanha ja painoa on kertynyt muutaman kilon verran tähän mennessä. Arvio on, että tyttö tulee aikuisenakin olemaan pienikokoinen-pieni keskikokoinen. Ei luultavasti kasva ainakaan 40cm korkeammaksi.

Sorina on sosiaalinen, iloinen pieni tyttö joka pelottomasti tulee tekemään tuttavuutta. Muiden koirien kanssa Sorina tulee myös hyvin toimeen ja ihmisistä tykkää kovasti. Sorina sopeutuisi varmaan monenlaiseen perheeseen. Ei kuitenkaan kannata suloisen ulkonäön antaa hämätä, Sorina tulee tarvitsemaan niin rajoja kuin rakkautta kasvaakseen onnelliseksi ja tasapainoiseksi koirakansalaiseksi. Sorina on koira ja tulee saada tehdä koiramaisia juttuja, pelkästään sohvanvaltaajaksi tai kassikoiraksi Sorinaa ei luovuteta, vaan uskomme Sorinan tulevan onnelliseksi saadessaan välillä myös kaivella kuoppaa ja ehkä myös nakerrellessa jotakin luuta jonka on löytänyt kaivamastaan kuopasta.

Etsimme Sorinalle mahdollisuutta olla Koira, sopivassa perheessä.

29.8.2016
Sorinalle kantautui ihania uutisia 25.8.2016. Tämä pieni tyttö varattiin tuolloin omaan kotiin ja pääsee lentämään Suomeen heti kun rokotusohjelma on saatu päätökseen ja lentopaikka löytyy. Onnea Sorinalle ja perheelle <3

22.10.2016
Sorina saapui Suomeen ja omaan kotiinsa 15.-16.10 yönä, keskiyön jälkeen. Sorinan uudeksi nimeksi tuli Siiri ja tämä pieni vipeltäjä pitää huolen siitä, ettei vauhtia ainakaan puutu oman perheen elämästä. Kivaa yhteistä elämää teille!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Sorina saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sorina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Sorina tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloida koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sorinan yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.