Päivitetty 12.05.2018

Kodin saanut koira: SORRO (nykyisin Markus, Suomessa)


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Joensuu)
kastroitu

 

 

Perustiedot ja taustat

06.08.2015
Kulkureiden Romanialaiset pääyhteistyökumppanit Anda ja Alina Murgu lunastavat säännöllisesti itselleen koiria kunnallisilta koiratarhoilta. Voisi luulla, että tarhalle päätyminen olisi katukoiralle pelastus, mutta valitettavasti näin ei Romaniassa läheskään aina ole. Kunnalliset koiratarhat ovat karuja paikkoja ja niille joutuminen tarkoittaa suurimmalle osalle koirista kuolemaa epäinhimillisellä tavalla. Keväällä 2015 ollessaan matkalla Oltenitan kunnalliselle tarhalle, huomasivat Murgut kadulla nuoren uroksen, Sorron. Hyväsydämiset eläinsuojelijat eivät voineet jättää poikaa selviämään yksin kadulle, joten he ottivat sen mukaansa ja veivät turvaan yhdistyksensä Asociatia Suflete Dragin (Kind Souls) tarhalle Jilavaan. Vieraillessaan Romaniassa heinäkuussa 2015 Kulkureiden aktiivit tapasivat Sorron ja sitä kautta tämä uros päätyi etsimään omaa kotiaan Suomesta osana yhdistyksen adoptio-ohjelmaa.

Vuonna 2015 elokuussa Sorron tavaneet aktiivimme kertoivat pojan olevan leikkisä ja aktiivinen nuorukainen, joka on sosiaalinen ihmisiä kohtaan ja tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Uusien tuttavuuksien jalat Sorro nuoli läpi ja antoi hyvin käsitellä ja tutkia itseään.  Tarhalla Sorro haukkui jonkin verran. Sorro oli arvion mukaan noin 55cm korkea ja painoa arviolta noin 15kg.

Sympaattinen Sorro saapui Suomeen omaan kotiinsa noin vuosi sitten. Nykyään tämän komistuksen nimi on Markus ja se tulee uudelleen kotia etsiviin koiriin perheen muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Markuksella on hieman poikkeuksellinen tilanne, sillä se on elänyt samassa perheessä Flukèn kanssa, joka etsii tällä hetkellä myös omaa loppuelämän kotiaan. Tämä ihastuttava kaksikko voidaan poikkeuksellisesti adoptoida tapauskohtaisesti yhdessä, sillä pojat ovat ystävystyneet kunnolla eläessään samassa perheessä Suomessa.

Markus on hyvin leikkisä ja energinen koira, joka tarvitsee riittävästi aktivointia purkaakseen energiaansa.

Nykytilanne

12.05.2018
Kerrassaan hurmaava Markus, Markusti on matkustanut tänään omaan kotiinsa kotihoidosta. Suuri kiitos Markustin kotihoitajalle upeasta työstä. Markusti on vihdoinkin oman ihmisensä luona ja se saa kaiken mahdollisen huomion ja rapsutukset. Kaikkea hyvää upealle Markustille sen uuden elämän alkutaipaleelle.

Aiemmat päivitykset

24.04.2018
Ihana Markus on tänään varattu omaan kotiin! Onnea Markus <3

05.03.2018
Uskomatonta, että Markus etsii edelleen omaa loppuelämän kotiaan. Markus on kerrassaan rakastettava ja hurmaava nuorukainen, joka on todella kohtelias, iloinen ja ihmisrakas. Hoitopaikassa asuntoon tulevia vieraita se jännittää jonkin verran väistäen vieraita ja joskus menemällä tutun ihmisen taakse turvaan. Se ei mene itse tervehtimään vieraita ihmisiä. Miehiä Markus jännittää selvästi enemmän kun naisia. Jännityksestä huolimatta Markus ei ole ikinä hyökkäävä, sillä jännittävän tilanteen tullessa se väistää tai pakenee tilanteesta. Esimerkiksi sohvalla vieraiden on helppo tutustua Markuksen kanssa, jolloin vieraat eivät ole enää lainkaan niin pelottavia kuin sisään tullessa. Rapsutukset yleensä murtavat jännityksen ja silittelystä Markus nauttii todella paljon. Hoitopaikassa Markuksella koulutustilanteissa palkkauksena toimii namit ja myös lepertely ja kehuminen kelpaa komistukselle palkinnoksi. Lelujen kanssa Markus tykkää telmiä muiden koirien kanssa ja saattaa esimerkiksi kiusoitella toisen koiran vetoleikkiin mukaan. Leluja se myös jäystää ja nakertelee, eikä se alussa osannut erottaa oliko lattialla lovuja vaate lelu vai ei ja tämän vuoksi muutama vaate sai uuden ulkomuodon. Markus on täysin sisäsiisti ja vieraissa paikoissa se ei merkkaile sisälle. Herttainen Markus haukkuu ja ääntelee, jos se pyytää toista koiraa leikkimään, muutaman kerran se on haukahtanut muiden koirien mukana ikkunasta näkyvälle ohikulkijalle.

Mikäli pohdit voisiko Markus olla sopiva lisä juuri teidän perheeseen, otathan rohkeasti yhteyttä pikkuisen yhteyshenkilöön. Markusta pääsee tapaamaan sovitusti Joensuuhun.

05.02.2018
Markus on edelleen ihana hellyydenkipeä oma itsensä. Se on päässyt myös kotihoitajan mukana kyläilemään ja matkustamaan. Autossa Markus matkustaa hienosti pidemmänkin matkan ajan. Uudessa paikassa se tukeutuu sille tuttuun ihmiseen ja ottaa välillä miettimistaukoja tuttujen jalkojen takana. Rapsuttelulle vieraaltakin ihmiseltä se lämpenee oikein nopeasti. Markus pysyy ihan loistavasti vapaana, se seurailee ihmistä ja toisia koiria, tulee hienosti luokse kutsusta, eikä vaikuta omaavan riistaviettiä, ainakaan eläinten jäljet eivät sitä kiinnosta. Reissullaan se näki myös lehmiä! Niistä se ei oikeastaan ollut kiinnostunut. Markus on opetellut myös uusia temppuja, ja on oppinut menemään maahan ja kierähtämään selälleen. Markus on tosi nopeaoppinen ja fiksu. Itsepäiseksi Markusta ei voi olla kuvailla. 

Lisätty herttaiselle Markukselle kuvia helmikuulta.

14.01.2018
Hurmaava Markus on ollut muutaman viikon uudessa hoitopaikassaan ja tässä hieman kuulumisia pikkuisesta:

Markus on siis tosi hyvin sopeutunut tänne meille. Hoitopaikassa asuu tällä hetkellä myös neljä muuta koiraa muun muassa noin 12- vuotias mummokoira Jetta ja noin 3-vuotias uros Kepponen. Markus on tosi ystävällinen muille koirille, eikä provosoidu oikeastaan mistään. Toisten koirien sanomisia Markus väistää kohteliaasti. Hoitopaikan koira asukkaiden kanssa asumiseen se on sopeutunut hienosti ja Kepposen kanssa ne on ihan kuin paita ja peppu. Markus leikkii tosi paljon Kepposen kanssa, juosten, painien, leluilla… ottaa selvästi tukea ja turvaa, hakeutuu viereen nukkumaan ja hihnalenkeillä pojat kulkee sellaisena yksikkönä. Tulevassa kodissa Markus varmasti hyötyy koirakaverista tosi paljon. Mummokoiraa se kunnioittaa hienosti ja niilläkin on tosi lämpimät välit.

Markus kulkee hihnassa hienosti vetämättä lainkaan, satunnaisia vastaan tulevia ohikulkijoita ja autoja se väistää mieluummin vähän kauemmas. Aivan kaupungin vilinään Markus ei siis sopeutuisi. Poika tulee myös ulkona pyynnöstä luokse. Sisällä uudessa paikassa se meinaa välillä nostaa jalkaa, mutta jos huomaan ennen kuin pissaa ja pyydän luo niin jättää tekemättä. Yksin osaa olla muiden koirien kanssa, Kepposen lähdöstä ahdistui selkeästi eli tosiaan turvautuu siihen.

Markus ei ole todellakaan kauhean itsenäinen koira. Sisällä sen on pakko päästä viereen sohvalle ja yöt se nukkuu mun vieressä sovussa muiden koirien kanssa. Kainalossa se viihtyy niin kauan kuin vaan jaksaa rapsuttaa. Jos lopettaa rapsutuksen, se läimii hassusti tassullaan pyytäen lisää. Kynsiä saa leikata aika helposti, jos se röllöttää kainalossa tassut kohti kattoa. Se on aika hiljainen, ainoastaan kutsuessaan leikkiin saattaa päästää kimakan haukahduksen. Tosi ihmisrakas koira ja erinomainen muiden kanssa. Markus on kerrassaan ihana koira <3

29.12.2017
Huomenna on suuri päivä Markukselle, sillä se siirtyy kotihoitoon rauhalliselle taajama-alueella rivitaloon.  Markus ei hauku juurikaan sisätiloissa, joten sen loppuelämän koti voisi hyvinkin sijaita myös esimerkiksi rauhallisella rivi -tai luhtitalossa taajama ympäristössä. Markus haukkuu yleensä, jos se on esimerkiksi ulkona ja ohi liikkuu villieläimiä tai ympärillä tapahtuu jotain muuta normaalista poikkeavaa. Toki ympräristön  muutoksen vuoksi pikkuinen tulee varmasti vaatimaan rohkaisua, aikaa ja kärsivällisyyttä. Flukè ja Markus molemmat sopeutuvat hienosti uusiin tilanteisiin, kunhan heillä on omistaja johon voi luottaa ja joka tarvittaessa näyttää ja opastaa oikean tavan toimia uudessa tilanteessa. Sympaattinen ja iloinen Markus tulee varmasti antamaan valtavasti iloa ja rakkautta tulevalle perheelleen. Muutaman viikon kuluttua Markuksen sivuille lisätään kuulumisia miten pikkuisen sopeutuminen uuteen hoitopaikkaan on sujunut.

06.12.2017
Markus etsii hyvin kiireellisesti omaa loppuelämän kotiaan tai vaihtoehtoisesti hoitopaikkaa. Markus on edelleen oma hupsu ja energinen ihmisrakas itsensä. Leikkisä ja ajoittain itsepäinen Markus etsii ensisijaisesti omaa kotiaan rauhallisesta ympäristöstä, jossa se on tottunut asumaan. Ihana Markus tarvitsee kodin, jossa sille tarjotaan runsaasti liikuntaa ja muuta aktivointia. Markus tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa, mutta pieneläimiä se tykkää jahdata.

13.10.2017
Markuksen kanssa samassa perheessä asuu tällä hetkellä kolme uroskoiraa täysin sulassa sovussa. Markus ja Flukè tulevat molemmat hienosti toimeen myös narttukoirien kanssa. Alussa molemmat voivat haukkua ja murrailla hieman uudelle tulokkaalle, mutta jonkin ajan kuluttua esimerkiksi yhteinen lenkki sujuu mutkattomasti. Tutustumistilanteet vaativat kuitenkin aina varmuuden vuoksi hieman valvontaa ja tarvittaessa kaksikkoa voi ohjeistaa ja neuvoa tilanteen mukaan.

Valloittava Markus voi olla joissain tilanteissa hieman itsepäinen ja tulevan omistajan täytyy sitoutua antamaan pojalle kärsivällisesti aikaa oppia. Esimerkiksi vapaana ollessaan Markus voi lähteä jahtaamaan pieniä eläimiä, kuten pupuja tai kissoja ja tällaisissa tilanteissa sillä on yleensä melko valikoiva kuulo. Jahtaamisen vuoksi Markuksen tulevan kodin tulisi olla kissavapaa. Flukè ei ole luonteeltaan lainkaan niin itsepäinen kuin Markus.

Ihana Markus tarvitsee kodin, jossa sille tarjotaan runsaasti aktiviteetteja ja liikuntaa. Markus on hyvin energinen koira, joka tarvitsee riittävästi virikkeitä tai energia voi purkautua epätoivotusti.

Hassu Markus saattaa välillä yrittää saada haluamaansa asiaa, esimerkiksi huomiota ääntelemällä, mutta tällaisessa tilanteessa on järkevää olla huomioimatta sitä ettei kyseistä käytöstä vahingossa vahvista omalla käytöksellä.

Molemmat koirat Markus ja Fluke ovat hyvin ystävällisiä ja ihmisrakkaita koiria. Jos kaksikko päätyy samaan kotiin on tärkeää huomioida, että koirat vaativat kuitenkin koulutusta erikseen omien tarpeidensa mukaisesti.

Energinen Markus etsii rakastavaa, rauhallista ja sitoutunutta kotia, jossa ymmärretään koiran käyttäytymistä sille jännittävissä tilanteissa. Markus ja Flukè saavat tällä hetkellä ruuan kerran päivässä ja kerran päivässä koirat myös pääsevät pidemmälle lenkille useimmiten metsään. Markus ja Flukè tulevat molemmat ulkona kutsusta luokse ollessaan vapaana. Kaksikko nauttii suunnattomasti olostaan ulkona ja siellä ne viettävätkin huomattavasti mielummin aikaa kuin sisällä. Koirat ovat tottuneet rauhalliseen ympäristöön, pelloilla juoksemiseen, joten aivan kaupunkiympäristöön ne tuskin enää sopeutuvat, sillä esimerkiksi kovia ääniä ja paikkoja, joissa on paljon ihmisiä ne pelkäävät.

Vieraita ihmisiä tavattaessa Flukè ja Marcus voivat alussa jännittää hieman, jolloin herkutkaan eivät maistu. Muutamassa tunnissa, jos niille juttelee hempeällä ja rauhallisella äänellä ja antaa niiden itse lähestyä ja haistella ja tutkia rauhassa jännitys varmasti katoaa. Tutustuessa ei saa katsoa koiria suoraa silmiin ja on järkevää laskeutua niiden tasolle.

Flukè ja Markus ovat nykyisessä kodissa tottuneet romaniankieleen ja ainoa suomenkielinen sana jonka ne tunnistavat on “ei”, joten uuden kielen oppiminen voi viedä kaksikolta aikaa jonkun verran. Autossa koiruudet osaavat matkustaa hyvin, ne matkustavat takapenkillä ja hyppäävät itse sinne. Kumpikaan koirista ei pidä kylpemisestä, mutta erityisesti Flukèlle tilanne on hyvin pelottava.

01.10.2016
Sorro saapui tänään vihdoin omaan perheeseensä. Sorro jätti taakseen myös tarhanimensä ja tunnetaan tästä eteenpäin nimellä Markus. Onnea matkaasi, Markus.

05.07.2016
Iloinen onnenpomppija on tänään varattu omaan loppuelämän kotiinsa. Kodissaan sitä odottaa toinen samanmoinen, joten tiedossa on paitsi paljon rakkautta ja rauhaa, myös loikkia, hyppelyjä ja pomppuja.

19.05.2016
Saimme jälleen Sorro-pojasta kuulumisa, kun Kulkurien aktiivit vierailivat Sintestissä toukokuussa 2016. Sorro vaikutti sopeutuneen Sintestin tarhalle hyvin eikä se enää ärissyt yhtään naapureilleen. Huomattuaan uusien ihmisten menevän naapurihäkkiin se ei millään olisi malttanut odottaa vuoroaan. Häkin läpi se inisi ja pyöritti pyllyä. Kun aktiivit sitten vihdoin menivät Sorron häkkiin, syöksyi poika suoraan vieraiden syliin. Tässäpä siis mainio poika odottamassa omaa kotiaan!

21.03.2016
Tapasimme Sorron uudessa kodissaan Sintestin tarhalla. Sorro asuu tällä hetkellä väliaikaisessa häkissä parin toisen koiran kanssa. Tilaa on selvästi liian vähän nuorille aikuisille koirille, joka ilmenee Sorron tarpeena hieman ärähdellä naapurihäkin koirille. Mitenkään aggressiivinen Sorro ei ole, ainoastaan turhautunut tilanteeseen ja kaipaisi kovasti virikkeitä ja normaalia elämää. Ihmisiä kohtaan Sorro on yhtä hellyyttävä kuin aina ennenkin. Se tulee reippaasti moikkaamaan, antaa pusuja ja nauttii rapsutuksista. Alkuhäsellyksen jälkeen se osaa myös rauhoittua. Tässä olisi täydellinen pakkaus reippaasta ulkoelämästä ja koiran kanssa puuhastelusta nauttivaan perheeseen!

27.1.2016
Iloisia uutisia. Sorro on siirtynyt vihdoin asumaan Sintestin tarhalle, jossa puitteet ovat huomattavasti Jilavan tarhaa paremmat. Mutta eipä tietenkään mikään voita sitä iloa, minkä oman kodin löytyminen tuottaisi. Aktiivimme tapasivay Sorron tammikuun 2016 alussa ja poika oli edelleen iloinen oma itsensä. Sorro on tarhaoloissa hyvin aktiivinen, mutta uskomme sen käytöksen rauhoittuvan normaalin kotielämän ja virikkeellistämisen myötä.

29.11.2015
Lisätty Sorrolle uusia upeita kuvia. Poika odottelee edelleen oman kodin löytymistä Jilavan tarhalla. Toivomme, että se pääsisi muuttamaan pian odotusajaksi uudelle Sintestin tarhalle.

23.9.2015
Vieraillessaan Jilavan tarhalla syyskuussa tapasivat kulkurien edustajat jälleen myös Sorron. Saadessaan vieraita häkkiinsä, oli Sorro ehkäpä maailman onnellisin koira. Se sai mielettömän ilohepulin ja pomppi innoissaan edestakaisin ja tuli sitten ystävällisesti tutustumaan. Vieraiden käsittely Sorro jännitti jonkun verran, mutta ei lähtenyt karkuun vaan jäi paikoilleen tutkittavaksi, Sorro vaikuttaisi olevan melko alistuva ihmistä kohtaan.

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Markus on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Markus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviinluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Markuksen yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.