Päivitetty 31.01.2016

Kodin saanut koira: SPIFFY (S-Team)


Sylissä on hyvä olla. Spiffy 12/2015

Sylissä on hyvä olla. Spiffy 12/2015

SPIFFY

• Narttu

• Arvioitu syntymäaika 9/2015

• Romaniassa

 

 

 

 

 

4.1.2016
Syyskuun tienoilla 2015 Romaniaan tuli jälleen uusi koiraperhe kun S-teamiläiset syntyivät tähän maailmaan. Kodittomiksi koiriksi. Kulkurien yhteistyökumppanin, romanialaisen eläinsuojeluyhdistyksen Asociatia A Doua Sansan porukan palatessaan eräästä sterilointikampanjasta kohti tarhaansa Glinan kylässä, he sattumalta huomasivat nämä pienet pennut tien varrella. Pennuilla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta selvitä elossa joten ne noukittiin auton kyytiin ja saivat näin olleen toisen mahdollisuuden elämään. Tarhalla asustaa Olga niminen koira, jolla on neljä omaa pentua. Näistä Olgan pennuista kaksi asuu tarhalla ja kaksi ovat kotihoidossa. Ajatus oli katsoa jos Olga hyväksyisi nämä viisi orpopentua hoidettavaksi.

Pojat Snooper, Skipper ja tytöt Spiffy, Sparrow sekä kolmas tyttö joka nopeasti adoptoitiin, pääsivätkin Olgan hellään huomaan. Pennuista Sparrowkin kerkesi jo löytää oman kotinsa Saksasta. Olga on erittäin lempeä ja huolehtivainen äiti joka jaksaa leikkiä ja hoitaa näitä vipeltäjiä hienosti. Pennut tulevat hyvin toimeen Olgan kahden oman pennun, Olinan ja Olean kanssa.

Kulkurien edustajat kävivät Romaniassa marraskuussa ja tapasivat silloin myös yhteistyökumppanit A Doua Sansalta Glinan tarhalla. Samalla visiitillä he tietenkin tapasivat myös lukuisia koiria, mukaan lukien Spiffyn. Spiffy on reipas pentu, joka antoi käsitellä itseään hienosti ja luottavaisesti, vaikka häkkiin yhtäkkiä tulivat vieraita ihmisiä kameroiden ja lehtiöiden kanssa. Spiffyn häntä heiluu koko ajan.

Spiffy tulee arviolta jäämään pienehköksi-keskikokoiseksi koiraksi, noin 40-45cm ja 10-15kg.

31.1.2016
Spiffystä tulee ranskalainen koirakansalainen, poika löysi oman kotinsa sieltä. Onnea elämään, Spiffy ilopilleri!

—————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Spiffy tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Spiffy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Spiffy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Spiffyn yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.