Päivitetty 30.12.2018

Kotia etsivä koira: STAR O (Oanas Stars)


Syntymäaika: 6/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat

(Päivitetty 30.12.2018)
Myös kesäkuussa 2015 Romaniaan syntyi lukemattomia pentuja kaduille, kodittomiksi koiriksi. Eräs pentue löydettiin emonsa Stelan kanssa, pentujen ollessaan kovin nuoria. Emo oli synnyttänyt kuusi pentua yhden pikaruokalan alle ja sieltä koko perhe pääsi turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin hoitolaan Cosobassa erään Onevetin vapaaehtoistyöntekijän, Ioanan Bodean, toimesta. Elämä ei ole kohdellut emoa hellästi ja tämä kaunokainen onkin kovin ujo ja varovainen. Oana tekeekin töitä emon kanssa sosiaalistamalla tätä pikkuhiljaa toiveena osoittaa tytölle, että kaikki ihmiset eivät ole pahoja. Mikäli Stela edistyy, on mahdollista, että tyttö tulee adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotiaan, koirakokeneen perheen luota.

Star O, Amos O, Chloe O, Cleopatra, Bertie, Dulcinea tulivat Kulkurien adoptio-ohjelmaan 26.2.2016, ja ovat siitä lähtien hakeneet sitä omaa, ymmärtäväistä ja rauhallista aikuiskotia. Amos on toistaiseksi siirretty syrjään adoptio-ohjelmasta.

Yhdistyksen aktiivit kävivät tarhalla taas marraskuussa ja kertovat Starin kuulumisia seuraavalla tavalla: “Star on Ioanan mukaan lempeämpi ja pehmeä luonteeltaan tarhakaveriinsa verrattuna. Hieman arempi kuin tarhakaverinsa ja käy hakemassa välillä kopista turvaa. Ei hauku vierailun aikana. Alkuun ei ottanut nameja, mutta hieman reipastui ja hetken päästä myös namit maistui kädestä. Sekä Star että Cleopatra hieman säpsähtivät nopeaa liikettä. Tarhan työntekijä on tehny paljon työtä myös Starin kanssa reipastumisen suhteen ja Star on tarhakaverinsa tapaan reipastunut ajan myötä. Star tulee todella hyvin toimeen muiden koirien kanssa (varauksellisesti pienempien koirien kanssa). Star varoo vielä kosketusta.

Star on herkkä koira, eikä sillä ole kokemuksia juurikaan mistään. Star on kuitenkin todistetusti koira, joka tulee toimeen oman ihmisensä kanssa ja jopa osaa nauttia tämän kosketuksesta ja rapsutuksista. Aikaa ja rauhallisuutta Star tulee kuitenkin tarvitsemaan. Tulevan kodin tulee olla rauhallisella asuinalueella, eikä sitä tulla luovuttamaan koirakokemattomaan kotiin, eikä lapsiperheeseen.

Starilla on kokoa noin 55cm, 20kg.

Päivitykset

30.12.2018
Star on siskonsa Cleon tavoin hieman reipastunut sitten viime näkymän, mutta pysyttelee vielä siskonsa varjossa mielellään.

19.10.2018
Star jatkaa kuten ennenkin Cosoban tarhalla. Se jakaa häkkinsä Cleopatran kanssa, käy välillä juoksemassa ja nuuskuttelemassa pihamaalla vapaana jonka jälkeen taas kuuliaasti palaa häkkiinsä kun kutsu käy. Star on koira joka on syyttömänä joutunut siihen elämään mitä se tällä hetkellä elää. Sillä ei ole mitään käsitystä paremmasta, niin siinä mielessä se ei varmaan kärsi, mutta stressi on kyllä koholla jatkuvasti.

16.6.2018
Aktiivimme tapasivat Starin jälleen touko-kesäkuun vaihteessa. Star on yhä edelleen samanlainen kuin ennen, se nauttii päästä juoksemaan ja nuuskuttelemaan pihalle vapaana mutta ei ota kontaktia vieraisiin.

29.4.2018
Cosoban tarhalla Star on elänyt lähestulkoot koko elämänsä tähän saakka. Kesälämmöt ovat saapumassa ja häkissä voi vilvoitella vain vesiastiassa tai hakeutumalla varjoon. Välillä myös Star pääsee ulkoilemaan leikkialueelle, tämä onkin oikein mieluisaa puuhaa Starille. Oana´s Starsin porukkaan kuuluvat tyypit ovat yhä edelleen kaikki tarhalla odottamassa kotejaan. Ne astuivat adoptio-ohjelmaan hieman vanhempina pentuina ja koska ovat ns. taviksia ja nyt vielä melko kokemattomia sellaisia, mahdollisuus löytää koti ei ole siinä kärkipäässä. Toivoa ei siltikään ole menetetty. Uskon, että siellä jossain on juurikin Starille se sopiva koti, jossa on mahdollista antaa tilaa ja rauhaa ja pikkuhiljaa, Starin ehdoilla tutustua siihen ja totuttaa asioihin. Star osaa myös nauttia elämästä!

26.2.2016-22.3.2018
Star O on jakanut häkkiä siskonsa Cleopatran kanssa koko tarhallaolonsa ajan. Star on kaksikosta aina ollut se vetäytyjä, joka mielummin jättäytyy siskonsa varjoon, kuin puskee ohi. Tarhaelämä ei ole ollut Starille hyvä, sillä se ei ole saanut niin paljon sosiaalistamista kuin olisi ollut tarpeen ja tarhan rakennustyöt ja muu meteli ei myöskään ole auttanut Staria joka sisimmissään on melko herkkä koira. Se, että Star jakaa häkkinsä Cleopatran kanssa ei ole paras vaihtoehto, sillä ne ruokkivat paljon toisiaan siinä käyttäytymisessä. Cleo on se joka vaikuttaa olevan luonteeltaan vahvempi ja tällöin Starin ei koskaan ole tarvinnut ylittää mukavuusalueensa tai sen enemmän lähestyä vierasta, sillä Cleo on aina ollut siinä välissä. Mahdollisesti Star saisi paljonkin tukea rauhalliselta koirakaverilta, joka ei hötkyile turhaan. Pienistä koirista Star ei kuitenkaan perusta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Star O saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Star O on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Star O:n yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.