Spay & Neuter Tour 2016

13389103_10153369360297134_2060037125_o (2)

8.1. 2017

Niin vain tuli päätökseensä vuosi 2016 ja sen myötä kiertueemme, Spay&Neuter Tour 2016. Maaliskuussa startannut kiertue kulki yhteistyökumppanin luota toiselle ja matkan varrella muuttui 1448:n eläimen elämä pysyvästi ja kymmenien tuhansien pitkällä tähtäimellä.

Saimme kiertueellemme mukaan myös uusia tuttavuuksia: esimerkkeinä vaikkapa eläinlääkäri Irina Corbu, nuori kissojensuojelija Oana Maria, Asociata Suflete Dragista tuttu Alina Murgu ja monia muita. Saipa Kulkurien uusi kärkihanke Carpe myös oman jatkuvan sterilointikampanjansa.

Vaikka kiertue päättyi, työ sterilointien ja ennaltaehkäisevän eläinsuojelun parissa jatkuu entistäkin isommalla vaihteella. Valistus tulee nivoutumaan vahvaksi osaksi tätä koneistoa, jolla pyrimme tarttumaan katueläinongelman juurisyihin ja siten pala palalta, ajan myötä, olemaan osa pysyvää ratkaisua.

Tiedämme olevamme Kulkureissa valtavan etuoikeutettuja – meillä on omistautunut ja valistunut tukijakunta, joka on lahjoittanut pelkästään sterilointityöhön vuoden 2016 aikana 15 933,28€! Tämä on huikea summa, joka on mahdollistanut mm. 30:n sterilointitapahtuman järjestämisen sekä luonnollisesti 1448 sterilointia ja kastrointia sekä sirutuksia ja rabies-rokotteita. Se avulla olemme ulottaneet sterilointitoimintamme pienille paikkakunnille, joiden asukkailla muuten ei olisi varaa eikä pääsyä tällaisten palvelujen äärelle.

Iloksemme yhä useammin meitä pyydetään sponsoroimaan pienemmän toimijan, kuten vaikkapa juuri Oanan Marian, sinnikästä toimintaa omalla alueellaan myös pidemmällä tähtäimellä. Oana Marialla on itsellään kotona kolmisenkymmentä kissaa – kaikki luonnollisesti leikattuja – ja sen lisäksi hän toimii aktiivisesti paikallisen eläinlääkärin kanssa järjestäen kodittomien ja vähävaraisten omistajien kissojen sterilointeja. Tässä me olemme häntä ilolla tukeneet, ja pelkästään tämän yhteistyön tuloksena on leikattu 103 kissaa Bacaun kaupungissa.

Doina Vella, sterilointien saralla pitkäaikainen yhteistyökumppanimme, järjestää paitsi valtaisan menestyksekkäitä sterilointikampanjoita, mutta on myös kaikessa hiljaisuudessa steriloinut Bukarestin alueella 50 eläintä, osa omistettuja, osa kodittomia.

Kulunut vuosi mukaan lukien koko toimintamme aikana – teidän vankkumattomalla tuellanne – steriloineet yhteensä 4773 eläintä. Se on sellainen luku, että siitä voi jo olla aika ylpeä!

sterkatfinal

 

13.11. 2016

Doina Vella on yksi pitkäaikaisista yhteistyökumppaneistamme Romaniassa. Hänen aivan erikoisalaansa ovat sterilointikampanjat, jotka lähes poikkeuksetta keräävät ihan hurjia osallistujamääriä. Niin tälläkin kertaa Domnestin kaupungin ensimmäisessä sterilointipäivässä 5.11. Doinan sanoin: “kun kokoonnumme, tulokset menevät yli odotusten”.

Jo pelkästään yhden päivän aikana steriloitiin yhteensä käsittämättömät 112 eläintä. Aika vain loppui kesken, joten sovimme Doinan kanssa, että nuo 20 eläintä, joiden leikkaamiseen aika ei tuona päivänä riittänyt, pääsevät kustannuksellamme leikattaviksi RAR:n omalle AlmaVet-klinikalle. Näin kaikille jää hyvä mieli päivästä, ja mikä tärkeintä, jälleen satojen ja tuhansien ei-toivottujen pentujen syntyminen saatiin ehkäistyä.

Näin hengästyttävään tulokseen emme tietenkään ilman teidän apuanne olisi päässeet – teidän ansiostanne, rakkaat tukijamme, sterilointilukumme on tällä hetkellä huikea 1314!

Kiitos tuestanne!

14939519_1499069346775107_248408599773014256_o-1

 

2.11. 2016

Carpe-projekti on varmasti tullut jo tutuksi Facebook-kanavaamme ahkerasti seuraaville. Kyseessä on siis pitkän tähtäimen hanke, jonka perimmäisenä ajatuksena on rakentaa Mitrenin kaupunkiin uudenaikainen, toimiva ja humaani suoja koirille, jotka vielä odottavat omaa kotiaan. Panostamme hankkeessa erityisesti myös ennaltaehkäisevään eläinsuojelutyöhön, eli sterilointeihin ja valistukseen.

Ensimmäinen sterilointipäivä Mitrenissä oli aikamoinen menestys, joten seuraavaa odotettiinkin sitten kiihkeästi. Se vihdoin koitti 2.11. Tällä kertaa hyödynsimme klinikkaa Frumusanissa, jonne kaikki eläimet kuljetettiin Romanian Animal Rescuen supertiimin leikattavaksi. Päivän päätteeksi eläimet palautettiin omistajilleen Mitreniin. Yhteensä päivän aikana steriloitiin tai kastroitiin 19 koiraa ja 4 kissaa.

Carpe-hanke jatkuu täyttä häkää – uuden tarhan elintärkeyttä ei voi liioitella. Talvi tulee kovaa vauhtia, ja nykyisen Glinan tarhan olot ovat lievästi sanottuna järkyttävät. Voit lukea lisää Carpe-hankkeesta täältä.

mitreni0211

22.10. 2016

Rosiori de Vedessä vietettiin jo järjestyksessään 14:ttä sterilointitapahtumaa – ja huh huh, minkälaisin tuloksin! 45 steriloitua eläintä on jo hyvin lähellä ennätystämme Rosiorissa. Työttömyyden ja köyhyyden runtelemassa pikkukaupungissa asenteet ovat olleet tiukassa ja välillä yhteistyökumppanimme Cornelia on uupua valtaisian taakkansa alle. Kunnallinen koiratarha Rosiorissa pullistelee koirista, ja Vaaleanpunaisen talon suojissa asustelee jatkuvasti sekalainen määrä pentuja, jotka ovat vielä liian pieniä tarhalle vietäväksi.

Siksi olimmekin ihan erityisen onnellisia saadessamme lanseerata ihka ensimmäisen kouluvalistuspakettimme juuri Rosiorin kaupungissa. Aktiivimme Salla ja Reetta – joka on muuten koulutukseltaan opettaja – viettivät päivän Dan Berindei-koulussa. Päivä oli huikea menestys – lapset ottivat avoimin mielin ja iloisesti vastaan sanomaa sterilointien tärkeydestä ja saivat tietoa hyvästä eläimen kohtelusta. Olipa paikalla myös ihka oikea koiranpentu silittelyjä ja rapsutuksia vastaanottamassa! Valistuspäivästä löytyy lisää tunnelmia täältä.

Ja mikä ihaninta, muutama valistuspäivässä paikalla ollut lapsi ilmestyi myös Rosiorin sterilointipäivään lemmikkiensä kanssa. Voiko valistustyö enää tämän palkitsevampaa olla?

14711638_1892340390988142_8534649619420673601_o

 

20.10. 2016

18.-19.10. meille jo tuttu Romanian Animal Rescuen Dream Team palasi Vidran kylään, jossa vuorossa oli jo järjestyksessään viides sterilointitapahtuma. Tämänkertainen poikkesi edellisistä sikäli, että mukana oli paikallinen eläinlääkäri, joka ystävällisesti lainasi meille klinikkansa tiloja kampanjan ajaksi. Hän myös hoiti eläinten tunnistusmerkinnän. Yhteensä Vidrassa steriloitiin ja kastroitiin päivien aikana 75 eläintä, ja niistä 40 myös tunnistusmerkittiin.

Jatkoa varmasti taas seuraa, sillä tarve Vidrankin alueella on huutava – yhteistyökumppanimme Vidran kampanjoissa Alina Murgu saa jatkuvasti puheluja ihmisiltä, jotka haluavat steriloida lemmikkinsä, mutta joilla ei siihen syystä tai toisesta ole varaa. Heitä varten ovat sterilointikampanjat.

Kiitos jälleen avustanne!

Kuvia tapahtumasta voit katsella täällä.

9.10. 2016

_mg_6432-1

Nyt on juhlan paikka! Rescueyhdistys Kulkurit ry on tänä vuonna sterilointikiertueellaan sekä lukuisissa pienemmissä sterilointitapahtumissaan steriloinut yhteensä – rummun pärinää, kiitos! – 1003 eläintä! Hurja luku, johon pääsemiseksi on tarvinnut lukemattomien ihmisten työpanosta. Ennen kaikkea tahdomme kiittää Romanian päässä ahkeroivia yhteistyökumppaneitamme, jotka organisoivat sterilointitapahtumia välillä varsin vihamielisessäkin ilmapiirissä ja ilman paikallisten viranomaistahojen tukea tai myötävaikutusta, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Romanian Animal Rescuen eläinlääkäritiimin väsymätön urakointi erityisesti viimeaikoina kiristyneessä ilmapiirissä lukuisten eri tahojen yrittäessä viskoa kapuloita rattaisiin on erityisen huomionarvoista. Lisäksi tahoillaan ovat ahkeroineet OneVetin Dr Adina ja kumppanit, sekä uusimpana yhteistyökumppaninamme esimerkiksi Dr Irina Corbu sekä muutamat muut pienemmät toimijat, mutta yhtäkaikki hirmuisen tärkeät.

Ja viimeisimpänä, ensimmäisenä ja ihan joka välissä toimintamme sterilointienkin saralla ovat mahdollistaneet ne lukuisat lahjoittajat ja tukijat, jotka ovat osallistuneet sterilointikummikampanjoihimme, tehneet ostoksia hyväntekeväisyyshuutiksissamme ja tehneet perinteisiä lahjoituksia lahjoitustilimme kautta – yksikään tällä sivulla mainituista kampanjoista ei olisi toteutunut ilman teidän apuanne!

Kiitos kaunis!

Työ jatkuu edelleen – teidän tuellanne.

 

5.10. 2016
Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Mihaela Soare on järjestänyt tahollaan jo useamman sterilointiprojektin keräämällä niihin itse rahat yksityisiltä lahjoittajilta. Hän on niitä yhteistyökumppaneita, jotka harvoin pyytävät mitään, koska eivät halua “olla vaivaksi”. Olimmekin siis ihan valtavan iloisia, kun Mihaela taannoin otti yhteyttä ja pyysi Kulkurien tukea sterilointikampanjoiden järjestämisessä. Ja totta kai lähdimme mukaan!

Targovistessa järjestetyssä sterilointitapahtumassa steriloitiin Romanian Animal Rescuen Dream Teamin johdolla yhteensä 45 eläintä – huikea saldo jälleen kerran! Ja jatkoa on varmasti luvassa, sillä tulijoita olisi ollut enemmänkin.

Kuvia sterilointitapahtumasta voi käydä ihailemassa Mihaelan Facebook-sivuilla.

22.9. 2016
Jilava on monelle adoptiotoimintaamme perehtyneelle tuttu kylänä, jossa sijaitsi vielä vähän aikaa sitten Asociata Suflete Dragin yksityinen koiratarha. Huonokuntoinen tarha on sittemmin tyhjentynyt, ja toiminta Alina ja Anda Murgun pyörittämän yhdistyksen toiminta jatkuu nyt Sintestin uudella tarhalla.

Jilavan kylän katueläintilanne on jotakuinkin yhtä surkea, kuin minkä tahansa Bukarestin ympäristön muista kylistä ja pikkukaupungeista. Koiria hylätään joka päivä, ja turvaan poimittujen paikan ottavat taas uudet kodittomat muutaman päivän sisällä.

Alina Murgu on ollut näkyvästi mukana Vidrassa järjestämissämme sterilointikampanjoissa, ja tämäkin sterilointipäivä Jilavassa järjestettiin hänen aloitteestaan. Samalla saimme tilaisuuden avata yhteistyön sterilointiprojekteihin erikoistuneen Irina Corbun kanssa. Yhteistyömme Romanian Animal Rescuen kanssa on ollut menestyksekästä, mutta aina on tilaa uusille kyvyille. Haluamme laajentaa sterilointitoimintaamme Romaniassa entisestään, joten osaavia käsiä ei ihan heti tule liikaa.

Jilavassa steriloitiin Dr. Irinan johdolla yhteensä 40 eläintä, joista 22 oli koiria ja 18 kissaa. 14 koiraa sai myös tunnistusmerkinnän. Päivää voi siis varsin hyvällä syyllä kutsua menestyksekkääksi!

14434909_1877607605794754_8814044504804767698_o

20.9. 2016

9.9. 2016 vietetty sterilointipäivä Rosiori de Veden kaupungissa oli järjestyksessään jo 13. Aika pitkälle ollaan siis jo päästy projektissa, jota alkuun värittivät epätoivo ja paikallisten epäluuloisuus. Nyt 38 eläintä (15 kissaa ja 23 koiraa) vähemmän osallistuu Rosiorin alueen katueläinpopulaation kasvattamiseen. Tämä jos mikä saa uskomaan, että vähän kerrallaan pääsemme lähemmäs tilannetta, jossa meitä ei oikeastaan enää tarvita.

Kaupungin johtoa myöten ovat rosiorilaiset pitkälti todenneet, että tällainen tilaisuus tuoda se oma lemmikki steriloitavaksi tai kastroitavaksi kannattaa käyttää hyväksi – sekä eläimen itsensä että yhteisön parhaaksi. Sillä yllätyspennuista ei ilahdu oikeastaan kukaan, ja niistä eroon hankkiutumisessa käytetään paitsi luovuutta myös määrättömästi julmuutta. Tiinenä olevia narttukoiria hylätään kadulle, jonne ne sitten synnyttävät pentunsa. Ja kadulla elävän koiranpennun elämänlanka on ohuttakin ohuempi.

Tämän saivat todeta Kulkurien tytöt Rosa ja Veera matkallaan sterilointipäivään. Mukaan Okoil- huoltoasemalta tarttui nimittäin nuori pikkukoira ja sen pikkiriikkiset pennut, sekä tämän pikkuperheen mukana kulkenut, todennäköisesti samaan aikaan hylätty toinen nuori narttu. Pikkuperhe pääsi turvaan Veeran luokse, mutta sen paikan kadulla kodittomien joukossa on ottanut jo varmasti satakunta samanlaista.

Hylätyt koiranpennut eivät pelastamalla lopu. Steriloinneilla voimme varmistaa, että pelastettavia on tulevaisuudessa yhä vähemmän.

Lue lisää Rosiori de Veden massasterilointi- ja avustusprojektista.

picmonkey-collage-3

1.9. 2016
Eläinsuojelijan työ Romaniassa on usein varsin epäkiitollista. Ihmisten ymmärtämättömyyteen ja välinpitämättömyyteen saa törmätä päivittäin ja sen tulokset näkyvät jatkuvana hylättyjen, kidutettujen ja muuten kaltoinkohdeltujen eläinten virtana. Sterilointiprojektit ovat tuomassa tähän synkkyyteen toivoa ja uskoa siihen, että kaikki on ehkä joskus vielä paremmin. Vaikka aina sekään ei auta.

Vidraan suunniteltu kaksipäiväinen sterilointikampanja – jo neljäs laatuaan – 30.-31.8. typistyi yksipäiväiseksi aivan yllättäen. Sterilointien suhteen hurjasti kunnostautunut ystävämme Alina Murgu Suflete Dragi-järjestöstä on ollut erään naapurinsa silmätikkuna Sintestin tarhalla jo pitemmän aikaa, ja nyt naapuri oli vihdoin sitten kilauttanut hyvälle ystävälleen pormestarille ja näin tuli stoppi kaupungin kipeästi tarvitsemalle sterilointikampanjalle. Korruption mädännyttämässä julkishallinnossa Romaniassa tämä ei ole ollenkaan tavat0nta – tärkeämpää kuin se, ovatko luvat ja paperit kunnossa on se, kenet tuntee.

Ehtivät Romanian Animal Rescuen tiimiläiset kuitenkin hieman töitäkin tehdä, ennen kuin koko porukka ajettiin talolta ulos: 37 eläintä saatiin kuitenkin steriloitua. Ei siis mikään hukkareissu ollut tämäkään keikka.

Kokonaisluku steriloitujen ja kastroitujen osalta tänä vuonna on siis jo 870 eläintä!

Sitten oikein mukavia uutisia:

Kulkurien hyväntekeväisyyshuutis on jälleen auki, ja tällä kertaa tuotot suunnataan puoliksi Carpe-projektin, puoliksi sterilointien hyväksi. Nyt on siis mahdollista tehdä hyvää ja huutaa samalla itselleen esimerkiksi kuvassa näkyvän kaltainen hippo, Muumi-astioita tai upeita koruja. Pääset Facebook-huutikseen tästä.

14115682_1278814645462199_8905791879763690580_o

20.8. 2016
Kerran jos toisenkin saimme hieraista silmiämme lukiessamme kuulumisia Brezoaielen sterilointipäivästä. Doina Vella, lukuisat vapaaehtoiset ja meille tuttu RAR:n Dream Team olivat urakoineet yhden päivän aikana yhteensä 59 koiraa ja 34 kissaa, eli kokonaista 93 kolme eläintä! Tämä taitaa kyllä olla jonkin sortin ennätys jo, ja nostaa Spay & Neuter Tour 2016:n saldon 833:een eläimeen!

Doina kertoi, että yhteistyö oli tämän porukan kesken aivan huikeasti, ja se tietysti näkyy myös tuloksissa. Leikatuista koirista 52 oli narttuja ja kissoista naaraita oli 29 – tämä tarkoittaa jo ihan merkittävää syntyvyyden laskua alueella!

Olemme jälleen tavattoman ylpeitä aikaansaannoksestamme ja nöyrän kiitollisia saamastamme avusta. Mikäli haluat mukaan tukemaan sterilointiprojekteja, löydät lahjoitustiedot sivun ylä- ja alaosasta.

Näin huikealla tiimillä saa aikaan ihmeitä!

Näin huikealla tiimillä saa aikaan ihmeitä!

11.8. 2016
Kulkurien Spay & Neuter Tourilla on steriloitu jo 740 eläintä! Tämä on aika huima luku, ottaen vielä huomioon, että aloitimme sterilointien suhteen tänä vuonna selvästi aiempaa myöhemmin.

Ja lisää on toki tulossa! 20.8. on vuorossa Brezoaian sterilointipäivä Doina Vellan johdolla ja 30.-31.8. suuntaamme jälleen Vidraan.

Suuri kiitos tuestanne ja pysykäähän kuulolla!

10.8. 2016
Mitrenin kylän ensimmäinen sterilointipäivä oli huikea menestys ja sama flow taisi jatkua myös Rosiorissa, sillä kyläläiset  yllättivät aktiivimme Sallan, Veeran, Stinan ja Rosan, sekä Cornelian ja RAR-tiimin tulemalla paikalle oikein joukolla. Tuloksena 47 steriloitua eläintä! Tämä on Rosiori-projektissamme ehdoton ennätys, emmekä voisi olla tyytyväisempiä!

Kulkurien Salla ja Stina kävivät päivän päätteeksi visiitillä Rosiori de Veden pormestarin luona kaupungintalolla oikein kutsuvieraina. Tämä itsessään on jo melkoinen ele kaupungin viralliselta taholta, suoranainen myönnytys sille, että olemme tervetulleita. Kuulemme visiitistä lisää varmasti piakkoin.

Joko uskaltaisimme olla varovaisen optimistisia? Joko rosiorilaiset olisivat valmiita muutokseen?

Täällä voit katsella Rosiorin touhuja ihan videolta.

Spay Carpe!
9.8. 2016
Mitrenin kylässä kääntyi uusi lehti, kun päivänvalon näki Carpe-hankkeen ensimmäinen sterilointipäivä – ensimmäinen, mutta ei todellakaan viimeinen.

Jännitysmomentteja oli matkalla monia, eikä vähäisimpänä se, että sterilointeihin suunniteltu rakennus oli vielä päivää ennen täysin keskeneräinen. Mitäpä siinä Kulkurien Sallalla, Rosalla, Stinalla ja Veeralla muuta oli tehtävissä kuin ottaa pensseli kauniiseen käteen ja ryhtyä hommiin.

Tiistaina aamuvarhaisella Romanian Animal Rescuen tiimi kävi katsastamassa rakennuksen ja totesi, ettei se vielä tuollaisenaan sovellu sterilointeihin, jotka on tehtävä mahdollisimman puhtaissa olosuhteissa. Joten ei muuta kuin vaihtoehtoista ratkaisua etsimään. Onneksi lähistöltä löytyi koulurakennus, jonka saimme käyttöömme ja päivä pääsi kunnolla alkamaan.

Carpe-projektin alullepanijan Carmen Mandescun ja meidän yhteinen kauhuskenaariomme siitä, etteivät kyläläiset ehkä löytäisi sterilointitapahtumaamme osoittautui kertakaikkisen turhaksi – viimehetken paikanvaihdoksesta ja paahtavasta kuumuudesta huolimatta päivän saldoksi tuli huikeat 42 leikattua eläintä, joista 13 oli kissoja ja 29 koiria. Paljoa sen enempää ei yhden päivän aikana ehtisi leikkaamaankaan, ja RAR:n lääketieteellinen johtaja Dr Aurelian Stefan joutuikin hankkimaan lisäapua eläinlääkäreilleen jotta kaikki jonottajat saataisiin huolella hoidettua!

Olemme enemmän kuin tyytyväisiä ja ihan valtavan ylpeitä päivän saamasta suosiosta. Seuraavaa sterilointipäivää on lupa odotella jo ihan lähitulevaisuudessa, sillä tokihan rautaa on taottava sen ollessa kuuma!

Carpe-projektista voit lukea lisää täältä. carpespayday

 

28.7. 2016
Gradistean ensimmäinen sterilointipäivä oli suuri menestys, ja siitä rohkaistuneena järjestimme melkein samantien toisen samanmoisen. Paikallinen eläinsuojelija Luiza Mandru on joka päivä kasvokkain sen todellisuuden kanssa, mikä on seurausta tietämättömyydestä, välinpitämättömyydestä ja suoranaisesta julmuudesta. Sterilointipäivien merkitystä ei siis voi liikaa korostaa.

Miten rohkaisevaa onkaan nähdä kyläläisten tuovan lemmikkejään joukolla leikattavaksi; lapset taluttavat paikalle rakkaita leikkikavereitaan ja seuraavat sitten otsa huolesta rypyillä niiden heräämistä toimenpiteestä. On paljon onnellisia, hyvin pidettyjä eläimiä. On myös paljon tietämättömyydestä johtuvia väärinkäsityksiä, epäilijöitä ja syyttelijöitä.

Tämän päivän tuloksena oli 27 eläintä, joiden elämä muuttui sen seurauksena pysyvästi. Kun luvun kertoo esimerkiksi tuhannella päästään siihen, miten se vaikuttaa yhteisön koirapopulaatioon pysyvällä tasolla.

Toivo on sterilointipäivissä pääosassa.

13723828_1847838155438366_7546685850966482464_o

26.7. 2016
Vidran kunnassa nähtiin jo kesän kolmas sterilointitapahtuma, eikä loppua näy! Tällä kertaa steriloitiin 41 koiraa ja kaksi kissaa, joten trendi ei ole ainakaan alaspäin menossa. Päinvastoin. Alina Murgu, joka äitinsä kanssa on Vidrassa sterilointivallankumousta tekemässä, on todennut, että lähialueella olisi suuri tarve jatkuvalle sterilointiprojektille, ja sellainen on toki musiikkia korvillemme!

Vidrassa on tähän mennessä steriloitu yhteensä jo 268 eläintä, mikä on aika huikea lukema reilun 8000:n asukkaan pikkukaupungissa! Katueläinpopulaation kokoa voimme kuitenkin vain arvailla, sekä sitä määrää jälkeläisiä, joita ne vuosi toisensa jälkeen tuottavat. Vaan siihenpä tulee nyt stoppi kerta kaikkiaan!

Tule mukaan tyhjentämään Vidran kadut hylätyistä koirista ja kissoista ja hyppää mukaa kiertueeseen!

Lahjoitustili: Nordea FI73 1029 3000 3566 41, sterilointien viite 2299

13730959_1848314282057420_7861507057697198804_o

 

15.7. 2016
Rosiori de Veden kaupungissa vietettiin tänään hankkeen 11:ttä sterilointipäivää. Pitkään jopa jonkinlaisessa vastatuulessa pyristellyt lempilapsemme tuottikin meille varsinaisen yllätyksen, sillä mitä ihmettä! Päivän saldoksi tuli 35 koiraa ja 6 kissaa, yhteensä huikeat 41 eläintä – se on enemmän kuin pitkään aikaan! Tulijoita oli jälleen ollut jonoksi asti, ja osaa ei ehditty ollenkaan leikkaamaan – vaan ei hätää, seuraava sterilointipäivä on ihan kulman takana!

Lue lisää Rosiori-projektin omilta sivuilta.

13719637_1842271885994993_5102348016548240692_o

11.7.2016
Tour matkasi viime viikolla 6.7. Hobotyttöjen mukana Gradisteaan, jossa yhteistyökumppanimme Luiza Mandru emännöi kaupungin ihka ensimmäistä sterilointiprojektia. Päivää oli odotettu kaupungilla kiihkeästi, eikä vähiten Luizan itsensä toimesta, joka joutuu eläinsuojelijana päivittäin kurjien eläinkohtaloiden kanssa nenäkkäin.

Myös tähän sterilointitapahtumaan tuo todellisuus tunkeutui – eräs nainen toi Ikean kassissa kuusi noin kahdeksanviikkoista koiranpentua sekä niiden emon. Hän uhkasi heittää koko pienen koiraperheen jokeen, elleivät tapahtuman järjestäjät ottaisi niitä hoiviinsa. Joten niin pennut jäivät Luizan ja emo Alina Murgun hoiviin odottamaan parempaa elämää.

Jos ei muuta, niin tämä tapahtuma osoitti jälleen kerran sen, miksi näitä sterilointiprojekteja on vain edelleen järjestettävä. Kurjat eläinkohtalot eivät pelastamalla lopu, joten on puututtava tilanteeseen pysyvämmin ja nimenomaan ennakoivasti. Steriloinnit ovat tällainen kustannustehokas, eettinen ja kestävä keino.

Tämänkertainen sterilointitapahtuma saavutti hurjan suosion, ja päivän aikana steriloitiin 44 koiraa ja 11 kissaa. Luiza kertoo, että päivästä kohistaan kaupungilla edelleen. Luonnollisesti olemme siis jo järjestämässä seuraavaa sterilointitapahtumaa – Gradistean II sterilointipäivä järjestetään ihan pian, 27.7.! Silloin nähdään!

gradistea

5.7. 2016
Galatin kaupungissa elää arviolta noin 10 000 katukoiraa – kissojen lukumäärää voimme vain arvailla. Kaupungissa järjestetyt sterilointikampanjat ovat aina olleet menestyksiä steriloitujen eläinten lukumäärän osalta, joten suurin toivein järjestimme jälleen odotetun sterilointikampanjamme. Yhteistyökumppanimme Doina Vella oli saanut erityisesti pyyntöjä kissojen omistajilta – vuosi sitten järjestetyssä kampanjassa tavoite oli kissojen osalta ollutkin 25% kaikista steriloinneista.

Iloksemme voimmekin nyt kertoa, että 28.-30.6. 2016 järjestetyssä Galatin sterilointikampanjassa kissojen osuus oli yli puolet: kaiken kaikkiaan 141:stä leikatusta eläimestä 75 oli kissoja (53%)!

Galati

Vaikka sterilointikampanjamme kohdistetaan omistetuille lemmikeille, on niiden vaikutus merkittävä ja välitön myös katueläinpopulaation suhteen: romanialaiset lemmikit kulkevat nekin nimittäin usein vapaana, niin kissat kuin koiratkin. Ymmärrys sterilointien merkityksestä paitsi eläimen lisääntymiselle, myös sen yleiselle terveydelle ja sosiaaliselle vaikutukselle on paikallisten keskuudessa valitettavan vähäistä, joten käytämme sterilointikampanjoitamme myös lemmikinomistajien valistamiseen.

Huomenna suuntaamme Kulkuriaktiivien Mian, Nean ja Evin mukana Gradisteaan, jossa on vuorossa yhteistyökumppanimme Luiza Mandrun emännöimä sterilointipäivä. Kuulumisia odotellessa!

26.6. 2016
Tourin Super Weekend on nyt onnistuneesti taputeltu, ja tuloksena huimat 136 leikattua eläintä! Se onkin aikamoinen luku!

Rosiori de Veden kaupungissa urakoitiin perjantaina paahtavassa helteessä 27 eläintä Rosiori-projektimme 10.:nnessä sterilointipäivässä. Myös kaupungin vasta valittu pormestari oli käynyt paikan päällä tarkkailemassa menoa ja meininkiä, ja RAR:n huipputiimiä johti tällä kertaa itse maestro, dr Aurelian Stefan, tutummille Dr A.

Rosiori-projektistamme voit lukea lisää täältä. 

13438844_1832866416935540_196103025446884083_n

Rosiorissa steriloitiin yhteensä 27 eläintä.

Lauantaina ja sunnuntaina helle helli puolestaan Vidran kylää, jossa kahden päivän aikana mullistui elämä yhteensä 60:lta koiralta ja 59:ltä kissalta. Tulijoita olisi Vidrassa huh-hah-helteestä huolimatta ollut taas enemmän kuin aikaa oli, joten tämä kampanja siellä tuskin jää viimeiseksi.

vidrakollaasi

Vidrassa riitti asiakkaita jonoksi asti molempina päivinä.

Kokonaiskustannutkset viikonlopun osalta ovat 4215€, jotka katetaan täysin lahjoitusvaroin – teitä siis tarvitaan edelleen! Täällä voit kääriä hihasi:

Lahjoitustili: Nordea FI73 1029 3000 3566 41, viite 2299.
Yhden sterioloinnin hinta on 30€ (Rosiori de Vedessä 35€, hinta sisältää myös sirutuksen ja rabiesrokotteen leikatulle eläimelle), mutta lahjoittaa voit toki minkä summan tahansa.

#spayone – steriloi yksi, pelasta tuhansia.

 

22.6. 2016

Täkäläisten kaupunkien katujen tyhjentyessä juhannuksen viettoon kaikkoavista suomalaisista, ottaa Kulkurien svengaava Spay & Neuter Tour 2016 isomman luokan rykäisyn kohti mittavaa kokonaistavoitettaan: vuorossa on Super Weekend!

Romanian Animal Rescue käärii Romanian päässä hihansa ja urakoi viikonlopun aikana kahdessa sterilointikampanjassa yhtäaikaa. Vidrassa on vuorossa jo toinen kaksipäiväinen sterilointitapahtuma ensimmäisen osoittautuessa kaikki odotukset ylittävän suosituksi ja Rosiori de Vedessä vietetään 24.6. projektin jo järjestyksessään kymmenettä sterilointipäivää!
Voit lukea lisää Rosiorin massasterilointi- ja avustusprojektin vaiheista täältä.

Sama hurja meno jatkuu myös juhannuksen jälkeen – sterilointikampanjoita järjestetään kiihtyvällä tahdilla koko kesän ajan eri puolilla Romaniaa useiden eri yhteistyökumppaneidemme avustuksella.  Ensi viikolla on vuorossa Galati aina ihanan Doina Vellan seurassa ja heti heinäkuun alussa esimerkiksi Gradistea Luiza Mandrun suojeluksessa.

Kalenterimme – kuten myös RAR:n kalenteri – täyttyy hurjaa vauhtia kun sterilointikampanjoita sovitaan lisää koko ajan. Paikalliset eläinsuojelijat joutuvat päivittäin todistamaan sitä mittaamatonta kurjuutta, jota ihminen välinpitämättömyydellään eläimille tuottaa, joten sterilointiprojektin saaminen omaan kotikylään on kallisarvoinen lahja. Kulkurit haluaa olla mukana tuomassa toivoa sinnekin, missä sitä harvoin tavataan.

#spayone #untiltherearenone

superwknd

 

10.6. 2016

Spay & Neuter Tourin startti Vidrassa oli todellinen menestys!

Eilisen ja tämän päivän aikana on Vidran kylässä riittänyt vilinää ja vilskettä, kun ennennäkemätön Spay & Neuter Tour saapui kylään! Asociatia Suflete Dragin kanssa yhteistyössä toteutetussa projektissa steriloitiin, mikrosirutettiin ja rokotettiin kahden päivän aikana yhteensä huikeat 116 eläintä!

Alina Murgu, Suflete Dragin perustaja, kertoo että projekti sujui hyvin, ja tulijoita oli jonoksi asti. Vieläkin enemmän eläimiä olisi saatu leikattua, mikäli vain aika olisi antanut periksi. Tästä syystä alamme pian suunnittelemaan uutta projektia Vidraan Alinan kanssa! Alinan mukaan kaksipäiväinen projekti oli voimainponnistus eläinlääkäreiltä, vapaaehtoisilta ja eläinsuojelijoilta, mutta kaiken vaivan arvoinen- tunnelma pysyi korkealla kokoajan ja paljon eläimiä ja niiden omistajia saatiin autettua sekä levitettyä tietoa sterilointien tärkeydestä.

This is what it’s all about! – #spayone!

Sterilointikiertue on lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla, ja me Kulkureissa hypimme riemusta! Stay tuned, lisää projekteja on tulossa tuota pikaa!

13415646_1826107844278064_480276010105334516_o

6.6. 2016

Kulkurien ennennäkemätön Spay & Neuter Tour 2016 starttaa huomenna!

Viime vuoden hurjien sterilointilukujen inspiroimana starttaamme nyt Spay & Neuter Tour 2016- sterilointikiertueen, jossa tavoitteet ovat kohdillaan: tänä vuonna tavoitteemme on suurempi kuin koskaan!

Viime vuonna Kulkurien sterilointiprojekteissa operoitiin yhteensä huikeat 1745 eläintä. Tänä vuonna korotamme panoksia, ja tavoitteenamme onkin yltää yhteensä 2000 sterilointiin!

Tourin aikana tulemme toteuttamaan useita erikokoisia ja -näköisiä projekteja ympäri Romaniaa. Kaikkien projektien tavoite on kuitenkin sama: haluamme saada mahdollisimman paljon eläimiä steriloitua ja välitettyä tietoa sterilointien tärkeydestä paikalliselle väestölle. Me uskomme että yhdessä teidän kanssanne pääsemme tavoitteisiimme ja pystymme saamaan aikaan todellisen muutoksen.

Spay & Neuter Tour 2016 starttaa huomenna Vidrassa, yhteistyökumppanimme Suflete Dragin kanssa toteutettavassa sterilointiprojektissa. Projekti on ensimmäinen laatuaan alueella, ja odotuksemme ovatkin korkealla- paljon kiinnostusta projektia kohtaan paikallisten taholta tuntuu olevan.

Hyppää kyytiin, tule kanssamme kiertämään Romaniaa, auttamaan eläimiä ja pelastamaan tuhansia!

Se onnistuu tätä kautta:

Lahjoitustili: Nordea FI73 1029 3000 3566 41, sterilointien viite 2299

13391572_1825042497717932_8725546402086616648_o

 

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa