Sache Vet Clinic

Sache Vet Clinic perustettiin vuonna 2016 avuksi niille ihmisille ja elämille, jotka olivat apua vailla. Klinikka tarjoaa ilmaisia sterilointeja, hoitoa ja toimenpiteitä kodittomille sekä sellaisille omistetuille eläimille, jotka eivät taloudellisen tilanteen vuoksi muuten saisi tarvitsemaansa hoitoa.

Sache Vet Clinic sijaitsee etelä-Romaniassa, Tartasestissa, Dumbovitassa. Alue on Bukarestin lähiö, jossa korostuvat kontrastit elintasojen välillä: korkealuokkaista Bukarestin työssäkäyvää sekä varattomia tai korkeintaan omavaraisia ja sosiaalihuollon alla olevia ihmisiä. Sache Vet Clinicin perustajan Laura Fincun lisäksi tiimissä työskentelee 5 henkilöä, jotka kaikki ovat intohimoisia vähäosaisten eläinten ja ihmisten auttajia.

Klinikan lisäksi Sache Vetin tiimi järjestää apua eläimille ympäri Romaniaa “Sache Caravan” -autoon rakennetun mobiiliklinikan muodossa. Miniatyyriklinikkana toimiva auto mahdollistaa avun pääsyn myös kaikista köyhimpiin ja syrjäisimpiin kyliin.

Edellisen vuoden (2020) aikana Sache Vetin tiimi on steriloinut yhteensä noin 12 000 eläintä ja muutoin hoitanut yli 2000 eläintä veloituksetta tai alennetuin hinnoin. Vähävaraisten omistajien lemmikeille on mm. annettu rokotuksia, tehty ortopedisia toimenpiteitä sekä hoidettu monia tavallisimpia tarttuvia tauteja. Lääkinnällisten toimenpiteiden lisäksi klinikka valistaa eläinten omistajia yksinkertaisiin toimenpiteisiin ja tarjoaa pientä maksua vastaan niihin liittyviä materiaaleja, kuten loishäätöjä.

Sache Vet Clinicin missio on vähentää kulkueläinten määrää ja taata parempi terveydenhuolto tälle pikkuhiljaa vähenevälle määrälle eläimiä. Yksi suuri haave Lauralle ja koko Sachen tiimille on, että he saisivat lahjoitusvaroin rakennettua korkealuokkaisen eläinsairaalan ja sen myötä nostettua eläinten hoidon aivan uudelle tasolle. Uuden sairaalaan suunnitelmissa on otettu huomioon hyvät odotus- ja työskentelytilat, leikkausalit, klinikka-autolle oma talli sekä tila joissa järjestää luentoja ja valistusta. Kun otetaan huomioon miten vauhdilla klinikan tiimi, työmäärä sekä klinikalla käyvä eläinmäärä on kasvanut viidessä vuodessa, alkaa nykyinen 35 neliömetrin klinikka tuntua ymmärrettävästi hieman ahtaalta.

Laura Fincu lähestyi Kulkureita sponsoroinnin osalta ja yhteistyö Kulkurien ja Sache Vet Clinicin kesken alkoi elokuussa 2017. Vuonna 2021 yhdistyksemme sponsoroi keskimäärin 40 koiran steriloinnit kuukaudessa Sache Vet Clinicin järjestämissä sterilointikampanjoissa.

Sache Vet Clinic -Facebooksivu, jolla voit seurata klinikan elämää.

 

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa