Sache Vet Clinic

Sache Vet Clinic perustettiin vuonna 2016 avuksi niille ihmisille ja elämille, jotka olivat apua vailla. Klinikka tarjoaa ilmaisia sterilointeja, hoitoa ja toimenpiteitä kodittomille sekä sellaisille omistetuille eläimille, jotka eivät taloudellisen tilanteen vuoksi muuten saisi tarvitsemaansa hoitoa. Vähävaraisten omistajien lemmikeille on mm. annettu rokotuksia, tehty ortopedisia toimenpiteitä sekä hoidettu monia tavallisimpia tarttuvia tauteja. Lääkinnällisten toimenpiteiden lisäksi tiimi valistaa eläinten omistajia yksinkertaisiin toimenpiteisiin ja tarjoaa pientä maksua vastaan niihin liittyviä materiaaleja, kuten loishäätöjä. Sachen arvoihin kuuluu auttaa ja toimia turvasatamana sitä tarvitseville eläimille, valistaa ihmisiä, olla kasvun ja kehityksen suunnan näyttäjä.

“Sache on inhimillinen ja universaali tarina kovasta työstä, evoluutiosta, arvoista ja sosiaalisesta vastuusta” -Laura Fincu

 

Sache Vet Clinic sijaitsee Tartasestissa, Dâmbovițan piirikunnassa, noin 30km päässä Bukarestin keskustasta. Sache Vet Clinicin perustajan Laura Fincun lisäksi tiimissä työskentelee 5 henkilöä, jotka kaikki ovat intohimoisia vähäosaisten eläinten ja ihmisten auttajia. Lauran lisäksi toinen alusta asti mukana ollut henkilö on Marius Nicu, ortopediaan ja pehmytkudosleikkauksiin erikoistunut eläinlääkäri.

Eläinlääkäriklinikan lisäksi Sache Vetillä on erillinen sterilointiklinikka sekä “Sache Caravan” -autoon rakennettu mobiiliklinikka. Miniatyyriklinikkana toimiva auto mahdollistaa avun pääsyn myös kaikista köyhimpiin ja syrjäisimpiin kyliin. Tiimi järjestää sterilointikampanja päiviä sekä muuta eläinlääkinnällistä apua eläimille ympäri Romaniaa.

Sache Vet Clinicin missio on vähentää kulkueläinten määrää ja taata parempi terveydenhuolto tälle pikkuhiljaa vähenevälle määrälle eläimiä. Yksi suuri haave ja askel tämän mission toteutuksessa on Lauralle ja koko Sachen tiimille, että he saisivat lahjoitusvaroin rakennettua korkealuokkaisen eläinsairaalan ja sen myötä nostettua eläinten hoidon aivan uudelle tasolle. Uuden sairaalaan suunnitelmissa on otettu huomioon hyvät odotus- ja työskentelytilat, leikkausalit, klinikka-autolle oma talli sekä tila joissa järjestää luentoja ja valistusta sekä kouluttaa eläinlääkäreitä. Kun otetaan huomioon miten vauhdilla klinikan tiimi, työmäärä sekä klinikalla käyvä eläinmäärä on kasvanut viidessä vuodessa, alkaa nykyinen 35 neliömetrin klinikka tuntua ymmärrettävästi hieman ahtaalta. Toteutuessaan sairaalan on tarkoitus työllistää yhteensä 12 henkilöä.

Laura Fincu lähestyi Kulkureita sponsoroinnin osalta ja yhteistyö Kulkurien ja Sache Vet Clinicin kesken alkoi elokuussa 2017. Vuonna 2021 yhdistyksemme sponsoroi 520 sterilointia Sache Vet Clinicin järjestämissä sterilointikampanjoissa.

Sache Vet Clinicin yhteydessä sijaitsee myös pienimuotoinen tarha jossa on kerrallaan parikymmentä koiraa ja kissaa sekä muutamia toipumassa olevia luonnonvaraisia eläimiä.

Vuoden 2020 aikana Sache Vetin tiimi on sponsoreiden avulla ja osittaisen omakustanteisesti steriloinut yhteensä noin 12 000 eläintä ja muutoin hoitanut yli 2000 eläintä veloituksetta tai alennetuin hinnoin.

Sache Vet Clinic -Facebooksivu, jolla voit seurata klinikan elämää.

 

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.