Päivitetty 13.11.2014

Sterilointien Usein Kysytyt Kysymykset


Miksi kulkukoiria steriloidaan?

Steriloinnit ovat ainoa tehokas, kestävän kehityksen mukainen ja eettinen keino hallita kulkukoirapopulaatioita. Kulkukoirat lisääntyvät tehokkaasti, ja sterilointien avulla voidaan eettisesti ja tehokkaasti harventaa kulkukoirakantoja. Sterilointien avulla voidaan myös parantaa koirien elämänlaatua.

Mitä yhden kulkukoiran sterilointi maksaa?

Yhden kulkukoiran sterilointi Romaniassa maksaa keskimäärin noin 30 euroa. Tällä summalla katetaan koko operaation jälkihoitoineen ja lääkityksineen.

Mitä operaatioon kuuluu?

Koiran sterilointiin kuuluu koiran kiinniottaminen, kuljetus klinikalle, esivalmistelut, lääkitys operaation aikana ja sen jälkeen, itse operaation, koiran heräämisen valvonta klinikalla, klinikkamaksut, korvamerkintä sekä koiran palauttaminen kadulle, eläinsuojelijoiden tai omistajansa huostaan.

Mitä koiralle tapahtuu steriloinnin jälkeen?

Koira voidaan operaation jälkeen joko palauttaa aiempaan elinympäristöönsä tai ottaa yksityisten eläinsuojelijoiden huostaan etsimään kotia. Jos koira palautetaan aiempaan elinympäristöönsä tarkoittaa tämä käytännössä kadulle palauttamista tai omistajansa huostaan palauttamista. Kadulle palautetut koirat jatkavat elämäänsä tutussa laumassa. Eläinsuojelijoiden huostaan ottamat eläimet päätyvät useimmiten erilaisiin adoptio-ohjelmiin ja niille aletaan etsimään koteja. Kaikkia näistä eläimistä eivät päädy jo valmiiksi ääriään myöten oleville tarhoille, vaan jotkut niistä pääsevät kotihoitoon.

Kuka toimittaa koiria steriloitavaksi ja mistä koirat tulevat?

Kulkurien sterilointiprojekteissa koiria operaatioihin toimittavat tahot ovat paikallisia eläinsuojelijoita. Kulkureilla on heidän kaikkien kanssa yhteistyösopimus, jonka mukaan he saavat toimittaa eläimiä operoitavaksi tietyille klinikoille.

Koirat tulevat usein eläinsuojelijoiden omilta tarhoilta, suoraan kaduilta, tai ne ovat vähävaraisten ihmisten omistuksessa olevia eläimiä.

Kuka steriloinnit suorittaa?

Kulkurien sterilointiprojekteissa steriloinnit tehdään aina yhteistyöklinikoillamme, ja steriloinnit suorittaa aina ammattitaitoinen eläinlääkärin ja hoitajien tiimi. Projekteissamme mukana olevat klinikat ovat pitkäaikaisia ja luotettuja yhteistyökumppaneitamme, ja steriloinnit hoidetaan aina ammattitaidolla alusta loppuun asti.

Eivätkö steriloidutkin koirat ole vaarassa joutua rankkureiden käsiin?

Ne koirista, jotka palautetaan omaan elinympäristöönsä kadulle operaation jälkeen, ovat valitettavasti vaarassa joutua myös rankkureiden käsiin. Kaikki projekteissamme steriloidut koirat kuitenkin korvamerkitään ennen palauttamista, joten myös rankkurit erottavat steriloidut yksilöt steriloimattomista.

Miksi sterilointia tulisi tukea koirien lopettamisen sijasta?

Romaniassa on pitkä historia koirien lopettamisesta kulkukoirapopulaatioiden hallinnan keinona. Valitettavasti tämä tapa on kuitenkin sekä tehoton että epäeettinen. Koiria lopettamalla tehdään tilaa uusille koirille, sillä kun laumat pienenevät, saavat jäljelle jäävät yksilöt enemmän resursseja käyttöönsä ja lisääntyvät tehokkaammin. Tämän vuoksi yksikään monista Romanian hallituksen ja paikallishallinnon järjestämistä ”tappokampanjoista” ei ole tuottanut tulosta, vaan päinvastoin pahentanut ongelmaa. Lisäksi koirien lopettamista Romaniassa ei tehdä kivuttomasti; koiria tapetaan mitä hirveimmillä tavoilla.

Miten voin auttaa?

Kulkureilla on useita jatkuvia sterilointiprojekteja, jotka nimensä mukaisesti pyörivät jatkuvasti. Lisäksi järjestämme erilaisia kertaluontoisia sterilointiprojekteja joissa avullamme steriloidaan ennalta määritelty lukumäärä eläimiä tietyn ajan kuluessa. Eri projekteista löytyy lisätietoa täältä.

Sterilointiprojekteja voit tukea tekemällä lahjoituksen Rescueyhdistys Kulkurit ry:n lahjoitustilille FI73 1029 3000 3566 41 viitteellä 2299. Kaikki tällä viitteellä saamamme lahjoitukset käytetään lyhentämättömänä Romanialaisten koirien sterilointeihin.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.