Sterilointiprojektin kuulumisia 16.12.

Rescueyhdistys Kulkurit ry pyrkii vaikuttamaan Romanian kulkukoiramäärään pitkällä tähtäimellä. Yksi tärkeimmistä tavoista pienentää kodittomien koirien määrää pysyvästi on steriloida mahdollisimman paljon koiria ja päästää ne takaisin reviirilleen, jotta niiden paikkaa eivät vie lisääntymiskykyiset yksilöt.

Kulkureiden ensimmäinen kadulla elävien koirien sterilointiprojekti starttasi lokakuun lopussa Romanian Bukarestissa AlmaVet-klinikan tiloissa eläinlääkäri Stefan Aurelianin johdolla. Projektissa viisi paikallista eläinsuojelijaa voi viedä yhteensä 60 narttua steriloitavaksi tammikuun loppuun mennessä Kulkureiden elokuussa Tampereella järjestetyn hyväntekeväisyystapahtuman tuotoilla.

Steriloinnit toteutetaan mahdollisimman laadukkaasti ja turvallisesti. Nartuilta poistetaan sekä kohtu että munasarjat, ja sulavat tikit ommellaan kahteen kerrokseen. Lisäksi koirat saavat ennen vapautusta pitkäkestoiset antibiootti- ja kipulääkitykset injektioina, niiden toipumista valvotaan ja ne palautetaan kadulle vasta, kun voidaan olla varmoja niiden pärjäämisestä. Kaikki steriloidut koirat korvamerkitään, jottei niitä pyydystetä uudelleen  myöhemmin. Eläinsuojelijat seuraavat niiden pärjäämistä myös jatkossa.

Tähän mennessä narttuja on steriloitu 12 kappaletta.

Carmen Mandescu Asociatia a Doua Sansa -yhdistyksestä on steriloittanut tarhan läheisyydessä pellolla asuvia narttuja neljä kappaletta 30.11.2012.

Daniela Stoica GIA-yhdistyksestä vei 6.12. kaksi narttua steriloitaviksi.Mustavalkoinen narttu on noin 1-vuotias. Se hylättiin jo pentuna kahden veljensä kanssa, ja koko kolmikko asuu lähellä ihmisasutusta, missä niitä myös ruokitaan. Ruskea narttu on noin 7 kuukauden ikäinen ja asuu kadulla, jonne se hylättiin jo pikku pentuna. Läheisessä apteekissa työskentelevä nainen pitää koiraa silmällä töissä ollessaan.

Raluca Simion Red Panda Romaniasta on tähän mennessä steriloittanut yhteensä 6 narttua, joista kaksi oli tiinettä, alkuvaiheessa. Koirat toipuvat klinikan tiloissa kaksi päivää ennen palautustaan kadulle.

Lue lisää sterilointiprojektista: https://kulkurit.fi/projektit/sterilointiprojekti-bukarestissa/

Lue lisää Romanian kulkukoiraongelmasta ja sen ratkaisuyrityksistä: https://kulkurit.fi/yhteistyotahot/elainsuojelutilanne-romaniassa/