Päivitetty 07.05.2021

Sterilointitoiminta Romaniassa – maaliskuun tähtihetket


Tuemme kuukausittain yhteistyökumppaneidemme tekemää sterilointityötä eri puolilla Romaniaa – siellä, missä meitä tarvitaan kaikista eniten.

Te, seuraajamme sekä tukijamme, mahdollistatte sen, että voimme antaa tukeamme sekä resurssejamme Romaniaan jatkuvasti. Yhdessä olemme todella suuri osa siitä avusta, jota näille eläimille tarjotaan. ❤
Nyt haluamme jakaa kanssanne osan siitä työstä, mitä olemme maaliskuussa tehneet. Haluamme myös osoittaa, mitä kaikkea sterilointityö Romaniassa voikaan tarkoittaa.

”Teidän mahdollistamanne sterilointityö pelasti tämän koiran hengen. Kiitos!” Saimme kuulla yhteistyötaholtamme, Anda Popesculta kaksi sterilointeihin liittyvää tarinaa, joista toinen loppui tähän lauseeseen.

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, jota tuemme. Happy Dogs Morenin taustayhdistys perustettiin vuonna 2004, ja se keskittyi aluksi lähinnä sterilontikampanjoihin. Vuonna 2012 yhdistys perusti Moreniin löytöeläintarhan, jolla asuu yhteensä tällä hetkellä noin 100 koiraa. Lisäksi yhdistyksellä on suojaisampi, puutarhamaisella alueella sijaitseva rauhoitettu alue, jossa asustaa noin 20-30 koiraa.

Ensimmäinen tarina, jonka saimme tältä tarhalta, kertoo nuoresta koirasta, joka on asunut eräässä paikallisessa toimistossa, missä konttorin työntekijät ovat ruokkineet sitä. Tämä nuori koira on ollut tiineenä, mutta tiineys on valitettavasti aiheuttanut sille myrkytystilan, mikä on esimerkiksi vaikeuttanut sen hengittämistä.

Koiralle suoritettiin Happy Dogs Morenin leikkaussalissa kaksi toimenpidettä, jotta se voisi synnyttää turvallisesti. Ensimmäinen nukutus aiheutti koiralle hengityksen lamaantumisen ja se jäi hädin tuskin henkiin. Seuraavana päivänä yhdistys suoritti uuden operaation lievemmällä nukutuksella, mutta valitettavasti näytti edelleen siltä, että koira tulisi kuolemaan saattaessaan pentujansa maailmaan.
Yhdistyksen eläintenhoitajat saivat kuitenkin soiton pian myöhemmin toimistolta, jossa tämä koira on asunut – pentujen emo on alkanut toipumaan operaatiosta!

”Teidän mahdollistamanne sterilointityö pelasti tämän koiran hengen. Kiitos!”

Anda Popescun toinen tarina ei päättynyt yhtä iloisesti. Rahoittamaamme sterilointipäivään oli määrä saapua koira omistajansa kanssa. Tämä koira olisi saanut paikan päällä steriloinnin, joka olisi ollut sen omistajalle täysin ilmainen. Omistaja ei kuitenkaan koskaan vaivautunut saapumaan paikalle, jonka seurauksena koira valitettavasti kuoli myöhemmin yrittäessään synnyttää kolmea todella suurikokoista pentua.

Vaikka tarina on surullinen, Anda Popescu kertoo sen tuovan lisää voimia ja tahtoa taistella sen puolesta, että näitä tarinoita ei tarvitsisi enää tulevaisuudessa tapahtua.

Nämä tarinat särkevät myös meidän sydämemme.

Toisinaan saamme kuulla myös iloisia uutisia niistä koirista, jotka on voitu pelastaa ja steriloida ennen, kuin niiden on täytynyt synnyttää ei-toivottuja pentueita. Tämän surun sekä ilon kautta jatkamme yhteistyötahojemme tukemista, sillä jokaisella steriloinnilla on oikeasti suuri merkitys.
Sillä jokaisen steriloinnin takana on aina tarina, joista jokainen on meille yhtä tärkeä. ❤️

Voit halutessasi osallistua sterilointityöhömme lahjoittamalla seuraavasti:

1. Voit lahjoittaa vapaavalintaisen summan MobilePaylla numeroon 23855 kirjoittamalla viestiksi “steriloinnit”.

2. Voit myös tehdä tililahjoituksen lahjoitustilille FI73 1029 3000 3566 41 viitteellä 2299.

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.