Päivitetty 23.07.2017

Kodin saanut koira: STEVIE WONDER


Syntymäaika: 11/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroidaan

 

30.6.2015
Carmen Mandescu on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja toinen Asociata A Doua Sansan perustajista. Asociata A Doua Sansa on romanialainen eläinsuojeluyhdistys ja se ylläpitää koiratarhaa Glinan kaupungissa. Sieltä löytyy myös upea Stevie. Stevie heitetiin kadulle noin puolitoista kuukautta sitten Bukarestin laitamille alueelle, jossa rankkurit käyvät kolme kertaa viikossa. Stevien huomasi mies, joka otti yhtettä Carmeniin. Carmen kävi noukkimassa Stevien ennenkuin rankkurit ehtivät paikalle ja niin Stevie päätyi Glinan tarhalle. Stevie on suloinen koiramiehen alku, joka hieman ujostelee ihmisseurassa. Se asuttaa tällä hetkellä häkkiään yksin, mutta saa pian narttuseuraa. Stevie ei yksinään juurikaan hauku, mutta jos toiset koirat haukkuvat, se tempautuu mukaan. Yksittäistä ihmistä Stevie ei pelästy, mutta jos heitä on paljon, se menee koppinsa taakse turvaan. Tulevan kodin tuleekin huomioida, että Stevie ei ole sosiaalistunut ja tarvitsee paljon aikaa ja kärsivällisyyttä rohkaistuakseen. Stevie on noin 45- 50- senttinen ja painaa noin 15 kiloa. Tästä se tuskin enää kovin paljoa korkeutta kasvaa, painoa voi tulla muutama kilo lisää.

13.7.2015
Heinäkuisella reissullaan Romaniaan aktiivimme vierailivat myös Glinan tarhalla, jossa he tapasivat muiden muassa Stevien. Stevie jännittää edelleen vieraita ihmisiä, mutta tuttujen kanssa se rentoutuu. Se jännitti siinä määrin, että herkut jäivät hakematta ja se pissasi alleen. Tällä hetkellä Stevie asuttaa häkkiään yksin, mutta jotta se saisi koirakavereita, se siirretään pian häkkiin, jossa on toisia koiria. Lisätty Stevielle myös kuvia.

24.9.2015
Aktiiviemme syyskuisella reissulla Romaniaan he tapasivat myös Stevien. Stevie on vähän ujo ja herkän oloinen koira. Se on kiltti ja ystävällinen ja alistuu nopeasti. Ihmistä se tulee iloisesti tervehtimään ja antaa täysin uudenkin ihmisen nostella ja käsitellä itseään. Kohtaamisen jälkeen se menee piiloon pohtimaan, oliko kohtaaminen sittenkään ok, mutta tulee heti selvästi kiinnostuneena takaisin. Stevie kaipaa ymmärtävän ja kärsivällisen omistajan, sillä se varmasti jännittää uusia tilanteita. Lempeä ja hyväsydäminen nuori koira on tutun Carmenin kanssa erittäin reipas ja huomionkipeä, joten oikeassa perheessä ja kodissa se varmasti reipastuu. Lisätty kuvia kasvaneesta Steviestä.

2.2.2016
Tammikuu toi mukanaan Glinan tarhalle paitsi talven, myös Kulkurien aktiivit. Pennuista aikuisten koirien luokkaan siirtynyt ujopiimä tuli kylläkin iloisesti ja reippaasti tervehtimään vieraitaan ja uskalsi ottaa namit vastaan, mutta tapansa mukaan meni koppiinsa hetkeksi pohtimaan, mitä lie muukalaisia vieraat olivatkaan. Tarhalla elävän koiran sosiaalistuminen on kovin, kovin pientä, jolloin varautunut koira ei saa tarpeeksi ihmiskontakteja ja rohkaistu. Stevie varmasti rohkaistuisi ainakin jossain määrin oman ihmisen ja kotielämän myötä. Sympaattisuutta ja herkkyttä siitä ei nimittäin puutu.

22.3.2016
Stevie elelee edelleen Glinan tarhalla ja saimme terveisiä, että ajan myötä Stevie on selkeästi saanut lisää rohkeutta ja vaikka sitä edelleen ihmiskontakti jännittää, se osaa nyt myös nauttia siitä ja kokee sen positiivisena. Kunpa Stevien koti vihdoin löytäisi sen ja se pääsisi kovasti ansaitsemaansa kotiin. Lisätty myös kuvia maaliskuulta.

28.3.2016
Lisätty Stevielle eilen, 27.3.16 otettu kuva.

17.3.2016
Stevien rohkaistuminen jatkuu edelleen, mikä on hienoa. Vaikka sitä hiukan edelleen jännittää, se tulee uteliaana vieraita tervehtimään. Kun ujous iskee, se menee koppinsa turvaan kurkkimaan. Stevie on sympaattinen ja kiltti koira, joka tulee tarvitsemaan aikaa ja kärsivällisyyttä kodiltaan, jotta se voisi laittaa isomman rohkaistumisvaihteen silmään. Stevien kuvagalleriaan lisätty kuvia nauravasta pojasta.

29.5.2016
Stevie ei ihan vielä ole voittanut ujouttaan, mutta se varmasti rohkaistuisi kovastikin kodissa, jossa sille luodaan turvalliset olosuhteet siihen ja se saa paljon aikaa. Stevie on erityisen komea koirapoika, jonka soisi pian pääsevän kotiin.

Lisätty kuvia.

31.7.2016
Tavatessaan Stevien heinäkuussa aktiivien Romaniassa asuva Veera oli ruokkiessaan koiria havainnut, että yhden vaalean koiran sijaan niitä olikin häkissä kaksi. Ja siitäkös se riemu alkoi. Stevie oli kaivautunut naapurihäkkiin, eivätkä naapurit olleet yllätysvieraasta kovinkaan hyvillään. Stevien etutassut ja ehkä ylpeyskin saivat osumaa, mutta molemmat ovat saaneet kolhunsa parsittua. Steviellä on herttainen tapa hymyillä, kun se on iloinen, eli se nostaa ylähuultaan niin, että ylähampaat näkyvät. Se on varovainen ja hiljainen poika, jota saa koskea, mutta joka omatoimisesti ei uskalla tulla luokse.

Lisätty kuvia.

7.8.2016
Lisätty kultaisesta pojasta tuore video.

17.11.2016
Voi Stevie, kunpa joku huomaisi sen. Kunpa joku ajattelisi, että onpa siinä hieno koira. Herttaisen Stevien vointi on sekä parantunut että selkeästi huonontunut. Se tulee hakemaan namit reippaasti kädestä eikä hakeudu missään vaiheessa koppiinsa piiloon, mikä on hieno asia. Elinolosuhteet ovat kuitenkin kaihertaneet nuoren koiran psyyken vointia siinä määrin, että se ravaa häkkiään ympäri stressaantuneena, eikä osaa rauhoittua paikoilleen ollenkaan. Sen sisin ei ole kuitenkaan varmastikaan muuttunut, mutta tulevan kodin tulee sitoutua sen sosiaalistamiseen ajan kanssa ja ymmärtää, että sillä on pitkä matka kuljettavanaan kotikoiraksi, mutta sellaiseksi siitä taatusti on.

Lisätty kuvia marraskuulta.

22.3.2017
Stevie sai maaliskuussa vieraakseen Kulkurien aktiiveja ja he toivat mukanaan suorastaan maagisia kuulumisa Steviestä: “No jestas mikä itse täydellisyys! Stevie se kyllä jaksaa yllättää. Vaikka se asuu ujon nartun kanssa eikä saa vertaistukea, se on heti iloisena vastassa, kun vieraat astuvat sen häkkiin. Stevie pyörii jaloissa iloisena ja pyytää huomiota häntä villisti heiluen ja heti huomiota saadessaan se painautuu onnellisena lähelle. Stevie on hyvin hellä ja kohtelias eikä se vaadi huomiota. Se on aivan ihana tyyppi, Carmenia se jumaloi edelleen ja tämän tullessa lähelle, se villiintyy ja alkaa riekkua. Muuten se on hyvin rauhallisen ja tasapainoisen oloinen, eikä siitä uskoisi, että on välillä ollut ujo”. Onkin ihan uskomatonta, että se ei ole vielä saanut kotia. Ehkäpä se tämän myötä vihdoin löytää oman perheensä.

Lisätty uusia kuvia.

14.6.2017
Iloinen koirapoika on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

23.7.2017
Stevie lensi tänään omaan, rakastavaan kotiinsa. Onnea matkaanne, Stevie ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Stevie saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Stevie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Stevien yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Elokuu 2016

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.