Päivitetty 17.12.2018

Kotia etsivä koira: STIRLING


Syntymäaika: 9/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

.

Perustiedot
23.10.2018
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Stirling sisaruksineen on kasvanut Cosoban tarhalla, mutta aiemmin ne ovat olleet liian ujoja adoptio-ohjelmaan. Nyt kolmikko on kuitenkin reipastunut siinä määrin, että niidenkin on aika päästä etsimään omaa kotiaan. Stirling on sisaruksista ujoin, mutta tulee uteliaasti vierailijoiden luokse haistelemaan ja lipaisemaan hieman kättä jännittävästä kuvaustilanteesta huolimatta. Se tulee hienosti toimeen sisarustensa kanssa ja vaikuttaa muutenkin kovin kohteliaalta ja sympaattiselta tapaukselta. Kolmikon ei kuultu haukkuvan tarhalla.

Herkkä Stirling etsii ymmärtäväistä ja osaavaa aikuiskotia, jossa se saisi rauhassa opetella kotikoiran elämää.

Stirling on noin 55 cm korkea ja painaa 15-17 kg.

Päivitykset
14.12.2018
Stirling asuu edelleen sisarustensa kanssa ja on mennyt ehkä hivenen reippaampaan suuntaan. Akitiivien vierailulla meinasivat ensin mennä koirat sekaisin ja Stirlingiä luultiin vallan eri koiraksi, mutta onneksi tämäkin sekaannus saatiin selvitettyä. Se tulee hakemaan kädestä nameja ja nuuhkimaan aktiiveja, mutta väistää kuitenkin kosketusta ja varoo äkkinäisiä liikkeitä. Rauhallisemmassa ympäristössä Stirling voisi reipastua nopeastikin, mutta kodin tulee toki varautua siihen, että Stirling on kotonakin hieman arkajalka.

23.10.2018
Ihana Stirling aloitti uuden kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Stirling saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Stirling on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.