Asociatia Suflete Dragi

Asociatia Suflete Dragi yhdistys on yksi Kulkurien pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista. Suflete Dragia vetää sitkeä ja ahkera nuori nainen nimeltä Alina Murgu yhdessä äitinsä Anda Murgun kanssa. Yhteistyö Kulkurien kanssa on jatkunut vuodesta 2012 lähtien.

Alina ja Anda ovat monelle tuttuja, sillä heidän kauttaan Suomesta kodin löytäneitä koiria on lukuisia. Suomen lisäksi Suflete Dragin tarhalta kotiutuu koiria myös mm. Englantiin, Saksaan ja Ranskaan.

Sintestin porukkaa

Osa Sintestin tarhan asukkaista tarkkailee mitä aidan toisella puolella tapahtuu. 5/2015

Suflete Dragilla on oma yksityinen koiratarha Sintestin kylässä.

Sintestin tarha rakennettiin pitkälle Kulkurien SUFLETE DRAGI – FOR GOOD -keräyskampanjan voimin ja siellä asuu jatkuvasti noin 150-200 kaduilta, pelloilta ja tien varsilta uuden mahdollisuuden saanutta koiraa.

 

Alina1

Alina Murgu pienen kodittoman pennun kanssa. 5/2015

Alina opiskelee parhaillaan talouspuolella ja pyörittää sen ohella Sintestin tarhaa yhdessä tarhan tiloissa asuvan köyhän perheen kanssa. Anda sen sijaan on koulutukseltaan juristi, mutta koirien vuoksi hän ei ole voinut vuosiin tehdä töitä kodin ulkopuolella.

Suflete Dragi toimii täysin lahjoitusvaroin ja usein näin suuresta koiramäärästä huolehtiminen on kädestä suuhun-taktiikalla etenemistä päivästä toiseen. Koiramäärän vähentäminen on säännöllisesti tavoitteena, mutta sen toteuttaminen on vaikeaa, koska akuutisti apua tarvitsevia eläimiä on loputtomasti. Lisäksi Suflete Dragin vetäjät ovat hyvin lämminsydämisiä ja lojaaleja ihmisiä. Heidän on vaikea kävellä kadulla apua tarvitsevan koiranpennun tai loukkaantuneen, tiineen nartun ohitse, vaikka he tiedostavat täysin, että ovat koko ajan kapasiteettinsa äärirajoilla.

Kulkurit auttavat Suflete Dragia säännöllisillä ruokalahjoituksilla, sterilointien mahdollistamisella ja adoptiotoiminnalla. Lisäksi kesällä 2016 järjestimme yhdessä Alina Murgun kanssa ensimmäisen sterilointikampanjan Vidran kylässä lähellä Sintestin tarhaa.

 

Lahjoitus2

Alina ja Anda Murgu oman osuutensa kanssa lahjoituskuormasta 7/2015

Suflete Dragi pyristelee päivittäin kohtuuttomien paineiden ja työmäärän kanssa, ja kaikki apu tulee heille enemmän kuin tarpeeseen. Taloudellista tukea Suflete Dragi tarvitsee koirien ruokkimiseen, eläinlääkärikuluihin, rokotuksiin, madotuksiin, tarhan jäte-, sähkö-, ja vesikustannuksiin, työntekijän palkkaan jne.

 

Ajankohtaista:

 

 

 

 

 

Share 
 
 
 

Seuraa meitä

 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.