Kodin saanut koira: SUNNIE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Elokuu 2015

Elokuu 2015

SUNNIE

* narttu

* syntynyt arviolta 5/15

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

17.8.2015
Romanian kaduille syntyy hirvittävät määrät ei- toivottuja pentuja. Niiden selviytymismahdollisuudet kadulla ovat hyvin rajalliset. Joskus niillä käy tuuri ja ne kohtaavat ystävällisen ihmisen, jonka avulla ne pääsevät turvalliseen paikkaan, mutta joka ei koskaan ole kodin veroinen. Koska myös koteja on hyvin rajallinen määrä, niitä ei riitä kaikille pennuille. Siksi ainoa tapa turvata olemassaolevien koirien laadukas elämä on rajoittaa uusien syntyvyyttä. Lisää Kulkurien ja Romanian yhteistyökumppanien sterilointikampanjoista löydät täältä. Sivuiltamme löydät myös tapoja osallistua kestävän kehityksen eläinsuojelutyöhön.

Sunnie ja India ovat noin kolmekuisia tyttöpentuja. Ne löysi Roxana Deissima, yksityinen eläinsuojelija ja Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani. Tytöt ovat löytyneet hylättynä yhdessä emänsä ja kahden sisaruksensa kanssa Roxanan läheiseltä huoltoasemalta, joka on todella vilkkaan ison tien varressa. Lapsoset ovat asuneet löytymisestään saakka Roxanan minitarhalla yhdessä emänsä kanssa turvassa. Sisaruksista yhdelle on jo kotiehdokas ja yksi pennuista on niin arka, ettei se vielä ole valmis matkustamaan.

Pentujen jalkojen ympärille oli sidottu narua luultavasti tarkoituksena, etteivät ne lähde vaeltamaan, vaan nääntyvät paikalleen. Niiden jaloissa oli löytyessä jäänteitä narusta. Painaumien kohdalta iho oli hieman tulehtunut hiertymien takia. Nyt pikku koivet on hoidettu ja terveet. Tapahtumasta ei ole neideille turhia traumoja jäänyt, vaan niistä on kasvanut reippaita ja uteliaita pentuja. Ne ovat ystävällisiä, leikkisiä, sosiaalisia ja hullunkurisia, kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin. Meteliä niistä saattaa lähteä niiden leikkiessä, mutta muuten ne eivät ole haukkuherkkiä.

Sunnie ja India tulevat kasvamaan keskikokoisiksi koiriksi, luultavasti 15- 20- kiloisiksi.

12.10.2015
Sunnie on matkustanut kotihoitoon Hollantiin. Onnea matkaan, Sunnie.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen painottuvaa koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli India tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Sunnie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sunnie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sunnien yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: