Kodin saanut kissa: SUUSI (nyk. Nasu)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

SONY DSCSUUSI

* n. 1,5 v

* naaras (steriloitu)

* Rakvere, Viro.

Suusi on erittäin huomionkipeä kissa. Se on jo toista kertaa Rakveren tarhalla odottamassa kotia. Ensimmäisellä kerralla se oli tarhalla pentujensa kanssa ja sai sen jälkeen Virosta kodin, mutta valitettavasti tyttö palautettiin tarhalle. Liekö syy Suusiin kyllästyminen, emme tiedä… Suusi on todellinen seurakissa ja tekee itsestään aika ison numeron, jos se ei saa ihmisen huomiota. Se osaa avata ovet ja se myös juttelee, jotta hänet huomattaisiin 🙂 Suusin tulevan kodin pitää siis olla valmis siihen, että Suusi tahtoo olla mukana arkipäivän touhuissa ja tarvitsee PALJON huomiota. Suusi onkin erittäin sosiaalinen ja ihmisrakas sekä melko aktiivinen touhuaja. Suusi tulee toimeen toisten kissojen kanssa. Suusi on tulossa pääkaupunkiseudulle kotihoitoon huhtikuun lopulla.

Suusi sai oman kodin 17.5.2014.

18.6.2014 Kuulumisia kodista
”Suusin muutosta luokseni on nyt kulunut kuukausi ja kaikki on mennyt loistavasti! Ensi alkuun kerrottakoon, että Suusin uudeksi nimeksi tuli Nasu ja ei mennyt aikaakaan kun fiksu neiti totteli uutta nimeään. Nasu kotiutui todella nopeasti, kiersi kaikki paikat minkä jälkeen asettui sohvalle vierelleni nukkumaan pariksi tunniksi – tosi luottavainen tyyppi siis. Päivä päivältä Nasusta tuli rohkeampi ja avoimempi, leikkiminen lisääntyi koko ajan ja äkkiä tuntui kuin Nasu olisi aina asunut täällä. Ollaan ulkoiltu takapihallani valjaissa, mutta se jännittää aika lailla vielä. Nasu pysyttelee mielummin puskissa ja puiden alla kuin ruohikolla, mutta rohkaistuu siinäkin koko ajan. Nasu on ihanan puhelias, aina kun sille puhuu se vastaa takaisin ja muutenkin on todella huomion kipeä.

Nasu painoi tullessaan 5 kg ja oli aika pulskassa kunnossa. Ruoka maistuukin Nasulle superhyvin, minkään kanssa ei ole nirsoillut. Nasu on kokonaan raakaruoalla, eli syö pelkkää raakaa jauhelihaa ja jossain vaiheessa otetaan pienet luutkin mukaan ruokavalioon, kunhan näen, että pystyy kunnolla pureskelemaan hampaiden poiston takia. Nasun ruokavalioon on toistaiseksi kuulunut poroa, kanaa, peuraa, kalkkunaa, fasaania, lammasta, lohta, kokonaisia muikkuja ja sikaa. Sen ihan lempparia on poron ja peuran jauheliha sekä broilerin sydämet ja kokonaiset muikut. Ruokaa Nasu saa vain 100 g päivässä, koska tarvetta olisi laihtua ainakin 1 kg. Hienosti laihdutus onkin edistynyt, sillä nyt se painaa hieman alle 4,8 kg. Jauhelihojen lisäksi Nasu saa päivittäin Nutrolin -öljyä, mikä on tarkoitettu kissoille, sekä Multicat -tabletteja, jotta vitamiininsaanti on taattu. Nasu saa 3 kertaa päivässä ruoan. Alkuun yritin, että olisin jättänyt vähän enemmän ruokaa kuppiin työpäivän ajaksi, jotta sillä olisi ruokaa jos tulee nälkä…. Noh, Nasu söi kaiken siltä seisomalta, eli se kokeilu jäi siihen.

Nasu rapsutteli jonkin verran korviaan ja sen oikea silmä vuosi jatkuvasti. Korvien rapsuttelu oli välillä aika kovaa ja välillä ei rapsutellut pariin päivään. Reilu kaksi viikkoa sitten Nasu alkoi raapimaan korviaan niin paljon, ettei se juuri muuta tehnyt hereillä ollessaan. Vein heti seuraavana päivänä Nasun lääkäriin ja molemmista korvista löytyi hiivatulehdus. Siihen saatiin lääkkeeksi korvapuhdistetta sekä korvatipat, joita on nyt tähän päivään saakka laiteltu. Nasu on tosi nätisti antanut laittaa inhottavat tipat korviinsa. Nyt korvien rapsuttelu on lähes kokonaan loppunut ja Nasulla onkin ensi viikolla kontrollikäynti. Vuotavasta silmästä lääkäri ei ollut huolissaan, sillä se ei ole tulehtunut eikä ärtynyt, joten epäilivät että kyseessä voi olla jokin synnynnäinen vika kyynelkanavassa, ja jos se ei rupea oireilemaan muuten, ei asiaan tarvitse puuttua. Lääkäri myös neuvoi antamaan 3 kertaa kahden viikon välein matokuurin, jota ollaan nyt annettu.

Viime viikolla Nasu tapasi ensimmäistä kertaa vanhempieni landseerin. Koira oli selvästi rakastuneempi kuin Nasu, joka antoikin ihan avokämmenestä häkkinsä verkkoon kun koira tunki naamaansa liian lähelle. Nasu ei selvästi ollut peloissaan, mutta sitä selvästi ärsytti koiran yli-innokas lähestymistapa. Seuraavana päivänä Nasu lähtikin mökille mukaan, jonne lähti myös koiramme. Autossa Nasu ei millään halunnut matkustaa kangashäkissään, joten se matkasi kiltisti sylissäni koko matkan. Mökillä yövyimme erillisessä saunarakennuksessa, minne koiralla ei ollut pääsyä. Edelleen kohtaamiset hoidettiin niin, että Nasu oli häkissä ja koira vapaana, taikka niin että koira oli kiinni puussa ja Nasu pääsi valjaissa ulkoilemaan. Kaikkein mieluiten Nasu kuitenkin nukkui saunarakennuksessa, missä takka oli päällä lämmittämässä koko ajan.

Nasu nukkuu lähes kaikki yöt vieressäni sängyssä. Silloin kun Nasua ei sängystä löydä, on se lempparipaikassaan, eli saunassa. Ainut hieman ärsyttävä puoli Nasussa on se, että se aloittaa herättelyni joka aamu klo 5-8 välillä maukumalla, puskemalla ja ravaamalla vatsani yli. Ja se on todella sinnikäs. Jos en meinaa herätä, se jatkaa niin kauan että herään. Olen kuitenkin yrittänyt pysyä kovana ja olla heräämättä klo 5:30 antamaan Nasulle ruokaa, jottei se oppisi että tuolla tavoin saa ruokaa 😀 ja kun oman työni puolesta herätykseni ei koskaan soi ennen klo 8, niin olen yrittänyt Nasuakin opettaa siihen rytmiin. Mutta kun aina on nälkä.

Kaikki jotka ovat käyneet katsomassa Nasua, ovat sanoneet etteivät ole toista yhtä ihanaa kissaa nähneet. Nasu on niin oma persoonansa ja aivan huipputyyppi. On ihanaa, että se haluaa olla kaikessa mukana eikä arkaile juuri mitään. Se juoksee aina ovelle vastaan kun tulen kotiin ja maukuu oikein tervehdykseksi.”

Lisätty kuvia uudesta kodista

Varaajana toimi Heidi

         

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: