Päivitetty 14.07.2019

Svenska Yle 6.4.2019: Den spanska hittehunden Lucky lever ett lyckligt och stillsamt liv i Finland – men enligt många borde hon aldrig ha kommit hit


Stefanie yrittää totuttaa Lucky-rescueta koirauimalan jännittävään ympäristöön. Kuva: Stefanie Lindroos

Svenska Ylen toimittaja Rafael Donner teki huhtikuussa henkilökuvan rescue-koira Luckysta ja haastatteli artikkelia varten tämän omistajaa, Kulkurien vapaaehtoistyöntekijää Stefanie Lindroosia. Artikkelissa lukija pääsee seuraamaan Luckyn tarinaa pahvilaatikosta espanjalaisen koiratarhan porttien edestä onnelliseksi kotikoiraksi.

Pitkässä ja kattavassa artikkelissa Donner palaa myös rescue-toiminnan juurille selvittämään koirien adoptiota ja maahantuontia koskevia kysymyksiä ja ennakkoluuloja.  Jutussa haastatellaan Lindroosin lisäksi eläinlääkäri Tanja Hakkaraista, HESY:n puheenjohtajaa Hannele Luukkaista, Helsingin yliopiston eläinlääketieteen dosenttia Merja Rantalaa sekä Kulkurien toiminnanjohtajaa Salla Honkapäätä.

Vahvasti artikkelissa esillä ovat tarttuvat taudit ja moniresistentit bakteerit, sekä miten rescue-toimintaa voi harjoittaa vastuullisella tavalla, riskit minimoiden. Salla Honkapää kertoo artikkelissa muun muassa Kulkurien tekemästä työstä moniresistenttien bakteerien esiintyvyyden vähentämiseksi:

“Siitä lähtien, kun keskustelu moniresistenteistä bakteereista alkoi puolitoista vuotta sitten, se on ollut agendalla joka viikko. Tärkeintä on varmistaa, että koiratarhat ovat tietoisia ongelmasta ja että keskustelua pidetään jatkuvasti yllä, mutta antibioottien käyttö tarhoillamme ei koskaan ole ollut kohtuutonta. Sitä ollaan käytetty enemmän kuin Suomessa, mutta ei yhtä paljon kuin esimerkiksi Venäjällä. Olemme tulleet tarkemmiksi ja keskustelemme jatkuvasti koirien lääkityksestä ja anitbioottien käytön tarpeellisuudesta.”

Alkuperäinen artikkeli on ruotsinkielinen Den spanska hittehunden Lucky lever ett lyckligt och stillsamt liv i Finland – men enligt många borde hon aldrig ha kommit hit” ja se julkaistiin Svenska Yle:llä 6.4.2019. 

Kiitämme Svenska Yleä ja toimittaja Rafael Donneria erittäin kattavasta artikkelista, joka onnistuu kumoamaan monta perusteetonta väitettä ja ennakkoluuloa koskien rescue-toimintaa!

 

Alta löydät myös Kulkurien suomenkielisen, epävirallisen käännöksen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa